יש לי שאלה

עדן בת 17

New member
יש לי שאלה

אז ככה קיבלתי היום חוברת של עתודה אקדמאית ואם אני רוצה להתחיל עם זה אז לפי מה שהבנתי אני אמורה לבחור 4 מגמות. עכשיו, מה שאני לא מבינה זה אם המגמות צריכות להיות קשורות למה שאני לומדת בבי"ס? אני לומדת תעשייה וניהול (הורדתי מחשבים ככה שזה רק 10 יחידות) והמגמה הראשונה שאני רוצה לבחור זה תקשורת. מישהו יודע אם אני יכולה בכלל?? כי אם כן אז אולי אני אתחיל לשקול את כול הסיפור של הפסיכומטרי...

bodas18

New member
תשובה לעדן

עדן שלום, אין שום קשר בין המקצועות שלמדת בתיכון לבין המקצועות שאת יכולה לבחור בעתודה... העתודה האקדמאית היא כלי שמעביר אותך דרך לימודים אקדמאיים (כלומר באוניברסיטה), ובדיוק כמו שהיית מגיעה עם תעודת הבגרות שלך אחרי שירות צבאי רגיל לאונ´ היית יכולה לבקש כל מקצוע שתרצי ככה גם כאן. רצוי לשים לב לעובדה שעם זאת יש מקצועות שבלי רקע כללי יהיה קשה. למשל: הנדסת חשמל בלי פיזיקה... ביולוגיה בלי ביולוגיה בתיכון וכו´... תוכלי לבקש ללמוד תקשורת בעתודה בלי קשר למה שלמדת... מקווה שעזרתי.

עדן בת 17

New member
עזרת לי אבל...

הבנתי פחות או יותר ונשמע לי טוב ואתה צודק באמת אין לי רקע במקצועות כמו כימיה ביולוגיה וכו´ אבל לפי מה שהבנתי צריך לבחור 4 מגמות שאותם אני לומדת לא?? אז מה הקשר למקצועות כמו כימיה ופיזיקה? אני בכלל לא מעוניינת ללמוד אותם.

rodsh

New member
הבנת כנראה לא טוב...

תקשיבי ילדה! נאמר שאת הולכת לצבא באופן רגיל ומשתחררת אחרי 3 שנים. את בוחרת למשל ללכת לאוניברסיטה והירשם לוג מסויים, בוא נאמר תקשורת. את צריכה לעמוד בקירטריונים מסויימים לצורך קבלה כגון פסיכומטרי, בגרות וכד´. העתודה היא מסלול המאפשר ללמוד לפני הצבא ואז אם את משובצת בצבא במקצוע אותו למדת, את מחוייבת לחתום שנתיים קבע נוסף לשלוש שנות הסדיר. לא יודע מאיפה לקחת ארבעה תחומים... אולי ארבעה תחומים שהעתודה מציעה: רפואה, הנדסה, מדעי, כללי. את בוחרת אחד מהם, במקרה שלך זה אמור להיות בכללי (אני לא בטוח בזה). מה שאת לומדת בתיכון זה לקראת בגרויות בכל מקרה מקצועות. מקצועות הבחירה שאת עושה בבגרות עשויים לסייע לך להתקבל לחוג אותו את רוצה ללמוד באקדמיה אבל אין כאן איזושהי חובה הכרחית ללמוד מה שבחרת בגיל 15-16 בעת בחירת המגמה בתיכון. ידידי הקודם התכוון לומר שיש מקצועות שעבורם כדאי ללמוד בתיכון כל מיני מקצועות בחירה שיתנו לך עדיפות כמו למשל פיזיקה למי שהולך ללמוד הנדסת חשמל. בהצלחה.

bodas18

New member
בנוסף למה שאמר rodsh

שאכן הבין מה שהתכוונתי להגיד... מה שהתכוונתי לומר הוא שבשורה התחתונה את יכולה ללמוד תקשורת בעתודה (בהנחה שתתקבלי) בלי קשר לבגרות שלך. בטופס ההרשמה, כמו שאת אומרת ויודעת, יש לך מקום ל-4 מקצועות לימוד מתוך הרשימה הגדולה מוצעת לך. את יכולה לבחור כ-ל מקצוע שאת מעוניינת בו ולרשום, אבל קחי בחשבון שיש מקצועות באקדמיה שצריך בשבילם ידע מוקדם (וזה מה שניסיתי להסביר עם ביולוגיה וכו´...). למשל: אם את רוצה ללמוד רפואה במסגרת העתודה את צריכה רקע בכימיה ואולי גם ביולוגיה. עוד דוגמא: אם את רוצה ללמוד הנדסת חשמל בעתודה רצוי שיהיה לך רקע בפיזיקה. אבל שוב, השורה התחתונה היא שאת יכולה לבקש ללמוד מה שאת רוצה בעתודה בלי קשר למורחבים שלך או למס´ היחידות שעשית בבגרות. אם תבחרי מקצוע שיש לו דרישות מוקדמות (כמו שברפואה דורשים רקע בכימיה) שאין לך אז יגידו לך שאת לא יכולה ללמוד את המקצוע הספציפי שאין לך את הנתונים המתאימים אליו. בהצלחה... מקווה שלא סיבכת את העניינים.

or99

New member
רקע בכימיה לרפואה - רק באת"א!

ואולי גם בב"ש (שם לא הגעתי לשלב שצריך לברר...) בטכניון, ואני כמעט בטוח שגם בירושלים אין חובה לעשות בגרות בכימיה. יותר מזה! בטכניון כולם חייבים לעשות קורס כימיה בין אם יש בגרות בין אם אין. לעומת זאת אם אין לך בגרות בפיסיקה, צריך לעשות מבחן סיווג - סמסטר ראשון מכניקה סמסטר שני חשמל. לא נעים...

arifell

New member
על מה אתה מקשקש?

הנדסת חשמל, ומדעי המחשב, למשל לא צריכים קורס בכימיה, יש כאלה ממדעי המחשב שלוקחים קורס בחירה בכימיה, כי זה נחשב להם בחירה פקולטית לא קשה מדי, אבל אחרים לוקחים קורסים אחרים, למשל ביולוגיה למהנדסים... אני חושב שקורס חובה שכולם צריכים, הוא כמות מסויימת של קורסים בפיזיקה..

or99

New member
לפני שאתה מגיב - הבנת הנקרא!!!

אם בחלק הראשון של ההודעה דיברתי על רפואה, סביר להניח שזהו הנושא גם בחלק השני...

arifell

New member
אני מצטער

זה לא היה ברור, מה שאמרת פשוט נשמע לי כמו הכללה, כשאתה אומר "כולם בטכניון" אני באמת חושב על כולם בטכניון... אולי הייתי יכול להסיק שדיברת על רפואה בקטע השני, אבל קראתי יותר מדי קטעים (במאמרים, בהודעות, בתורה, בספרים) ושמעתי יותר מדי פעמים, דברים שבחלקים הראשון מדברים על נושא אחד, ובחלקם השונה מכלילים או מפרטים. אם היית אומר, כל רפואני הטכניון, או משהו כזה, אף אחד לא היה מתבלבל... אבל, היי, זה מה שקורה שפקולטה שלמה מופרדת משאר הפקולטות...

omri-segal

New member
ואגב

את יכולה לבחור עד ארבעה מקצועות. פשוט נותנים לך כמה, במידה ולא תתקבלי לעדיפות ראשונה. כמו כן, אם תראי שיש לך ציון פסיכומטרי טוב, כדאי לרשום מוסד אחד אותו את הכי רוצה (ולא להדפק כמוני - שהגעתי לירושלים כשזה היה עדיפות אחרונה, ומבחינת האוניברסיטאות - התקבלתי לכולן...). ז"א, אם את רואה שמצבך מספיק טוב, בצעי את את הבחירה, ואל תתני לצה"ל לעשות בשבילך מה שאת לא רוצה...

עדן בת 17

New member
נראה לי שהבנתי

טוב בהתחלה קצת בילבלתם אותי אבל עכשיו הסתדר לי ואני מבינה אז תודה רבה לכם ואחרי הרבה שיקולים נראה לי שאני אתחיל לחפש קורס לפסיכומטרי...

למעלה