יש לי שאלה

or_k

New member
יש לי שאלה

נומר וקיבלתי דו"ח תנועה והשוטר ירד מהניידת עם כובע ב´ או ללא כובע בכלל (שוטר על מדי א´!), האם זה מבטל את הדו"ח אם מתלוננים על כך???

ofirgaon

New member
שני דברים

א- יש כזה דבר מדי א´ ומדי ב´ במשטרה?? לא נראה לי.. ב- נראה לי שזה בכלל לא משנה.. כל עוד ברור לך שהוא שוטר או שהוא הזדהה בתור שוטר ע"י הצגת תעודה, זה בכלל לא משנה..

or_k

New member
כן

יש מדי א´ ומדי ב´ מדי א´ זה הרגיל ומדי ב´ זה מכנסי יס"מ וטריקו כחולה למדי א´ יש כובע א´ הרגיל למדי ב´ יש כובע בילוש. למישהו יש תשובה בשבילי?

ofirgaon

New member
תראה

שוטרים לא חייבים בכלל ללכת עם הכובע.. הרגע היו כאן ניידת משא"ז עם המב"ס שהוא קצין משטרה לא מתנדב, וגם ניידת אור ירוק עם מתנדבים ולאף אחד מהם לא היה כובע...

or_k

New member
מה שאתה אומר פה לא הגיוני

הרי כובע נועד שיחבשו אותו באירועים או במתן דו"חות, אבל ברכב או מבנה סגור לא שמים כובע. יש כזו תקנה נראה לי בפקודות המטא"ר. אני יחפש ונראה.

ofirgaon

New member
תראה,

בעיקרון יש גם את המשרוקית שהיא גם חלק מהמדים לפי פקודת מטא"ר 05.04.01-5. ורוב השוטרים לא לובשים אותה. לאחרונה הוכנסו גם תגי הזיהוי שעל הכתפיים (כמו תג יחידה של חיילים) שעליהם מצויין המ.א. דרגה ושם... וגם את זה רוב השוטרים לא לובשים..

or_k

New member
מצאתי

א. איש משטרה יחבוש כובע, למעט: 1) בעת הימצאו במבנה סגור. 2) בעת נהיגה או נסיעה בכלי רכב. ב. כובע שירות ככלל, איש משטרה במדים יחבוש כובע שירות בעת מילוי תפקידו, לרבות בטכסים רשמיים, משטרתיים או ממלכתיים

ofirgaon

New member
גם כתוב ש

"איש משטרה יתגלח מדי יום ביומו"... אז מה אתה תתלונן שהיו לו זיפים ובגלל זה יבטלו לך את הדו"ח? במקרה הכי הכי הכי טוב המפקד שלו יעיר לו על זה וזהו... לא יבטלו לך את הדו"ח...

שלום30

New member
עבירת השוטר אינה שייכת לעצם הדו"ח

גם אם השוטר עובר עבירה ואינו חובש כובע זה אינו קשור במישרין לעבירת התנועה שאתה עשית ולא קשור לנתינת הדו"ח. לכן נראה לומר שהדו"ח תקף ולא יבוטל בשל עבירה פנימית שעשה השוטר.(אם אי חבישת כובע נחשבת לעבירה)

מתנדב

New member
כששוטר/מתנדב נגש לאירוע, או במתן

דו"ח, השוטר / מתנדב חייב לחבוש כובע, אך אם במקרה שלך השוטר היה ללא כובע, אמנם הדו"ח לא מתבטל, אבל השוטר יכול לקבל הערה, או במקרים מסויימים גם נזיפה. אבל אין כל קשר לביטול הדו"ח, את העבירה שעשית ובגינו קבלת דו"ח, תצטרך לשלם.

ofirgaon

New member
הערה קטנה-

לא כל שוטר/מתנדב, אלא רק כאלה שמחוייבים ללבוש מדים.. ותעשו לי טובה כולנו יודעים שרוב השוטרים לא לובשים את הכובעים.. למשל שוטרי סיור שיורדים מהניידת ופותחים בריצה אחר חשוד בהתפרצות לדירה נגיד.. הם לובשים כובע?? ב11 בלילה? בריצה?

or_k

New member
השוטר לא נתן לי את הדו"ח

אלא לחבר שלי, וחבר שלי רצה להתלונן עליו אבל השוטר הזה דווקא בסדר, אז הוא לא יתלונן עליו. לא נורא זה דו"ח על מעבר כביש שלא במעבר חצייה.

מתנדב

New member
אופיר.......

זה היה ברור שרק לשוטר / מתנדב שיש לו מדים, רק מה חשבת שגם הקלאסי ילכו להשיג מדים, וילבישו מדים?. וישנם עוד הרבה תקנות פנימיות למשטרה, ולא כל אחד מכבד את התקנות הפנימיות, כגון: לשים חגורה, ולא כל אחד בסיור שם חגורה. ובהחלט כשרושמים דו"ח, או כשיורדים לאירוע צריך את הכובע, זה התקנון, ולא כל אחד שומר על התקנון הפנימי, אבל בהחלט חייבים.

BoSco

New member
אופיר יש לי חדשות בשבילך!!!

תתפלא אבל ועוד איך יש לקלאסי מדים אני בקלאסי מפקדת נוער מודיעין שהיא אחת המצליחות ביותר בארץ אם לא המצליחה ביותר ולנו יש מדים חולצה כחולה מכופתרת אם סמל של המשטרה בצד אחד + סמל של המפקדת נוער בצד שני + כובע בילוש למקרים של אבטחות או סיורי לילה.... יכול להיות שיש לנו מדים כי אנחנו בין הטובים אבל יש לנו מדים אנחנו לא הולכים עם אפודים! אלא אם החולצה בכביסה...

ofirgaon

New member
דבר ראשון

תרגע.. אתה כותב עם כל כך הרבה עוצמה וכעס... תרגע =) דבר שני- אני דיברתי על מדי משטרה תקניים.. כפי שמפורטים בפקודות המטא"ר (נדמה לי 05.04.01) שאותם חייבים ללבוש רק שוטרים או מתנדבים ביחידות המיוחדות שזכאים ללבוש מדים לפי הוראות אגף משא"ז. דבר שלישי- צר לי לאכזבך אבל החולצה שלך לא נקראת "מדים".. היא נחשבת כאמצעי זיהוי שלך כמתנדב בדיוק כמו שהאפודה שלי נחשבת וכמו שהחולצות שיש לכמה מתנדבים אצלי מהבסיס ולהרבה מאוד מתנדבים כאן (מין חולצה כחול-כהה עם לוגו של מרחב ירקון ולוגו של המשטרה ומאחורה כתוב משא"ז ירקון).. אבל סחתיין על החולצה (מכופתר = מכובד). אופיר

BoSco

New member
אז זהו שלא הבנת...

החולצה היא כמו של שוטרים אותו דבר רק עם סמל המפקדת נוער בשרוול ימין ועם שמאל של אק"מ בכיס קידמי ימני לפי כל התקנות שלנו זה נקרא מדים ומחובתך לבוא איתם לחלק מאיתנו יש גם שרוך הדרכה שחור כמו של שוטרים שלהם יש תפקידים מסוימים

or_k

New member
חחחח הצחקת אותי בוסקו

המפקדת נוער הכי טובה והכי ותיקה נמצאת בבאר שבע והבסיס נקרא בסיס פ.מ. זה שיש לכם מדים, ותעודות כמו לשוטרים זה לא אומר כלום חוץ מזה שהמרחב שלכם עשיר!

BoSco

New member
איזה הגזמות...

עשיר??? ממש לא אמרתי הכי טוב אלא בין אלה שכן אתה מוזמן לבדוק בעיתונים ואצל הרמקמים ולשאול מי הנבחרים בין הבסיסים

למעלה