יש לי שאלה....

ranmor

New member
יש לי שאלה....

בשביל צייר מתחיל מאד כמוני, עם איזה עפרון כדאי לי לצייר? אם אני רוצה לצייר לפי תמונה בשחור לבן אז אני צריך למלא כמעט את כל הפנים באיזשהו גוון של אפור, אבל כשאני מנסה לעשות את זה הבחור יוצא כאילו מישהו קישקש עליו בעפרון! אני לא מבין איך עושים שזה יצא חלק... אולי זה קשור לסוג העפרון? אולי יש תרגילים כדי לאמן את היד כך שאני יוכל לצייר בגוון אחד חלק ולא מקושקש...?

lolly1

New member
כנ"ל.... גם אני מתחילה..

בגלל זה הצטרפתי לפה.. ללמוד קצת.. הדבר היחיד שעשיתי נורמלי זה ציור של טיגר בשביל הקיר שלי.. אני אראה לכם אם תרצו..

בל בל

New member
אני לא יודעת אם ככה אמורים לעשות

אבל ככה אני עושה: ממלאת את השטח הנתון בעיפרון בעדינות ואחר כך עוברת עם האצבע ומטשטשת את הקוים , אם אני צריכה להכהות עוד אז אני עושה עוד שכבה, ככה אני עושה שכבות עד שיוצא כמו שאני רוצה. צריך הרב סבלנות לזה ואני בטוחה שיש שיטה יותר טובה אבל לי אישית ככה הכי נוח מקווה שעזרתי שבוע טוב והמשך יום מקסים ענבל

ranmor

New member
האמת שניסיתי משהו כזה אבל

כנראה שאני לא עושה את זה טוב ואז זה סתם יוצא לי מלוכלך...
אני ימשיך לנסות...

Leia Kass

New member
מקווה שזה יעזור

לדעתי העיפרון שהכי נוח לצייר איתו הוא B3 ולא B2/ HB (ולא רק בגלל שזה עיפרון של ביצפר). הB3 הוא רך יותר מהHB אבל לא רך מידי לכן הוא ממש נוח (לפחות בשבילי). שווה להשקיע באחד כזה. כשצריך להכהות שטח (הצללה למשל) אפשר לעשות בעדינות את הקווים של הצל עם העיפרון ואז למרוח עם האצבע. זה מה שאני עושה לפחות. מקווה שעזרתי קצת.

ranmor

New member
תודה, אבל גיליתי שיותר נוח

לי דווקא להשתמש בעפרונות הקשים יותר... הרכים נורא נמרחים... חוץ מזה, המנהל אמר שאסור למרוח!

SC

New member
אני לא אומר שאסור למרוח

אבל גם למרוח צריך לדעת
פשוט, כמעט כל הציירים המתחילים מורחים, גם אני עשיתי זאת, אבל כדאי לדעת לעבוד עם העפרונות. אני באופן אישי אוהב לעבוד עם הקשים יותר מהרכים, למעשה אני לא מרבה להשתמש בהם.

SC

New member
להתחיל לצייר ולא למרוח את העפרון

מריחת העפרון להצללה, היא שיטה שרוב הציירים המתחילים משתמשים בה, אולם הגיע העת להפסיק למרוח את העפרון ולהתחיל לצייר ממש. ראשית רצוי לעבוד עם עפרון קשה ולצייר את הכל חלש מאוד כדי שיהיה אפשר למחוק או לכסות עם שכבה נוספת. רצוי מאוד להתאמן על מעברי טונים. מניחים קו לי קו, צמוד צמוד ולא לצייר רשת. קשה להסביר איך לצייר בכתב, לכן מומלץ מאוד להעתיק רישומים של הציירים הגדולים, כדי לראות את אופן הנחת הקוים ולעשות גם. במאגר הקישורים של הפורום, קיימים מספר אתרים בנושא שיכולים לעזור לכם ללמוד רישום. הכי חשוב, לרשום ולרשום בלי סוף

itamarx

New member
מה רע ברשת../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

גדולי הציירים היו משתמשים בשיטה הזאת על מנת לירשום...!!! מה גם שזו טכניקה שמלמדים בלימודי אומנות!!! כדאי ואף רצוי לעבור על כל סוגי הטכניקות... רק דבר אחד אני רוצה לחזק... אל תימרחו!!!!!!! דרך אגב, היי.... אני חדש פה... הייתי רוצה לפרסם כמה מהציורים שלי אבל אין לי לא מצלמה דיגיטלית ולא סורק.... והתמונות שכן היו לי נמחקו כשפירמטתי את המחשב... נו מילא... בכל אופן... אחלה פורום!!! אהבתי...

ranmor

New member
תודה! עוד שאלה,

באיזה עפרונות עדיף להשתמש? קשים או רכים (H# או B# או HB או כל דבר אחר)? לי יש כרגע B, HB וH2. יש לי גם F אבל אני לא יודע מה זה... בשביל מה צריך עפרון קשה יותר ובשביל מה צריך עפרון רך יותר?

SC

New member
עפרונות ../images/Emo70.gif

HB לדוגמא הוא עפרון רך ו 2H הוא עפרון קשה יותר. עם העפרונות הקשים, היוצרים קוים חדים וחלשים, נהוג להתחיל את הרישום, עם העפרונות הרכים היוצרים קוים חזקים יותר מחזקים את הרישום, למשל במקומות מוצלים.

lolly1

New member
עוצו לי!!

בבקשה בבקשה בבקשה תעזרו ליייי... אני באמת רוצה להתחיל לקחת את זה ברצינות אבל אין לי מושג איך..
ציירתי משו קטן.. ככה פתאום בא לי....אני אשים אחכ שאני אצלם.. בינתיים-עוד עצות.

SC

New member
תראי, הכי טוב לעשות הוא להצטרף

לקורס מתחילים ברישום ולהתקדם עם הרמות. קורסים טובים יש באגודת הציירים בתל אביב, רח´ אלחריזי. כדאי לברר.

lolly1

New member
אני ממש

לא קרובה לת"א.. אני לא מתכוונת לקורסים אני מעדיפה ללמוד לבד.. רק צריכה קצת עצות מה- pro..

SC

New member
טוב, אז אם כך כדאי להתחיל להעתיק

רישומים של ציירים ועדיף מהגדולים. יש במאגר הקישורים של הפורום אתר שנקרא artrenewal, כנסי לשם, יש שם יצירות מופת של גדולי הציירים בעולם ופשוט תעתיקי רישומים. תראי איך הם מניחים את הקווים, באיזה טונים, הכי חשוב זה למדוד נכון, אפשר להשתמש בשיטת הרשת להעתקת הציור. תתחילי, תעלי לכאן את מה שיצא לך ונכוון אותך עד כמה שרק אפשר. בהצלחה

lolly1

New member
את מתכוונת

לרשת עם הפרגמנט? והציורים האלה זה רמה קצת יותר מדי גבוהה בשבילי.. נא לא לצחוק.. כמו שכבר אמרתי אני רק מתחילה..

SC

New member
אני מתכוון לשיטת הרשת עם הפרגמנט

בדיוק כך. לו היית כעת תלמידה באקדמיה לאמנות, לא היו נותנים לך חוברות צביעה, היו מעמידים אותך בכיתה עם מודל עירום במשך 4 - 5 שעות ויאללה לעבודה. וזה הרבה יותר קשה מלהעתיק עבודות. אל תפחדי מזה, תעשי אט אט ומעבודה לעבודה את תראי איזה יופי את מתקדמת. אם את רוצה לצייר ברצינות, אז זו אחת מהדרכים ללמוד.

lolly1

New member
מודל..

אמא.. רק המחשבה מפחידה אותי.. אני אשים משהו תכף. אני מצלמת אותו.. שניה.. ואני אנסה עם הפרגמנט.. את יכולה לפרט איך בדיוק עושים את זה..?

SC

New member
אני מתכוון לשיטת הרשת עם הפרגמנט

בדיוק כך. לו היית כעת תלמידה באקדמיה לאמנות, לא היו נותנים לך חוברות צביעה, היו מעמידים אותך בכיתה עם מודל עירום במשך 4 - 5 שעות ויאללה לעבודה. וזה הרבה יותר קשה מלהעתיק עבודות. אל תפחדי מזה, תעשי אט אט ומעבודה לעבודה את תראי איזה יופי את מתקדמת. אם את רוצה לצייר ברצינות, אז זו אחת מהדרכים ללמוד.

למעלה