יש לי שאלה...

keren007

New member
יש לי שאלה...

בנאדם שמת שמופיע לי בחלום, זה התת מודע שלי או שזו הרוח שלו מגיעה אלי לחלום? (אני יודעת שזה נשמע דפוק אבל זה באמת מעניין אותי...
)

wee man

New member
התת מודע...

לא קשור יותר מדיי לפורום פה כי זה לא רוחות ולא בטיח... זה התת מודע.. הייתי ממשיך לפרט פה אבל אני לא מהבית... כשאני אחזור הבייתה אני אתן קצת פירוט למה זה קורה, ולמה פוגשים כל מיני אנשים מוכרים... ינון

הארס

New member
אני יודע ש...

עם אתה חולם שאתה מת אז יהיה לך חיים טובים וארוכים

wee man

New member
הארס...

אני אישית חושב שאתה טועה... זתומרת לא בטוח... יש אנשים, הרבה כאלה, המפרשים חלומות לפי סמלי החלום. גם אני מפרש לפי סמלים אבל לא לפי סמלים קבועים. אם תגיד שראית נחש אז הרבה יגידו לך את אותו הדבר. אני אישית יגיד לך שזה לא עוזר, כי צריך את שאר החלום, או לפחות הקשר לנחש. בקיצרו, אני לא מאמין שאפשר לפרש לפי סימן קבוע! אני מאמין שאפשר לפרש לפי ההקשר שהסמל בא, ושאר החלום, וגם הכרות קצרה ע הבנאדם לא תזיק בכלל! ינון

keren007

New member
בעעעעע לא הסברתם לי כלום!!

התכוונתי לזה שמת מגיע לחלום שלי.... אגב חלומות, לפני שבועיים חלמתי שאונסים אותי ולשבוע שעבר חלמתי שיורים בי... איזה פחד
תגידו, מדברים פה גם על דברים על טבעיים או דברים כאלה? כי קרה לי אתמול משהו ממש מפחיד ואני לא יודעת כבר את מי לשאול...

wee man

New member
אופסי... מצטער..

הגבתילהארס ושחכתי ממך :) סולח לי נכון??? יופי!! בקיצור... החלום הוא בעצם חלק מה"ציוד" הטבעי של האדם, המערכת הגופנית מתפקדת בדומה לפעולת השאיפה והנשיפה, באותו עקרון של מתח והרפיה. גם החלום פועל על פי אותו עקרון- במהלך היום האדם "שואף" פנימה מחשבות, רעיונות, תחושות, חוויות, וכל דבר שעובר עליכם במהלך היום. החלום הוא ה"נשיפה", רק שתהליך זה נעשה בשפת התת מודע ומאפשר מאין פריקה למחשבות, לרגשות ולמעשים שדוכאו בשעות הערות. החלומות מבטאים את האירועים והחוויות שעברו על אדם במשך היום, או במשך פרק זמן אחר. הם מבטאים את המתחים, הפחדים, התסכולים המחשבות והאובססיות שחווה האדם במשך היום. במקרה שלך, כנראה יצא לך לחשוב על הבנאדם הזה... או להיפך. אולי לא חשבת על הבנאדם הזה ובכך הדחקת את המחשבות עליו, והם צצו בזמן השינה. לפי פרויד, יש לחלומות חשיבות רבה בעבור החולם. הם הדרך להבין את תת מודע, ויש להם תפקיד משלים לחיי היומיום. דחפים מיניים תת הכרתיים, תשוקות וקונפליקטים רגשיים, שלא ניתן לממשם במשך היום, באים לידי פתרון בחלום. חלומות גם מבטאים רצונות שלא קיימים במציאות. במקרה שלך, אולי לחשוב על אותו בנאדם שמת. המתח הנוצר במשך היום כתוצאה מתסכולים משתחרר בחלום. ביטוי הדחפים מביא לאיזון, וזוהי תגובה מווסתת חיובית של החלום. התשובה מספקת?? יש עוד שאלות?? במקרה נפלת על הנושא שאני הכי מבין בו מכל הנושאים- חלומות!! אז קיבלת תשובה מורחבת :)) ינון

keren007

New member
תודה..

בפורום חלומות גם נתנו לי תשובה מורחבת אבל תמיד טוב לדעת עוד... ולא אמרת לי... אם זה פורום שאפשר לשאול בו על כל דבר על טבעי? אפילו אם אני לא בטוחה שזה ממש על טבעי?..

למעלה