יש לי שאלה

3תיתי

New member
יש לי שאלה

האם מישהו יודע, איך פועל הצבע שעושה רעש כשנוסעים עליו? (לסימון שוליים)

herouth

New member
אני חושבת שהרעש הוא לא מה שחשוב.

...כלומר, שהוא רק תופעת לוואי. באופן כללי בצבע מודרני לסימון כבישים יש גולות זעירות של זכוכית שנועדו להגדיל את יכולת החזרת האור שלו בחושך. יש סיכוי שהנסיעה על הגולות האלה גורמת לרעש.

3תיתי

New member
קודם כל, תודה על ההתייחסות

בכביש 6 יש גם רעש. אני חשבתי שהרעש מכוון.

קישקשתא

New member
בלי ספק מכוון, מטרתו להעיר נהגים עייפים

שנוהגים לבד ארוכות בכבישים חשוכים אם החלו לנמנם טיפה וסטו בלי לשים לב.

אני לא יודעת איך יוצרים אותו, אני מניחה שעם חיכוך, אבל מה החומר עצמו, לא יודעת.

1Reebok

New member
הכביש לא מחורץ?

אלה חריצים בכביש שעליהם צובעים את השוליים. יצא לי לראות כבר מקומות שמחקו מהם את השוליים כדי להזיז אותם בעקבות שיפוצים, ורק מחקו את הצבע והשאירו באמצע הכביש חריצים כאלו.

Drau

New member
ככה שם לי נראה

BloodyRose

New member
מה ההיפך מחריצים?

אאל"ט, בשוליים אלה לא חריצים אלא בליטות בכביש, נסיעה עליהם עושה רעש נוראי (כדי להעיר את תשומת הלב של הנהג שהוא נוסע על השוליים).
כביש מחורץ עושה פחות רעשים מהשוליים המשוננים האלה.

צודק, זה בליטות ולא חריצים.

אלו יריעות של חומר פלסטי כלשהו שהמכונה שצובעת את השוליים מחממת ומדביקה לכביש לפני הצביעה.

1Reebok

New member
אתמול במקרה עברתי ליד כאלה.

אני לא יודע אם זו אשליה אופטית שנגרמה בגלל מהירות הנסיעה או משהו, אבל בעקבות השאלה הסתכלתי עליהם בקצת יותר תשומת לב (בזהירות רבה כמובן). אלה נראו לי כמו חריצים. לגמרי.
ולגבי הקרצוף - אני מדבר פה על חריצים בצורת קווים מקבילים, באורך ועובי שווה, ובמרחק שווה אחד מהשני. לא מדובר בקרצוף.

1Reebok

New member
זה רשמי - אלה חריצים ולא בליטות.

את התמונה הזו צילמתי היום (מהשאטגאן, לא ממושב הנהג חלילה). חד משמעית, אלו חריצים בכביש ולא בליטות.

אני לא יודע מה זה החריצים האלו שצילמת אבל

זה לא סימון צבע. השאלה היתה על הפס הצהוב שנמצא בין השוליים לנתיב הימני. שם מדובר על יריעות של חומר פלסטי שמודבקות בחימום לאסלפט. זה מודול נוסף שמתלבש על מכונת הצביעה ממש לפני זרנוק הצבע. אני מכיר את זה מהתקופה שעבדתי במדידות. ראיתי את הצבעים עושים את זה במו עיני.

1Reebok

New member
אז כנראה שיש שתי שיטות.

אלה בדיוק אותם החריצים שיש בכבישים על השוליים.

deddy

New member
אלה חריצים שכשהגלגל עובר עליהם מרעישים

כמו שאמרו פה, על מנת לוודא שהנהג שזלג לשוליים לא נרדם.
יש מקומות שהיו אפילו יותר יצרתיים:

http://www.youtube.com/watch?v=RLNfN6-eA0g
כאן, עם קצת תיכנון נכון הצליחו לעשות משהו די מגניב, כשאתה נוסע על החריצים במהירות חוקית, נשמעת מנגינה נחמדה, אם אתה נוסע מהר מידי - הרעש צורם ומאוד לא נעים, במטרה כמובן לשכנע אותך לנסוע לאט.

trilliane

Well-known member
מנהל
הקישור נכון? הוביל אותי לשיר בשבחו של האופנוע

למעלה