יש לי שאלה

orioriori

New member
יש לי שאלה

אני מנסה לסרוק תמונה, שלאחר מכן תשולב בכרטיס ברכה. הבעייה היא שכאשר אני סורק, התמונה מאבדת מאיכותה בסריקה, גם ברזולוציה גבוהה (500 DPI). צירפתי תמונה המסבירה את הבעיה. אני לא מבין מה קורה. שימו לב בעיקר לשמיים. הצבע שלהם לא כחול חלק, אלא מנוקד ועכור כזה. האם יש דרך לסרוק בסורק ביתי כך שהשמיים יצאו כמה שיותר טובים ולא יתקלקלו בסריקה? האם יש "טריקים" כדי להפוך את התמונה ליותר טובה ואיכותית? תודה.

FourAces

New member
ל"קלקול" הזה קוראים מוארה...

וזו התוצאה שמקבלים כאשר סורקים תמונה שהודפסה באופסט. למה זה קורה? כי ארבעת צבעי הדפוס מודפסים בזויות שונות. כאשר מסתכלים על התמונה המקורית אין עם זה בעיה כי העין מטשטשת את הצבעים. כאשר סורקים הקריאה האופטית מניבה את התופעה. זה כמו לקחת שתי רשתות של חלון ושים אותן אחת על השניה ואז לסובב את אחת מהן קצת. יש מספר כלים שמאפשרים לטפל במוארה וחלקם אף שתולים בכלי הסריקה עצמו (בדרך כלל נקראת הפעולה הזו Descreen). הדרך הקלה ביותר היא פשוט לסובב קצת את התמונה בסורק (ניסוי ותהייה) עד שמגיעים לזוית הרשת ומקבלים תוצאה סבירה. בנוסף, מומלץ לסרוק ברזולוציה של פי ארבע מרזולוציית התמונה המקורית (רזולוציה אופטית ולא אינטרפולציה).

למעלה