יש לי שאלה...

יש לי שאלה...

אני נשואה לגבר שמגדיר עצמו כביסקסואל(=דו מיני)
ידעתי מתחילת הקשר שאני נכנסת למצב ויתכן שיהיה לא פשוט בעבורי
26 שנים מחייו ניהל קשרים מיניים מלאים עם גברים (הרבה יותר מאשר עם נשים) וקיבלתי את עברו המיני ללא שום ביקורת או שפיטה.
בתחילת היכרותינו הוא אמר לי כי הוא אינו זקוק למין משני המינים במקביל,וכשיש סקס טוב לא משנה,עם מי שנמצא איתו הוא גבר או אשה.
מאז שאנחנו ביחד (שנה וחמישה חודשים) לא היה לו מגע עם גבר בדיוק כמו שהבטיח.
אלא ש..הצורך והתשוקה בגבר התעוררו מחדש והוא כמובן שיתף אותי בכך,זה חזק ממנו וקשה לי לראות אותו מתחרפן.
ואחרי הרקע מגיעה השאלה...
אנחנו זוג דתי לייט ליברלי ולי מאד מפריע העניין של משכב זכר,מה שעשה כשלא היה איתי זאת בעיה שלו אך אני מרגישה שאם אתן לזה יד זה יחול גם עליי..ואני שואלת מה אומרת ההלכה על משכב זכר? כמה זה חמור? והאם יש כפרה על כך?
ואם יש כפרה על כך זה לא בגדר "אחטא ואשוב"?
אודה לתשובות מפורטות. (כאחת שצמחה מהמערכת הדתית הפחות ליברלית,הידע שלי בעניין שואף לאפס..הרי לא מדברים על זה..רק באופן כללי ביותר)

avitano

New member
שלום לך אשתו של...

וואו איזה סיפור..

תראי, עוברים לי הרבה דברים עכשיו בראש
אני בעיקר לא מבין אותו
קל להתחתן להבטיח הבטחות ואז להנחית פצצה
הבטחת משהו? תעמוד בו כמו גבר
אני פשוט לא חושב שאת צריכה להתמודד עם זה

ואם בכל זאת החלטת, והסכמת לזה, כמובן שזה לא יהיה חד פעמי
תחשבי על הכל לעומק, תחשבי אם את מוכנה לזה, על ההשלכות...

בנוגע להלכה, איסור הוא איסור, משכב זכר אסור, האקט של החדירה הוא אסור
את הפרשנות שלי לפסוק אני משאיר לעצמי

אבל כאישה דתיה אני חושב שהבנת את ההשלכות של עידוד עבירה על איסור

מאחל לשניכם הרבה בהצלחה, מקווה שתעברו את זה
ושהוא לא יגיע שוב לצורך הזה

mick23

New member
avitano, אינני מסכים איתך

מה שההלכה אומרת הוא כמובן אינו בר-ויכוח, אין פה מה להסכים או לא; לעומת זאת לגבי דעתך על התנהגותו של הבעל, יש לי מה לומר: לפי דעתי, הבעל כאן מתנהג באופן שהוא טבעי עבורו. מה זאת אומרת הבטחת אז תעמוד בזה כמו גבר? איך אפשר לעמוד במיניות של עצמך? כנראה, הבן אדם הוא דו מיני אמיתי. אין לי הרבה הבנה בעולם האנשים שנמשכים לשני המינים, אולם אני משער שיש טיפוסים שלא משנה להם עם מי להיות - גבר או אישה, העיקר שיש אהבה, וכנראה קיימים גם אנשים שהיצר שלהם דורש מענה משני המינים. ככה הם נולדו/התחנכו/ווטאבר, וכרגע כבר אי אפשר לשנותם.
אני חושב שהבעל עשה טוב מאוד ששיתף את אשתו בלבטיו, במקום ללכת לבגוד בה ללא ידיעתה ולהפר את אמונה בו. המצב הוא בהחלט קשה ובעייתי.
אני נזהר מלומר באופן וודאי מהו הפתרון הנכון, כי בכל מקרה מישהו ייפגע.
אני חושב שהדבר הנכון ביותר הוא לשים לרגע את ההלכה בצד ולקבל את העובדה שהבעל מוכרח לקבל סיפוק גם מגבר. שזה צד בו שלא ייעלם לעולם, כי הוא חלק מהנטייה שלו, ולכן אין טעם להילחם על מנת להעלימו. זה כמו לומר לבחור אל תשכב עם נשים, לקבל ממנו הבטחה שלא יעשה זאת ואז לבוא אליו בתלונות שהוא מפר את המילה שנתן.
מכאן, תוך הבנת המצב החדש והשלמה עמו, תגיעו יחד להחלטה שתגיעו. אין החלטה נכונה, ומישהו כנראה ייפגע.

אני מיעץ לזוגות אחרים שחושבים להתחתן

שלא ייסתפקו בהבטחה ארטילאית כזאת "שאני לא צריך סקס עם גברים כאשר.. " וכו', אלא יחקרו ויבדקו לעומק, שישוחחו עם גברים בודדים וזוגות אחרים בעלי נסיון. ואז יחליטו אם קיום הבטחה כזאת הוא אפשרי, ומה הסיכויים שההבטחה תופר.
ובמקרה שלך "אשתו של פשוט אני" - לא נותר לך אלא הברירה: לחיות עם זה, או להתגרש ולהתחיל חיים חדשים עם גבר מסובך פחות.

ובקשר למשכב זכר, את לא עושה את זה

אלא רק הוא, אם יחליט לעשות זאת. לפי הדת את חייבת להוכיח אותו, אבל אינך יכולה ואינך נדרשת לעסוק בשיטור ואכיפה.
אז כאמור: את יכולה להחליט לחיות עם זה, או... להתחיל מחדש, גם אם את אוהבת אותו.

wowowoo

New member
אתם דוחים! אל תשפטו לעולם אדם אחר!!!

די כבר לשפוט אחרים!
אתם לא יודעים מה עבר עליו, איפה וכיצד הוא גדל וחי ומהם מערכת האידיאלים והאמונות שלנו
די כבר לנסות להכיל את חיינו על חיי כולם!!!
לא כולם אותו דבר!
יש פה בחורה במצוקה ואתם אומרים לה: "אני לא מבין אותו...איך הוא עשה לך את זה..."

תשובתי האישית אלייך במסר

avitano

New member
אתה שופט בעצמך

אם יש לך תשובה בנושא אתה שופט בעצמך, לכאן או לכאן
גם להגיד "אני מבין ואת יכולה לעשות כך וכך" זה לשפוט
וגם לקרוא לאנשים אחרים דוחים, זה לשפוט

אם הוצגה כאן דילמה מן הסתם שהיא רוצה לשמוע דעה, שלילית או חיובית ככל שתהיה
זו מהות ההודעה, אף אחד לא אמר לה שאנחנו יועצים והיא חייבת לקבל כל דבר שנאמר כאן

וכן, צר לי, אני לא יכול להבין אותו, לא הייתי במקומו כי שקלתי מראש את הסיבות

wowowoo

New member
אופיר, היא לא ביקשה דעה על בעלה!

אני חושב, וגם כתבתי לה, שזה שהוא נחשף בפניה לפני וגם כעת זו הוכחה ניצחת לזה שהוא אדם אמין, ישר, אוהב באמת, ולא אדם קל דעת שמוותר לעצמו.
אין לי תשובה! (ומה שכתבתי לה יישאר בינינו אבל לחלוטין אין לי תשובה!)
אני יודע שאתה לא דוחה ואני מצטער על תגובתי החפוזה! אני יודע שאתה אחלה!
(נדמה לי שהיה פה איזה נשוי שכתב נגד שפיטה וזו דוגמא מעולה)

הוצגה כאן דילמה אבל היא לא ביקשה דעה על בעלה אלא על חדירה בהלכה...

והשורה האחרונה שלך היא שפיטה שאותי היא מקוממת! מותר גם לנו לאוורר את הדעות שלנו, את המחשבות שלנו ולא להיות כאלה נעולים!!! אתה לא יכול להכין שאתה זה אתה? ואחרים הם אחרים?

Nחמן

New member
אענה לך בסיפור שהוא משל

אשה אחת פנתה אל הרב בשאלה: מהו לצאת ידי חובת שתיית ארבע כוסות בפסח בחלב? הרב ביקש ממנה להמתין קמעא עד שיעיין בשאלה המוזרה ולאחר זמן חזר ומילא את סלה של האשה מכל טוב הארץ - כל מצות, בשר, דגים ויין. שאלו אותו בני ביתו: הלוא האשה לא ביקשה דבר אלא שאלה על תחליף לארבע כוסות יין. לכל היותר אפשר היה לתת לה יין לארבע כוסות. השיב להם הרב: משאלתה הבנתי, שגם בשר אין לה, כי אילו היה לה בשר, כיצד הייתה מעלה על דעתה לשתות כוס חלב לאחר הסעודה?
חז"ל אמרו: איזו חכם? הלומד דבר מתוך דבר. נראה, שיפה פירש אופיר את השאלה.

Nחמן

New member
ואהו! אתה??? אוהב???

רק שהאקס לא ידע מזה...

Nחמן

New member
כבר שאלת פעם אחת

והשבתי לך. יש לך איזו הצעה בשבילי?...

מה הטעם שלך? ננסה להתאים :)

ובנוגע לאקס, אתה לא חייב לציין פרטים אישיים ומסגירים. ספר לנו את הסיפור..

Nחמן

New member
לא נורא

אף אחד מאיתנו איננו מושלם וגם לך מגיע כבוד כאשה.
מתוך שאלתך הבנתי, כי הנושא ההומוסקסואלי מציק לך בכלל, ואין זה לרוחך, שבעלך "ירקוד על שתי חתונות", כלומר: גם יהיה בעל לאשתו וגם יתרועע בשדות זרים למצוא את סיפוקו.
הבעייה האמיתית איננה עם משכב זכר, שזה איסור חמור מאוד מן התורה. לא כל הומו עובר על איסור זה. עם זאת מספיק, שהומו ישכב עם גברים גם לא כדרך משכב זכר כדי לבוא על סיפוקו, כדי שהאשה תתנגד לכך. האשה איננה רק אוביקט מיני לסיפוק ולהבאת ילדים אלא היא חלק בלתי נפרד מהחיים שלו. לכן התייחסו המגיבים גם לעצם החיים ההומוסקסואליים בכלל למרות שבשאלתך שאלת על משכב זכר.
הנמשל הוא כזה: את שאלת את דעת הפורום לגבי משכב זכר אבל משאלתך ניכר היה, שאינך מרוצה כלל מהתנהגותו מחוץ למסגרת המשפחתית. לכן ענו לך מה שענו. זה מקביל לשאלת החלב לארבע כוסות לליל הסדר. האשה לא שאלה את הרב, כיצד תחוג את הסדר בלי בשר ודגים ושאר מיני מטעמים אוחלם הרב הבין זאת בחכמתו.

שאלה מאוד מאוד מוזרה

עולה מדבריך שאין לך בעיה שבעלך רוצה לשכב עם גברים ורק מה שמציק לך זה מה שההלכה אומרת?

וכמובן לא נותר לי אלא להתפלץ מכך שאשה מסכימה להתחתן עם גבר לאחר שהבטיח לה שהכל יהיה בסדר. חשבת פעם לפני שהתחתנת לעשות חיפוש באינטרנט על הנושא?

כל חיפוש קל היה מראה לך שהומוסקסואליות אינה ניתנת לריפוי ומה שהיה הוא שיהיה. בעלך נמשך לגברים ורק בעיות חברתיות ואחרות הביאו אותו לפתחך.

הוא לא הומו..וזה ברור לי לחלוטין

הוא לא יכול להיות הומו...הומו לא יכול לעשות סקס עם אשה כמו שהוא עושה..
הוא נמשך לנשים אבל גם לגברים..
יתכן ואם חבר לכתה בגיל 12 (כיום הומו מוצהר שחי עם בן זוג) לא היה מכניס אותו לענינים בכך שהחל עימו מגע,הוא לא היה מנסה זאת בגיל מבוגר יותר מעצמו..
אני רואה איך הוא מסתכל על נשים יפות ואיך המין הנשי עושה לו את זה לגמרי..
כל שנות ילדותו,נעוריו,והתבגרותו הוא ניהל קשר עם אותו חבר לכיתה,האשה הראשונה שהיתה לו היתה בגיל 24 כשהוא רצה בכך ולא מוסכמות חברתיות,כבר 7 שנים לפני שהכרנו הוא ניהל קשרים מיניים עם נשים ואהב את זה ועדיין אוהב זה לא משהו שהוא מוכן לוותר עליו..מעולם לא עלה בדעתו לוותר על יחסי מין עם אשה..
וכן,יש לי בעיה עם הרצון שלו לשכב עם גברים..גם מבחינה אישית..קנאה וכו'..אך אני מעדיפה שיעשה זאת בהסכמה ובידיעתי בתוך המסגרת מאשר מחוץ למסגרת (=בגידה)
אני לא רואה את עצמי חיה ומגדלת את בנו בלעדיו..ובחיים צריך לפעמים לעשות ויתורים גם אם הם כואבים בשביל שלמות הבית והאהבה..
וגם כאן אין עניין של מוסכמות חברתיות..אני לא שמה על אף אחד ואם אאלץ להתגרש שוב,אעשה זאת,כבר הייתי בסרט הזה 11 שנים וגידלתי לבד שני ילדים..
אבל לא אתגרש בגלל הסיבה הזאת ונכון לעכשיו אין סיבות אחרות..אנו חיים באושר וטוב לנו.

למעלה