יש לי שאלה !!!

יש לי שאלה !!!

קודם כל אני חייבת לומר שממש התגעגעתי אליכם ושהפורום הזה ממש חסר לי,אבל מה לעשות? אני עכשיו בתקופת הבגרויות ואין לי זמן לשומדבר (ועוד אמרו לי שכיתה י' היא הכיתה הכי קלה בתיכון , פאק ><)

היום ראיתי פעם נוספת את הסרט ה"פ 7 חלק 1 , והתעוררה לי שאלה.
הרמיוני אמרה שחרב גריפינדור סופחת אליה כל מה שמחזק אותה. השאלה שלי היא - האם חרב גריפינדור עצמה היא זאת שמסוגלת להשמיד את ההורקרוקסים או שבגלל שבשנתו השנייה של הארי החרב ספחה אליה את הארס של הבסיליסק ולכן היא מסוגלת להרוס הורקרוקסים?
אני תמיד חשבתי שהחרב עצמה היא זאת שמשמידה את ההורקרוקסים , אבל פתאום המחשבה הזאת מתערערת אצלי ונראלי שבגלל הארס של הבסיליסק שנמצא עכשיו בתוך החרב , אז החרב מסוגלת להשמיד הורקרוקסים.

אשמח אם תענו לי במהרה, כי אני באמת מתפדחת שאני לא יודעת תשובה כה חשובה בעניין הארי פוטר :(
הצילו אותי מהבושההה !

N o R i K o

New member
יש לי תשובה !!!

חח נורא רציתי לענות ככה.

זה בגלל הארס של הבסיליסק לדעתי. לא חושבת שזה חד משמעי, לא הייתה לזה תשובה לדעתי בספרים, אבל אני חושבת שזה בגלל האקס של הבסיליסק...

יכול להיות שאני טועה

אבל זה לא כי החרב היא ממתכת גובלינים?
כי בספר לא מזכירים בשום-מקום שזה בגלל ארס הבסיליסק שהיא ספגה, וכן מדגישים יותר מפעם אחת כמה מתכות גובלינים חזקות יותר וכמה חפצים שמיוצרים מהן הם יחודיים.
רולינג אמרה על זה משהו מחוץ לספרים?

timetraveler900

New member
בטח שמזכירים בספר

כשהרמיוני מכירה להארי שהוא כבר השמיד הורקרוקס אחד (היומן) בעזרת שן של בסיליסק והארס הוא זה שבעצם השמיד אותו, לא השן עצמה. החרב ספחה לעצמה את הארס לכן היא יכולה להשמיד הורקרוקסים, לא בגלל המתכת אלא בגלל הארס שבתוכה.

אבל הם מדברים על השן, לא על החרב.

לשן ולחרב יש תכונות שונות.
אני זוכרת שהרמיוני אמרה את זה, השאלה אם זה תקף לכל חפץ שמסוגל לספוג את ארס הבסיליסק או רק לשן.

ובחיפוש קצר בגוגל, מסתבר שצדקתם.
"As Harry used it to slay a basilisk, the sword was imbued with the basilisk venom, enabling it to destroy Horcruxes as basilisk venom is one of the ways to damage them beyond magical repair."

I stand corrected.

זה בדיוק הקטע שעירער לי את המחשבה.

קראתי את הספר כמה פעמים , וכמובן שראיתי ת'סרט הזה איזה 5 פעמים (אני יודעת , זה כלום לעומת הכמות פעמים שראיתי את השלושת סרטים הראשונים),
ועד עכשיו חשבתי שהחרב בגלל שיוצרה ע"י גובלינים היא זאת שיכולה להשמיד הורקרוקסים , אבל אז ראיתי שוב ת'סרט והרמיוני אמרה את המשפט שכתבת , וזה גרם לי לתהות האם טעיתי לגבי מחשבתי על החרב. כי עד עכשיו חשבתי שבגלל שהחרב ננעצה בתוך הבסיליסק, אז השיניים של הבסיליסק "קיבלו" את כח ההשמדה של החרב ולכן יכלו גם הם להשמיד את ההורקרוקסים , אבל כחשבתי על זה שנית זה לא היה נשמע לי הגיוני.

איך זה שבעצם ארס הבסיליסק כן מסוגל להשמיד הורקרוקסים? איך זה שקסמים חזקים לא מסוגלים להשמיד?

hollypop girl

New member
אני פשוט לא התעמקתי במשפט הזה,

וזה מה שבילבל אותי.חשבתי שכשהרמיוני אומרת שהיא סופגת לתוכה את מה שמחזק אותה היא
התכוונה לזה שהחרב הופכת לעוצמתית במיוחד בזכות התכונה הזאת שלה...

hollypop girl

New member
אז תבואי לבקר יותר

אגב, זה די אוף אבל לי דווקא אמרו שכיתה י' היא הכיתה הכי קשה בתיכון (ציטוט מדויק יותר יהיה:"אם את שורדת את
י' - מה שלא נראה לי שיקרה *תמיד כיף כשחברים שלך מאמינים בך* שאר התיכון קטן עלייך..."
מה שמוביל אותי לשאלה, כמה בגרויות עושים בערך בשנה הזאת?

לי אמרו אחרת

כולם אמרו לי שכיתה יא היא הכי קשה , והביה"ס שלי הוא גם לא על רמה , לפעמים מבטלים מבחנים וכל זה ועדיין קשה לי ואני כמעט לא שורדת !
אני לא יודעת איך אשרוד את כיתה י'א , ועדיין עוד לא התחלתי את הבגרויות. הבגרות הראשונה שלי היא ביום שני השבוע - מתמטיקה :(

אני עושה 6 בגרויות השנה , אבל אני מניחה שיש כאלה שעושים 5 או פחות

KameaChan

New member
אני בכיתת 'מחוננים', ובשנה שעברה...

...עשינו בערך שבע בגרויות (השנה אני בי"א).
גם השנה זו כנראה הפירמה, רק שהחומר הרבה יותר קשה.

טכנית, כל הכיתות קשות באותה מידה, היות וב-י' את רק מגיעה לעולם הזה ואת ישר נזרקת לתוך ים הבגרויות בלי הכנה נפשית מוקדמת מספקת.

ב-י"א יש חומר ממש קשה והתדירות של הבגרויות מצטמצמת, ומשום כך היא נחשבת ככיתה הקשה ביותר, כמו גם בגלל העובדה שחלק מסויים מהציונים שאת מקבלת שם באמת ישפיעו על הציונים העתידיים שלך.

י"ב, מנקודת מבט אחרת, היא גם קשה היות ושם יש הרבה פחות זמן ללמוד לבגרויות (מסיבת סיום וכד'), וגם שם החומר הופך לקשה יותר והציונים משפיעים על ההמשך די הרבה.

מקווה שבכל זאת תצליחי לשרוד. המון בהצלחה!

hollypop girl

New member
גם אני בכיתת "מחוננים" והבגרויות

מסתדרות ככה שבכיתה יב' כמעט ואין מה לעשות (חלק מתהלמידים צריכים את הבגרויות החשובות באמת עוד
ביא' בשביל האוניברסיטה, אז מסדרים את כל המערכת בהתאם להם והחלק השני יכול לנסות לקחת קורסים ביב' כי
גם ככה אין הרבה בגרויות)

באיזה מקצועות עשית?

KameaChan

New member
לא ממש ככה אצלנו.

בינתיים?

היסטוריה, אנגלית, מדעי המחשב, מוסיקה, מחשבת ישראל, ערבית, לשון, יידיש, ועוד בקרוב.

למעלה