יש לי שאלה

NRSFH11

New member
יש לי שאלה

מהי מטרת החיים ,מה לקום בבוקר לאכול לשתות ,לחזור על הפעולה ללכת לישון ולמחר שוב מהתחלתה עד המוות
ואז מה להביא עוד ילדים כדי שיעברו בידוק את מה שאתה עברתה
וחוזר חלילה
אני לא מבין מה המטרה נמאס לי לחיות חיים כאלה מה לעשות?
 

מומיה26

New member
השאלה ממש לא בעייתית

הבעיה היא מגוון התשובות שקיימים לשאלה הזאת שכולם מועדים כדי להפוך את האדם לעבד של התשובה ושל הוגיה.

וזה לא כל כך נורא אם אין מטרה, זה אפילו הופך את העניינים לפשוטים יותר.
 
עדיף שתסביר קצת יותר למה אתה מתכוון

האם אתה שואל מה מטרת החיים באופן כללי - חיים של בן אדם.

או שהשאלה היא מה מטרת החיים כחרדי-אנוס.

כלומר - אילו לא היית חרדי אנוס אלא חילוני או גוי, האם עדיין היית שואל את אותה שאלה, או שמא השאלה היא דווקא על צורת החיים אותה אתה חי?
 

NRSFH11

New member
כן

אני שואל בכללי אישית אין מטרת חיים ואני לא חרדי אנוס ,מה היא המטרה של החיים שלנו ניסתי להתחזק זה טוב זה ממלא אבל ברגע שאתה נופל אתה שוב חוזר למצב הזה
זה השאלה שלי למה אנחנו חיים מה המטרה ?
תמיד החרדים שואלים תשאלה הזאת ומתחילם לנסות לחזק אותך אני באמת התחזקתי אבל גם שם אני שואל תשאלה
 
חיפוש מטרת החיים

השאלה שלך מתבססת על הנחת יסוד שיש איזו מטרה לחיים - שמישהו [אלוהים] יצר מטרה שכזאת - ושעליך רק למצוא אותה. אז אין ואף אחד לא יצר מטרה עבור החיים שלך.

אבל אתה חי - וזו עובדה. אתה חי על כרחך. וכל עוד אתה חי - יש לך בחירה מה לעשות עם החיים שלך.

אתה יכול להציב לעצמך מטרות (אין רק אחת) או שאתה יכול לחיות את החיים שלך כמו עז מצויה - אוכל, מחXX, שוב אוכל, שוב מח XX עד שיום אחד תמות.

אז כל עוד אתה חי - תמצא מה אפשר לתקן בחיים שלך בשביל להביא שמחה לחיים שלך. כי אדם שמח, הוא אדם מלא עשיה, הוא אדם מלא אהבה ואין לו כל צורך בשאלה של מהי תכלית החיים, מכיון שהוא חי את תכלית החיים בכל רגע ורגע. חוסר מעש, בטלה, מביאה לשעמום - והשאלה שלך נובעת ממצב של שעמום. אתה משועמם מהחיים. אין לך בשביל מה לקום בבוקר.

אף אחד לא יוכל לעזור לך. רק אתה.אומרים על הגאון מוילנה שהוא אמר: "כל עוד הנר דולק - אפשר לתקן". אתה צריך למצוא בשביל מה לקום בבוקר - אתה צריך למצוא תכלית לחיים שלך - אין מקור חיצוני [אלוהים] שיצייר לך את תכלית חייך במקומך. או שלא. אתה תמיד יכול להשאר במקום בו אתה נמצא עכשיו. זה בידיים שלך.

הפתרון הוא פשוט - חז"ל קבעו כי המעשים משפיעים על הלבבות - תכריח את עצמך לעשות דברים גם אם לא בא לך, ועם הזמן הלב שלך ימשך אחרי המעשים ותמצא בהם תכלית. אם תחכה עד שיתחשק לך - לא יקרה כלום, רק תלך ותזדקן [ללא קשר לגיל]. חוסר מעש רק מוליד עוד אי חשק.

בהצלחה.
 

rachel437

New member
חס ושלום

חוץ מלאכול ולשתות אפשר לעשות המון דברים מועילים לחברה כמו, ללכת למקוה.
לגלגל עור של בהמה על היד.
לדחוף סמרטוטים לגוף.
למלמל פסוקים וכו'.
כל מטרתינו בעולם היא לרצות ישות דמיונית.
מזל רק שהוא לא ציוה עלינו לעמוד על רגל אחת ולצעוק קוקו ריקו שלוש פעמים ביום.
 
הוא צווה

לעמוד על שני רגלים צמודות כאילו זה רגל אחת ולצעוק ק(וקו)דוש ק(וקו)דוש
 
אגיב בקצרה רק לעניין הראשון לעניין גלגול עור

של בהמה על היד.אכתוב כאן כמה מילים מעטות מספר שער הכוונות ששל האריז''ל.ומי שלומד קבלה מבין ורואה עד כמה הוא לא מבין ועד כמה אלו דברים שעומדים ברומו של עולם מבחינת נפשו של האדם והקשר שלו עם העולמות הרוחניים מעליוו ומזה תקיש על שאר כל הדברים שהיהודים מצווים לקיים.''עניין התפילין עצמם,הם בסוד המוחין שלו כי הנה נתבאר אצלינו כי בתחילה הם ד' מוחין ואחר כך כשמתלבשין תוך נה''י דאימא טרם שנכנסין תוך ז''א עצמו חוזרים להיות שם בסוד ג' מוחין בלבד ואחר שנכנסים בזעיר אנפין נמשך קוצא דשערי אריך אחורי רישא דזעיר אנפין במקום העורף ומוציא הארת הד' מוחין לחוץ במקום המצח דזעיר אנפין וגם מוציא הארת מלבושיהם שהם נצח הוד יסוד דאימא ולכן הם ד' פרשיות כנגד הארת ד' מוחין עצמן.והד' בתים כנגד הארת מלבושיהן שהם נה''י כנזכר.וכו' וכו' ..........ועניין הרצועות דתפילין של ראש ושל יד הם סוד ג' שמות אהיה הוי''ה אלוקים, שמספרם יב''ק ואלו הג' עומדים בתוך המעברתא וזה סוד ויעבור את מעבר יב''ק.וכו' וכו'.....והנה ד' פרשיות דתפילין של יד הם כנגד ד' אותיות הוי''ה והבית כנגד אדנ''י והוא סוד זעיר ונוקבא.ובשעת הקשירה יכוון שקושר הנוקבא עם זעיר אנפין כדי לייחדם אחר כך בקריאת שמע במילת אחד וכו'.......''במלה אחת אומר כל המצוות שהיהודים מקיימים א' כל זה קשר רוחני של נשמתו הפרטית של היהודי עם שורשו העליון שהי יקר האדם זה נפשו הרוחנית.וגופו הוא מלבוש בלבד לעצמיותו.וגם מושך שפע רוחני לכל העולם וזה הכוונה יחוד זעיר ונוקבא שזה אומר יחוד הכוונה היא שאז יש השפעה כמו ביחוד איש ואשה נוצר השפעה שהוא הוולד כמו כן ברוחניות בכל מצווה מייחדים זו''ן וזה מושך השפעות רוחניות לעולם ולעצמו שזה בעצם גם בגשמיות מביא רק טוב.בכל מצווה יש המון סודות וכוונות ומי שלומד קבלה רואה עד כמה הדברים עמוקים ועומדים ברומו של עולם אבל כל עוד אינו לומד קבלה עושה את המצוות על פי פשוטם באמונה ומושך ממילא את ההשפעות הרוחניות והגשמיות לו ולכל העולם.כשלומדים קבלה רואים איך כל הדברים מתחוורים ומסתדרים יפה אחד עם השני וזה לא סתם!!! אפשר ללגלג כמה שרוצים אבל אנשים רציניים שישבו ללמוד קבלה וכוונות יראו ויבינו מעט מזעיר כמה כל מצווה היא חשובה ויש בכל דבר צורך גדול לנשמתו של כל יהודי כנגד רמ''ח איבריו ושס''ה גידיו הרוחניים של נשמתו כמו להבדיל שיש בגוף האדם הגשמי רמח איברים ושסה גידים גם בנשמה יש אותו דבר וזה מזון והשפעה לנפש האדם הרוחנית.
 
למעלה