יש לי שאלה..

יש לי שאלה..

אולי טיפשית , אולי טריוואלית - אבל אני זקוקה להגדרות מטווח רחב של מטפלים ומטופלים.. מהו או מיהו לדעתכם המטפל האולטימטיבי? אשמח למגוון תשובות , שבת שלום יעל

בובי

New member
דעתי בענין

ראשית המטפל צריך לדעת במי אסור לו לטפל ולא להתבייש בזה. ולהפנות אותו לאחרים אם צריך. שנית המטפל צריך לטפל בגופו ובנפשו של המטופל בצורה היעילה ביותר, על מנת לרפא אותו בזמן הקצר ביותר האפשרי. זהו בקיצור

אסתי123

New member
המטפל האולטימטיבי

ליעל מדוע ההתנצלות? שאלה חשובה. שאלה שהתשובה עליה היא רחבה. אזכיר את הדברים החשובים והעקרוניים ביותר מבחינתי. מטפל טוב חייב להיות בעל ידע. ידע הוא הבסיס. הוא חייב לדעת את התורה בה הוא עוסק על בוריה. לעבור קורסים והשתלמויות . כל הזמן ללמוד ולהתפתח. חייב לעבור בעצמו דרך . לעבור בעצמו ניקוי פנימי. כמובן שהניקוי נמשך ונמשך. הוא אינו פעולה חד פעמית, אלא עבודה כל החיים. מטפל אולטימטיבי הוא אדם שחייב לטפל. טיפול ועזרה לאחרים אינה "עבודה" עבורו. זה דבר שהוא חייב לעשות. ואולי זה הדבר החשוב ביותר.

אדומה2

New member
כמה דברים שעלו לי בראש

מטפל אולטימטיבי הוא מטפל שיודע לראות את הפלוסים והמינוסים שבשיטה בה הוא מטפל. הוא מקבל את המגבלות שלה ויודע להשתמש גם בשיטות אחרות ולנצל את הפלוסים שלה לתועלת מטופליו. הוא יודע לקבל את המגבלות שלו עצמו. הוא תמיד תמיד ממשיך ללמוד, בכל דרך אפשרית- ספרים, שיחות, אינטרנט, קורסים, השתלמויות.... ולא רק בתחום שלו, גם בתחומים אחרים. זאת הוא עושה כי הוא מכיר במגבלות של שיטתו ושלו עצמו וגם כי יש בו מידת צניעות- הוא לעולם לא חושב שהוא יודע הכל. הוא יודע הרבה, אבל לעולם לא יפסיק ללמוד כי תמיד אפשר ללמוד עוד ועוד. מטפל אולטימטיבי נכנס למקצוע זה מתוך רצון כן לעזור ומתוך נכונות לעבור גם הוא דרך ויחד עם המטופל שלו לעבור מסע. מטפל צריך לדעת לתת למטופל שלו תחושה של אמפטיות, תחושה שהוא יכול להכיל את המטופל באמת, ושכל דבר שהמטופל חש הוא יכול להעלות בטיפולים. מטפל אולטימטיבי צריך לתת למטופל את התחושה שרק למטופל עצמו הכוח להביא לשינוי בחייו. המטפל יכול לעזור כמובן, והוא יתמוך בו בדרכו, אבל אין לו את הכוח לשנות למטופל את החיים, המטופל הוא זה שיכול לעשות את הדברים (שוב, בעזרת אחרים כמובן, אבל הוא היחידי שיכול לעשות את הצעד הראשון). יש בטח עוד, אבל אלה הדברים הראשונים שעלו בראשי. מה את חושבת יעל?

limor 2

New member
דעתי - בתור מטופלת

לדעתי מטפל הוליסטי צריך להיות קודם כל מאוד קשוב למטופל ובקשר איתו, ולא להיות מרוחק ולחשוב שהוא יודע יותר טוב מהמטופל מה הבעיה שלו. המטופל צריך להרגיש שאכפת לו ממנו ושהוא לא עושה את זה ב"קבלנות" אלא עם תשומת לב לכ אחד ואחד. מלבד זאת, חייבים להיות סופר מקצועיים !ולא מספיק רק הלימודים הרשמיים, אלא כל הזמן ללמוד ולהרחיב את הידיעות.

אסתי123

New member
מטפל אולטימטיבי

לאדומה אוהבת את התשובה שלך ומסכימה לה. מבחינתי התפקיד של המטפל הוא להאיר את הדרך, לפתוח את השער בחומה .....לא ניתן ללכת במקומו. ההליכה בדרך החדשה שנפתחה, השינוי בחיים, את זה המטופל יחליט ויבחר או לא יבחר לעשות.

המטפל האולטימטיבי, מי הוא?

דעתי שלי אומרת כך: מטפל הוא כל אדם, עם או ללא השכלה, אשר יש בוהיכולות לכוון אדם הזקוק לעזרה כדי לרפא עצמו. "אין אף אחד היכול לרפא אותי מלבד עצמי" אך יש היכולים להראות לי את הדרך לעצמי, "במקרה ששכחתי את הדרך הביתה" מטפל הוא זה הרואה ביכולות שלו ייעוד ולא מטרה. מטפל הוא זה המתבונן על אדם אחר והמשתקף ממנו לא הופך טריגר עבורו. מטפל הוא זה אשר אינו מחזיק באגו, אינו שיפוטי, אינו בקורתי. מטפל הוא זה אשר הוכיח כי המגבלות אשר אחזו בו בעבר השתחררו ממנו בעקבות אותה שיטה בה הוא משתמש. מטפל הוא זה אשר אינו הופך את היכולות שלו לביזנס עסקי ושוכח את תחילת דרכו. לסיכום מי הוא מטפל? אך ורק אדם המסוגל ללמד את זולתו את דרכו חזרה לעצמו. מטפל הוא אותו מלאך, אשר מעמיד אותנו על הרגליים, בשמן שהכנפיים שלנו שכחו כיצד לעוף. מחבקת את כולכם באהבה בת חן נמהסטה...

odeia

New member
יעל, איך אני אוהבת את השאלות שלך

מרפא אידיאלי מבחינתי זהו מטפל/מרפא/רופא: קשוב לדברי המטופל, לאורך כל הטיפולים. אחד שיש לו סבלנות ומסביר את מה שהמטופל מבקש לדעת ולהבין. מרפא טוב ייתן את כולו למטופל בזמן הטיפול. יהיה זמין למטופל, דרך הטלפון לייעוץ, ובמידה והוא עסוק שתמיד ימצא את הזמן לחזור אל המטופל עם תשובה. מרפא טוב זהו מרפא שבמקרי חרום גם יגיע לבית המטופל, כמובן אם הגאוגרפיה מרשה זאת. מרפא טוב, גם אם הוא לוקח פחות כסף מהמטופל לעומת מטופלים אחרים, הוא לא יזניח את אותו מטופל, ויתן לו את הטיפולים עם כל הלב וימצא לו מקום בלוח הטיפולים. מרפא טוב - כשהוא לא ידע איך לרפא או לא יצליח, הוא יודה בזה ויפנה לאחרים. מרפא טוב הוא מרפא שברגע שהוא מקבל מטופל לטיפולו - המטופל יקבל ממנו את מלוא העזרה ללא תנאי. מטופל טוב - הוא מטופל שימתח את הגבול בין הנתינה של מרפא להתעלקות עליו בלי סוף.

ולי קפץ מיד לראש :פאץ´ אדמס (הסרט).

ולמי מאיתנו שלא ראה, חובה לראות. שבת שלום לכולם.

למעלה