יש לי שאלה-

The Lost Sister

New member
יש לי שאלה-

שלום, אני דתיה. לא חרדית. דתיה- לובשת חצאיות (צנועות כמובן) ושומרת שבת, וכשרות וכו' וכו'... אני באמת רוצה להבין, בבקשה אל תשפטו אותי, למה ההורים צריכים להיות כל כך מעורבים בעניין מציאת בן זוג, חתונה וכו'? אני קוראת פה על אי הסכמה של ההורים עם שידוך כזה או אחר, על בירורים על החתן המיועד.. מציקה לי השאלה הזאת. אז נכון, חשוב להורים לדעת שאני הולכת עם מישהו טוב וכו' אבל למה לא לסמוך עלי לעשות את הבחירה הזו לבד? הרי כל חיינו מגדלים אותנו ההורים, מחדירים בנו תורה, ערכים, מדגימים לנו זוגיות נכונה מהי... אז למה לא לתת לנו ליישם את זה, לבד? אצלי למשל זה לא ככה- אם פגשתי מישהו והוא מוצא חן בעיני ואני מוצאת חן בעיניו, אנחנו יוצאים לפגישה. אם אני יוצאת אני אומרת להורים שלי שאני נפגשת עם מישהו, מקסימום נותת עליו פרטים כמו שם, גיל (אחרי הפגישה אני משתפת את אמא=]) אבל הם לא בוחרים בשבילי. הבחירה אם לצאת לפגישה, הבחירה אם להכיר מישהו, הבחירה אם להמשיך את הקשר איתו וכו'- זה בידיים שלי! ואני מאוד מעריכה את זה מצד ההורים שלי. הם שואלים שאלות, תמיד. והם דואגים והם תמיד רוצים לדעת פרטים, אבל אין מצב שהם יבואו ויגידו לי להפסיק קשר עם מישהו, אלא אם כן זה משהו מאוד מאוד חריג. בת'כלס- בסופו של דבר, אם אני מתחתנת עם מישהו, אני חיה איתו, לא ההורים שלי. אז... מישהו יכול לענות לי?

סילה 120

New member
אז ככה..

יש הורים שיותר נדחפים ויש שפחות..אמרת שבמקרה חריג ההורים שלך יגידו להפסיק אז יש הורים שבשבילהם מקרה חריג זה משו יותר פשוט..אגב אני מכיר בחורה דתיה שהיא באמת בחורה טובה שיצאה עם חוזר בתשובה ואבא שלה לא רצה ובסוף הם נפרדו..מקווה שהבנת.

שםאנילא

New member
התשובה היא פשוטה...היות ואת מעורבת ב

ברגשות כלפי הבחור..את מפספסת הרבה נתונים מסביבך וזה החיסרון שלך במעמד מולו... הורים מנסיון חיים רואים מה שאת לא רואה... לא סתם אומרים שהאהבה מעוורת...

yoyo11112

New member
איזה שטויות..

נכון שלהורים יש יותר ניסיון חיים ויופי להם אבל גם מהסתכלות על אדם בפעם הראשונה או השניה אאפשר לדעת הכל ואין זה נכון לומר שההורים יודעים בדיוק מה טוב לילדים שלהם.. אני מכירה כמה זוגות שהתחתנו משידוך כי "ההורים היו עם ניסיון חיים" ובסוף מתברר שבעל אחד היה בכלל מכה את אשתו... למרות כל הדת והאמונה שלו... והיא סבלה 3 שנים עד שהחליטה להתגרש ולזוג השני גם התעוררו בעיות... במקרה הזה זה לא משנה בסופו של דבר האישה צריכה לחיות עם גבר עצמו וזכותה לבחור מה שהיא חושבת שמתאים לה. היא ישנה איתו\ היא מביאה אתו ילדים, היא חיה אתו 24 שעות. מגיע לה לבחור את המועמד הנכון בשבילה לחיים הללו ובעצמה.

שםאנילא

New member
זה עדיין לא סותר את זה שההורים רואים טוב יותר

ממך כשאת במערכת יחסים... ואל תביאי דוגמאות קיצוניות כדי להפריך דברים כי זה לא לענין... ברור שההורים רוצים שגם את תהיי מרוצה מהבחור הם לא מכתיבים לך בכוח לקחת אותו...

קליט

New member
מגיע לה לבחור !

אצל החרדים -ההורים עושים את הסינון הראשוני כי יש להם הרבה יותר נסיון חיים, הם גם מבררים היטב, ומי כמוהם רוצים את טובת ילדיהם . קורה גם שזה לא מסתדר בשיטת ה"שידוך", יש סיבות צדדיות שזה לא עובד כמו לדוגמה ש ; יתכן והבן אדם הוא אלים ולא עלו על זה בבירורים וכו`, אי אפשר להכיר בן אדם מפגישה אחת או שתיים, וגם אם תגורי עם בן זוג 10 שנים לא תכירי אותו לאשורו . מה שקורה כשאת מכירה בן זוג אז מהר מאוד את מתאהבת/מחבבת אותו ואת רוצה אותו, - ואז הדברים הטובים נהיים פתאום מאוד בולטים וחשובים לחיים, והדברים הרעים שבו נראים זניחים ואת גם אומרת לעצמך "אני אשנה אותו" . בדרך כלל ההורים הם שקולים והם עושים את הסינון הראשוני ומביאים לבן/בת שלהם הצעה מתאימה לבן/בת - והבן/בת בוחר/ת אם זה נראה להם . תוכלי לקרוא על שיטת השידוכים בהתחלת ספר "הבית היהודי" חלק א` של יועץ הנישואין הותיק הרב שמחה כהן .

זה ההבדל בין דתי לחרדי -

רמת הפשרנות. לאבא דתי ממוצע אין יותר מדי דרישות לגבי חתנו. אצל חרדים זה שונה. יש הרבה דרישות מהחתן ומהכלה. ~ אבל אל נטעה, גם על קצת הדברים שהורים דתיים ידרשו הם יילחמו בדיוק כמו ההורים החרדים, ההבדל הוא רק בכמות. ~ אבא חרדי רוצה לבתו חתן עם מידות טובות ירא שמים ושילמד טוב, וגם שיהיה ממשפחה טובה (המשפחה משפיעה הרי) ומישיבה טובה וכו. ועל כל אחד מהדברים האלו הוא עשוי לדחות הצעה. לעומת זאת אבא דתי ממוצע רוצה חתן `משלנו` ושיהיה מסודר בחיים. אם ינסו להציע לבתו בחור גרוש, או (לא נעים להגיד..) אתיופי הוא יילחם בדיוק כמו האבא החרדי שנלחם על השטייגען של החתן לבתו. ~ אם כן, כולם מתערבים רק כל אחד מעניין אותו משהו אחר שעליו הוא לא יוותר.

The Lost Sister

New member
טעות בידיך! ואני כל הזמן התפלאתי על הפילוג הז

ה... אבא שלי אמר לי אלפי פעמים שהוא רוצה בשבילי בחור טוב, עניו, ירא שמיים...:) אבל הוא תמיד מוסיף- בסופו של דבר הבחירה בידיך. אני לא מכירה (אישית בכל אופן) הורים ש'ילחמו' כהגדרתך אם יציעו לבחורה מישהו אתיופי. לגבי גרוש- זה תלוי בגיל (של הבחור ושל הבחורה...) אתה מציג את זה כאילו שלהורים הדתיים לא אכפת... זה אפילו מעליב קצת... ולגבי המשפחה של הבחור- שאלה: בוא נגיד שהבחור חוזר בתשובה אבל המשפחה שלו חילונית. אתה תילחם כדי שהבת שלך לא תתחתן איתו?

שםאנילא

New member
בדיוק כמו שאת תעדיפי מישהו שהוא לא "חוזר"...

גם לך יש מערכת סינונים כלשהיא ול אמשנה מהיא... ועד לפני 2 דורות בערך ההורים היו קובעים מי יתחתן עם מי...אל תשכחי את זה...

The Lost Sister

New member
בדיוק כמו שאמרת-

לפני 2 דורות. הדור השתנה. הרי מי שחי בסוף עם הבחור זו אישתו ולא ההורים שלה. מערכת הסינון צריכה להיות של הבחורה... [ובלי קשר- אין לי שום בעיה עם חוזרים... ;)]

שםאנילא

New member
כי אולי אינך

מסתכלת ובוחנת דברים שאולי יהוו לך למכשול בחיים אני מתכוין לגבי חוזרים... ובמכשול הכוונה בין שלילי לגבייך או חיובי לגבייך... כלומר רמה דתית שלך מולו... לפעמים חוזרים יש בינהם שחקנים על פי צו השעה וזה לא באמת מתוכם...לא נעים להיות עם אחד כזה בכל מקרה חרגנו מהנושא... הורים יש להם שיקול דעת ממש טוב בבחירת בת זוג ולא באכיפת בת הזוג או לחילופין... ולא מדובר כשאת לא רוצה אלא כשאת כן רוצה אותו... למשל לאמהות בד"כ יש חוש מטורף להריח משהו שלא כהוגן על העומד ממולה... דרך אגב זה קיים תלוי בגיל של הזוג...אם הם בוגרים יותר נאמר מגיל 25 ומעלה לא נראה שההורים יתערבו בנושא... ואם הורה חושב שאת עוושה טעות אז הוא יילחם על זה כי את חלק מבשרו...כי איכפת לו ממך...

2ת Wל ר2

New member
ההורים מחתנים אותנו.. ודואגים לכל ההוצאות

מ-א' ועד ת'. והם יודעים בדיוק מה טוב בשבילי. הם ראו ותר אנשים במהלך חייהם ויכולים לזהות כל מיני סוגים..

זודי

New member
יש כאן נקודה גדולה שראוי לתת אליה

ועליה את הדעת . האם שמעתם פעם מכל המתלוננים על התערבות הוריהם שיש להם טענות למה הוריהם מתערבים בעניניהם האישיים ומממנים מכספם ומרכושם את הדברים הכי אישיים שלי . הרי זו החתונה שלי ובדירה אני אמור לגור והרהיטים אמורים לשמש אותי ובודאי ה"נדוניה" וכ"ש הלבוש אז למה ההורים לא משאירים לי לממן זאת מעצמי ומכיסי ? שמעתם פעם תלונה שכזו ? או שזה כולם מבינים ש"חובת" ההורים לממן להם הכל רק שיתנו לי להחליט כמה הם יתנו וכמובן שאני אחליט איפה ומה לרכוש מכספם . במילים אחרות האם אנו רואים בהורים כספומט ותו לא או שהורה זה קצת יותר מזה ?

2ת Wל ר2

New member
ממש לא! אם הייתי יכולה לממן לעצמי חתונה,

הייתי עושה זאת.. רק, הם לוחצים עלי שאתחתן ומהר אז.. לא נותרה לי ברירה אלא להסתמך על כספם. בחיי הפרטיים אני נהנת מכספי ורק חיה אצלם, כי זה לא מקובל לעזוב.. ובמקביל, אני עוזרת בתחזוק הבית.. (נקיון וכד'..) למה? כי הם לא חייבים לי כלום!

למעלה