יש לי שאלה

MY NAME IS HILA

New member
יש לי שאלה

אני לא יודעת אם זה ממש קשור לכאן אבל בכל זאת: איזה תנאי צריך כדי לתרום דם (כגון: גיל) תודה

היי הילה!

אין בדיוק תנאי, ת´כלס מגיל 17 (או 18) את יכולה לתרום עצמאית, לפני כן את צריכה אישור מההורים, למרות שלא ממש שמים לב לזה.

MY NAME IS HILA

New member
תודה צופיה

אבל כדרך אגב לפי מה שכתוב שם זה רק מעל גיל 18 ולא מוזכר הקטע הזה עם האישור ההורים אז את בטוחה?

100%

מניסיון, אבל אמא לא הרשתה לי
, לא נורא... עוד שנה וחצי
לא נורא, עדיין לא התייאשתי מלנסות לשכנע!

בעיקרון-

ירידה במשקל= ירידה בלחץ הדם ניסיתי למצוא לך קישורים כי נראה לי שאני סתם אשגע אותך לא מצאתי כ"כ טובים וגם אי אפשר לתת אליהם קישור, תריצי חיפוש בMIOK, יותר כדאי לך כי תביני יותר. אם מישהו מהפורום יודע בכמה שורות אז אני אשמח לקבל סיכום

אפשר מגיל 17 בלבד

בין 17-18 חייב אישור הורים בו מצויין שמך המלא ותעודת זהות שלך ובנוסף שם ההורה ות.ז שלו.

המשקל קשור כי

כמות הדם בגוף נמדדת על פי המשקל ומנת דם לאדם השוקל פחות מ - 50 קילו היא איבוד דם רב מידי וזה מתחיל להיות מסוכן, אז בדרך כלל אין פרצות עם זה והתרומה היא מגיל 17 עם אישור הורים 18 בלי, כמובן ללא מחלות ידועות, אנטיביוטיקה וכדו´.

miss jazz

New member
אבל..

גם אם המשקל בריא ביחס לגובה לצערי וכו´?אז זה לא הגיוני..בחיים אני לא אוכל לתרום עד שאני לא יעלה במשקל?

miss jazz

New member
תראי..

הרגע עליתי לשקול את עצמי ואני שוקלת 49, לצערי בפעם האחרונה שמדדתי את עצמי הגובה שלי היה 150 ס"מ וסביר להניח שלא גבהתי מאז. הרופאה שלי אף פעם לא אמרה משהו על המשקל וכל המרצים המעצבנים האלו בבית ספר נתנו לנו לחשב אם המשקל שלנו בסדר ולא דורש דיאטה לכאן או לכאן ושוב הכל היה תקין. לכן נראה לי מוזר שלא אוכל לתרום דם.

MY NAME IS HILA

New member
המשקל הזה באמת נראה תקין

אני לא יודעת אם יאשרו לך או לא אבל תלכי לבדוק או תתקשרי . הייתי מביאה לך את המספר אם היה לי.

miss jazz

New member
תודה

אני אבדוק, לא נראה לי שתהיה בעיה פשוט לא הבנתי מדוע מחליטים סתם שמתחת ל50 ק"ג אי אפשר לתרום דם.

למעלה