יש לי שאלה

• פותח הנושא noob
  • פורסם בתאריך

noob

New member
יש לי שאלה

האם מירק זה רק תוכנת צ´אט? כל מה שעושים בו זה רק מדברים? אם כן למה זה כזה פופלרי??

balilti

New member
מירק

לא זה לא רק צ´ט לפי מה שאני יודע אפשר גם להוריד משמה משחקים אבל אני לא יודע איך

coolel

New member
מירק היא קליינט

של IRC IRC הוא פרוטקול לצ´אט Internet Relay Chat אפשר להעביר דרכו גם קבצים וכו´ יש חדרים שאפשר להוריד בהם משחקים תוכנות וכו´ אבל עדיין מטרתו העיקרית של הIRC הוא צ´אט.

havlaz

New member
מתוך כתבה שלי

שתתפרסם עוד שבועיים. " אבל מי שהביא לעולם ודחף לוורידים של כולנו את הצ´ט הוא פינלנדי חביב, בשם ג´ארקו אויקארנין, (Jarkko Oikarinen) שפיתח בשנת 1988 (עוד בימי הBBS) את פרוטוקול IRC, Internet Relay Chat, שיחת אינטרנט משודרת, בתרגום חופשי. משמע שלא כמו בפורום שכותבים הודעה ומחכים שאדם אחר יתחבר ויקרא אותה, בIRC ההודעה נכתבת לאנשים המחוברים כרגע, לערוץ, או בשיחה פרטית בין אנשים. IRC, כפרוטוקול, כמו HTTP הוא רצף של פקודות, וכדי להקל עלינו פותחו "קליינטים", תוכנות המתחברות לרשת הIRC ומאפשרת לשוחח ביותר קלות עם אנשים, הקליינט הכי פופולארי בעולם לסביבת וינדווס הוא, mIRC (www.mirc.co.uk), הקליינט עצמו מתחבר לרשת IRC, שקיימות בעולם באלפים, רשתות ענק כמו דלנט (www.dal.net) וEFnet (www.efnet.org) מכילות מאות אלפי אנשים מכל העולם, אשר מפעילים אלפי ערוצים בנושאים שונים, החלפות קבצים, שיחות, ערוצים לתושבי מדינה מסויימים, וזאת בנוסף לרשתות עולמיות נוספות ורשתות מקומיות הפוזרות בארץ ובעולם. מכאן התפתחות הצ´טים בעולם היה בלתי נמנעת, כיום אין אתר בארץ או בעולם שמכבד את עצמו ללא צ´ט, פורטלים, אתרי מעריצים, אתרי חדשות, כולם מציעים צ´ט, אז מה אם אין בו אף אחד, העיקר להגיד שיש לנו צ´ט." דרך אגב, CTCP (Client-To-Client Protocol) שבתוכו גם החלפת הקבצים (DCC), לא היה נכללו בפרוטוקול המקורי, הם נכתבו לאחר מכן, ומופיעים בRFC משלהם.

למעלה