יש לי שאלה

11אמא

New member
יש לי שאלה

אני אמא ויש לי ילדה אחת בת 7. לפני שלוש שנים התגרשתי ועזבנו את הבית. שנה לאחר הגירושין, פרצו לנו אל הבית ומאז הבת שלי ישנה לצדי במיטה ואינה מוכנה לישון במיטתה. אישית זה לא מפריע לי והיא יכולה לישון לצדי עד גיל 12 (אני לא מתכוונת לפתח מערכת יחסים חדשה ואם אחליט על כזו, יקח זמן רב עד שאותו גבר יכנס אל תוך ביתי כך שאוכל לארגן מחדש את סידורי השינה, בכל מקרה, זה ממש לא עומד על הפרק) הייתי רוצה לדעת האם השינה המשותפת עלולה לגרום איזושהי בעיה בעתיד אצל הבת שלי? כמו-כן, הייתי שמחה לקבל תשובה המבוססת על מחקר אמפירי ולא על תיאוריה. תודה רבה

גרא.

New member
שינה משותפת עם בן/בת בגילים

אלה,וודאי גם בגילים צעירים יותר,אינה רצוייה,ועלולה להכביד על ההתפתחות הרגשית של הילדים.בתך בת השבע,זקוקה ממש כמוך למעט פרטיות משלה,והמשך השינה המשותפת,כפתרון לפחדיה להיות לבדה,עקב הפריצה,אינו רצוי.כלל לא בטוח שהיא ישנה איתך בגלל פחדיה מהפריצה שלפני שנתיים,ויתכן מאד שהיא "תופסת טרמפ",על מה שקרה אז,בצורה אנוכית למדי.יש כמובן אפשרות לעזור לה דרך טיפול קצר מועד,ואמצעים אחרים להתגבר על רגשות הפחד הללו..אבל כדאי שתבדקי עם עצמך אם את אותי שלא בכוונה,מעודדת אותה להמשיך לישון איתך..בפרט על רקע הצהרתך כי אינך מתכוונת בזמן הקרוב ליצור מערכת יחסים חדשה עם גבר.ובעניין זה.האם נראה לך שכאשר תבני מערכת יחסים כזו, תוכלי בפשטות להוציא את ביתך ממיטתך?? איך היא תרגיש,וזה לא יצור אצלה משבר?? לכן לדעתי,כדאי להרגיל אותה אולי בהדרגה,שכל אחת מכן ישנה במיטה משלה,בחדר אחר.ולבסוף,איני יכול להביא כאן בפורום מחקרים אמפיריים לביסוס דברי..את יכולה כמובן לחפס במנוע החיפוש :google.co.il .בדרך כלל לא נהוג בבקשת ייעוץ להוכיח את העצה במחקרים אמפיריים,ויהיה עלייך להסתפק בידע ובנסיון שלי כפסיכולוג בכיר.

מירבזון

New member
שינה עם ההורים

לא ידוע לי אם יש מחקר אמפירי בנושא, אבל די ברור שיש פה מעל לכל היגיון פשוט. מניסיוני בעבודה עם ילדים, לא מעט בעיות קשורות איכשהו לנושא שינה בחדר עם ההורים. שאלי את עצמך מדוע נוח לך שהיא ישנה איתך במיטה, מדוע את סבורה שרק מערכת יחסים חדשה עם גבר היא הטריגר לשנות זאת... אני מציעה לך (כפי שהציע גם גרא), להתחיל להעבירה לאט לאט למיטה בחדר משלה (אם יש בבית). בתחילה שימי את המיטה הנוספת בחדר שלך, ולאחר מכן הוציאי אותה לחדר אחר. הבהירי לה בתחילת התהליך שזו כוונתך, משום שאת סבורה שכל אחת מכן זקוקה לפרטיות. תני לה חיזוקים קטנים על התקדמותה. בהצלחה!!

למעלה