יש לי שאלה.....

קורין1

New member
יש לי שאלה.....

הבן שלי בן 13 וחצי עוד מעט 14 הקשר שלי אותו הוא מן חברי כזה, הוא מספר לי הכל, גם מה שוהא חושב שאני סודות שבדרך כלל ילדים לא נוהגים לספר להורים, יש לציין שאני גרושה+2 גם הקשר שלי עם חברים שלו (בנים בנות) מצויין, הם מרגישים נוח לבוא ולספר לי דברים. בכל אופן, הבן שלי סיפר לי משהו, שלא ידעתי איך להגיב, לא יודעת אם הגבתי נכון או לא. הבן שלי לפני כמה חודשים שנישא כמה פעמים לעשן סיגריות וזה לא משך אותו, הוא לא התלהב מזה, אני אישית מעשנת, התחלתי לעשן בתקופת הצבא, עד היום אני מנסה להפסיק ולא מצליחה, הבן שלי יודע את זה ויודע שאם הייתי יכולה לבחור לא הייתי מעשנת. אתמול בא אליי הבן שלי וסיפר לי שפתאום הוא מרגיש חשק לעשן סיגריות וכבר שבועיים שהוא מעשן, סיגריה כל יומיים. אני לא יודעת עם עשיתי נכון, בהתחלה אמרתי שלא הייתי רוצה שהוא יעשן, והוא אמר לי "אמא את מענשנת בעצמך, איך את יכולה לאסור עליי?" חשבתי על זה, אמרתי שאם אני יאסור עליו הוא יעשן מבלי שאני אדע, ואז גם לא יבוא לספר לי דברים שחוב שאני אדע, אז אמרתי לו שאם הוא חושב שהוא בכל זאת רוצה לעשן, והוא לא חושב שהוא יצליח להפסיק לעשן, אני מכונה שהוא יעשן, אני אקנה לו את הסגריות והוא יעשן פעם בכמה זמן, בחדר שלי כשהוא לבד, בידיעה שלי, אני לא יהיה איתו, כי אני לא יכולה לראות אותו עושה את זה, בתנאי שהוא לא יעשן בחוץ וזה יהיה סוד של שנינו, ואף אחד לא צריך לדעת מזה. השאלה היא האם עשיתי נכון במה שאמרתי? ואם לא עשיתי נכון, מה אני יכולה לעשות? והאם כשאני אאסור עליו את העישון הוא יעשן מבלי שאני אדע? מה עושים?? באהבה

N a a t z

New member
אני אולי יכולה לעזור מהצד../images/Emo181.gif

השני...
אם ההורים שלי היו אוסרים עלי לעשן {אני, כרגע לא מעשנת. אימא לא, אבא כן
}, הייתי מעשנת בחוץ. אבל, ההגבלה של מקום, והתנאים, לזה אני לא ממש מסכימה
. אם הילד מעשן, בבית של מעשנים, יש לו זכות, לפי דעתי, לעשן במקומות שאת מעשנת. את יכולה לבקש לא בסביבתך, כן, אבל לא נראה לי יותר מכך. אחרי הכל, זאת לא אשמת הילד שהוא אוהב סיגריות, וזאת לא ממש אשמתך שהוא נכנס לכך. יכול להיות שאת היית דחיפה או משהו בשלב כלשהו, אבל הוא בחר בעצמו לעשן את הסיגריות, וזה שהוא בחר לספר לך, קבלי ח"ח. לי לא נראה שהייתי מדברת עם ההורים שלי על דברים כאלה. אבל, שאלתי את אבי המעשן {רוצה להפסיק, אבל לא מנסה
} מה הוא יעשה אם אני אתחיל לעשן, אומר "כלום. אם אני אאסור עלייך ואת תראי אותי מעשן, וגם אם לא תראי אותי מעשן, את בכל מקרה תעשני". מקווה שעזרתי,

קורין1

New member
תודה לך NAATZ על תשובתך.....

אני כמוך חושבת שלהרבה לא יעזור לי אם אני אתנגד לזה, לי נראה שדווקא אם אני אסכים עם זה ההיתלהבות תרד. למרות שאני מעשנת, אני נגד עישון. באהבה

אם אתם ביניכם כמו חברים, לא

תוכלי לאסור מה שאת עצמך עושה, אך תוכלי לנסות לדבר אל ליבו, ולהבהיר לו, כמה את כעת משתדלת לא לעשן, וזה גם מזיק לך, אך הנה את לא מסוגלת כי את כבר מכורה. ואם יתמיד בעישון ( כעת זה לא בגלל שהוא רוצה לעשן, אלא כי שהוא רוצה להראות לחבר´ה כמה הוא כבר גדול וכמה הוא כבר מסוגל לעשות מה שבא לו ולהתנהג כמו כולם, בתוך זה - גם לעשן ) כשירצה להפסיק הוא לא יוכל, כי מתמכרים לזה, חולים מזה וגם מתים מזה ( גם את )... לכן לעשות "פוזה" לבחורות או לחברים כמה הוא כבר גדול שיעשה בדרך אחרת, לא על ידי עישון. הפסקת עישון זו בעיה של טבע האדם בכללותו - אחד מחליט ועושה, השני מחליט, אך לא עושה ורק ממשיך לרחם על עצמון...

vered4

New member
לדעתי זו ההזדמנות שלך להפסיק לעשן

זה רע, זה לא בריא, וזו דוגמא אישית. את הכל את יודעת, אבל עד עכשיו לא היה לך תמריץ אמיתי להגמל. תורידי מהאינטרנט, או תבקשי מהאגודה הרלוונטית, כמה תמונות של ריאות של מעשנים, תתלי על המקרר, ותגידי לבן, שמה שהוא אמר לך, גרם לך לחשוב שאף אחד לא צריך את הצרה הזו. באופן כללי, אני בעד להגיד מה דעתינו, ואם מחליטים החלטה, ללכת עם ההחלטה. אבל מותר לחשוב שוב, אם יש "ראיות" חדשות. לשם הענין, מאיפה הוא אמור לממן את הסיגריות, אם את לא היית קונה לו?

קורין1

New member
ורד, אין לך מושג כמה

פעמים ניסיתי להפסיק לעשן, אסור לי לעשן מכיוון שאני אסמתית וקראתי את כל הספרות בנושא עישון, אני יודעת בדיוק מה יש בסיגריות, והבן שלי בעצמו יודע שהייתי מאוד רוצה להפסיק, אני תמיד אומרת לו שהסיגריה היא כבר לו סוג של הנאה אצלי, הסיגריה הפכה להיות חלק מהצרכים שלי כמו אוכל שתיה וכו´. לא יודעת אם יש לי או אין לי את הזכות לומר לו אל תעשן כשאני בעצמי מעשנת. את הסגריות הוא היה לוקח מחברים שמעשנים גם, את כל החברים שלו אני מכירה והם ילדים טובים, ואלה שחשבתי שהם עלולים למשוך אותו לכיוונים שלילים הרחקתי ממנו, אני יודעת עם מי הוא מעשן, והם אמרו שהם מפסיקים, אין לי מושג אם זה נכון. באהבה

AYELET1

New member
היי קורין

אני לא הייתי נותנת לגיטימציה, או בואי נאמר שלפחות לא הייתי מסייעת! ככה את לו תורמת לרצון ל"מרד", אך גם אינך מכשירה את השרץ... והיה דיון בפורום על כך- כאן בפנים.

אהלן קורין 1- טוב שבאת

ואני מקדימה לאמר שאני לא מעשנת לא סובלת עשן ואיפה שמעשנים,אני בורחת למרפסת אם רק אפשר. אבל- אני חושבת שמה שלא אוסרים עליהם הם לבד, מפסיקים כי ה"סוד" וה"מרד" נהיים פתאום קטנים בשרוולים של החולצה. אני הייתי הולכת רחוק יותר ,אפילו ואצלי זה עבד טוב (פעמיים עד כה). אני לא אקנה לו סיגריות ולא אשתתף במימונם. רוצה -תעשן. רק שאני אדע. ושהגבולות ששנינו מסכמים עליהם יהיו מקובלים על שנינו אתה לא תחרוג מהם ואני לא. לי יותר חשוב, שהילד יהיה מסוגל להגיד לי דברים שיהיה גלוי איתי, גם אם הוא יודע שעמדתי בעניין שלילית לחלוטין. כי מה האלטרנטיבה? שהוא יעשן בסתר. כי אם הוא רוצה לעשן-הוא יעשה את זה מתישהו. אם בהסכמתך או אפילו ובמיוחד נגד הסכמתך. וחכי,הוא רק בן 14, אח"כ יבואו הנרגילות, השתיה, הסמים. וכמובן הבנות. חכי חכי מה עוד מחכה לך! וכן, אני יודעת שאני הולכת לקבל שטיפה עכשיו על הנזק של סיגריות לגוף. אפשר לחסוך אותה. אני מודעת לנזק של הסיגריות לגוף, אני יודעת ששימוש בסמים יכול לגרום ל.... ששתיה במסיבה יוצרת שיכורים בחוצות הרחוב, ונהיגה רשלנית שאם הוא ישן מחוץ לבית הוא יכול להכניס מישהי להריון וכו... הכל מוכר וידוע, אבל האם האופציה שהוא יעשה מעשים בסתר היא העדיפה? הדיון אינו צריך להיות על העישון ונזקיו אלא על גבולות, מי אחראי להם מה עדיף גילוי או "מרד" והסתרה. ואני בכוונה מעלה את הנושא לרמה העקרונית ולכלל ההתנהגויות המקובלות אצל מתבגרים ולא ספציפית לעישון סיגריות. סיגריות,זה מגעיל אותי-אישית.

קורין1

New member
אייל ואחותו, תודה לכן על.....

התגובות..... קראתי את הדיון על נושא העישון ששלחתי לי איילת, כמו כן את אותה שאלה הצגתי בפורום יעוץ פסיכולוגי. אני שמחה שלא עשיתי טעות, וכמו שחשבתי גם אם הייתי מתנגדת הרבה זה לא היה עוזר לי, אז, נתתי לבן שלי לקרוא את כל מה שכתבו לי, וגם את הקישור, ונתתי לו להחליט בנושא. כמו שאמרתי היחסים שלי עם הבן מאוד פתוחים, אני יודעת שבכל מה שיקרה הוא יפנה אליי ויבקש את עזרתי, וזה מרגיע אותי. בנתיים הוא לא מעשן, הוא אומר שעדיין לא החליט עם כן או לא, אבל ישתדל שלא לעשן. אני מקווה שכך יהיה לוקחת לתשומת ליבי כל מה שכתבתם באהבה

למעלה