יש לי שאלה...

יש לי שאלה...

אני קוראת עכשיו את ספר "אחור וקדם צרתני" מאד יהודית עזרד... אני סובלת מהפרעות אכילה.... ואחת הסיבות שהסופרת מעלה שגורמות להפרעות אכילה היא טראומה גלגולית הנובעת מרעב גדול... האם משהו יכול לבדוק עבורי אם הפרעת האכילה אצלי נובעת מסיבה זאת.... ניסיתי לבקש מההדרכה את התשובה אך לא קבלתי תשובה.... אשמח אם תעזרו לי ותתני לי עצות איך להתמודד עם הפרעת האכילה...
מכל ה-

בעקרון נדמה לי שזה כמו לטפל

בכל סוג אחר של התמכרות ממה מיה. רבות מההתמכרויות קשורות בכלל לתסביך אוראלי יותר מלכל דבר אחר.הבנאדם כל הזמן צריך משהו בפה,וזה יכול להיות סיגריה,סיגר,מקטרת,צינגלה,אוכל, שוקולודים ועוד ועוד ועוד.. תסביך כזה יכול להווצר כבר בילדות המוקדמת עם הגמילה מהמוצץ או מהאצבעות שבאות בעקבותיו (אגודלים בעיקר). אחרי הפה,גם הגוף מתרגל לספיגה של כל החומרים האלה ופשוט מאותת מצוקה כאשר הם חסרים- (וזה כולל סמים רעלנים ניקוטין ושאר מיני מרעין בישין). החוכמה היא להיות מודע לזה ולהעניק לגוף ולנפש את מילוי החלל החסר כתחליף בעת ההפחתה והגמילה. תהליך זה רצוי שיעשה ע"י מומחה לדבר שיפקח וימנן את התהליך.כמו כן רצוי להיעזר בתמציות של פרחי בך וגם חיזוק כגון רסקיו וכדומה.עזרה נפשית/אנרגטית וחיזוק מערכת החיסון הנפשית(יש דבר כזה) גם הן נדרשות כאן,ורצוי שייעשו ע"י מטפל/ת בעל/ת נסיון בתחום הגמילה עם הצלחה מוכחת. סה"כ זה מאוד תלוי ברצון שלנו,ולדעתי "כיסוי" בצורה של קארמה ותוצאה בלתי ניתנת לשינוי כתוצאה מגיגולים קודמים,הם רק מקלות שאנו שמים לעצמנו בגלגלים (
גלגלים גיגולים),והם בהחלט מיותרים כאן. זו דעתי ממה'לה וכך אני מציע לנהוג ולפעול ובנחישות גדולה- עד להשגת המטרה וגמילה השלמה. בהצלחה.

מסכימה אתך שהפרעת אכילה זאת

התמכרות ככל התמכרות אחרת...ומסכימה שהיא קשורה לתסביך אוראלי... ניסיתי להגמל מההתמכרות הזאת בכל הצורות... כולל קבלת עזרה... וטיפולים... אך למרות הכל.. כל פעם אני מוצאת את עצמי חוזרת לאותו מקום.... עשיתי אין ספור דיאטות בחיי... רזיתי ק"ג רבים אך כל פעם אני חוזרת לנקודת המוצא.... אפשר לומר שעכשיו אני נמצאת בנקודת הצלחה בחיי... אני שוקלת פחות 43 ק"ג ושומרת על ההישג הזה כבר 3 שנים... אנישים לא מזהים אותי, אני נראית ומרגישה נפלא אבל..... כל פעם אני מוצאת את עצמי חוזרת לאותו מקום אפל שחשבתי שנגמלתי ממנו... נכון שלמחרת אני כבר חוזרת לתוכנית והמשקל יורד אבל... אני תוהה למה אני לא מצליחה להשתחרר מההתמכרות הזאת לחלוטין.... בתחילה הסכמתי למצב הזה... שאני נמצאת בתוכנית שבועיים שלושה ואז באה האישה השמנה שהיא חזקה ממני ומחזירה אותי לנקודת הפתיחה... אני בולסת כל מה שנמצא בבית עד שאני מרגישה רע... כשזה קורה אני לא מסוגלת להתמודד מול האישה השמנה... אני מוותרת ורק ביום המחרת אני מצליחה לחזור לעצמי... זה לא נראה לי הגיוני... ולכן הבנתי שיש כאן משהו עמוק וחזק ממני שאני לא יכולה לעמוד מולו... ושאולי אותו דבר קשור לתקופות אחרות בחיי הנשמה שלי... אגב בנושא שמירה על תוכנית אכילה, אני נחשבת לסיפור הצלחה... ובכל זאת?! אני עדיין לא מרגישה כסיפור הצלחה.. כי לא פתרתי את הבעיה העיקרית.... וכמו שאמרת... אני פועלת בנחישות ולא מוותרת... כי כשאני רזה, אני מרגישה נפלא.... (וגם נראית).... וזה מאד חשוב לי.... לא נזקקת לתרופות... דבר שלא היה כך לפני שרזיתי... בכל מקרה, צבי יקר...
על העזרה והעצות.... תודה שהיית כאן בשבילי...

נראה לי שאת צריכה לבדוק עם עצמך

את נושא הכניעה למקור של עוצמה וסמכות ממהלה יקרה. הדמות השמנה שהיא למעשה את,אינה אלא השתקפות פנימית לנוכחות רצופה של אישיות סמכותית כזו בחייך, או אפילו מספר של דמויות שבהן היקפת את עצמך,אולי מתוך תחושת בטחון ויציבות שהן (הדמויות) העניקו לך. כעת מגיע הזמן בו תצטרכי להכיר בעוצמה האישית שלך ממהלה ולא לוותר עליה שוב לעולם. עכשיו : זו התמצית וזו התכלית של העבודה הרוחנית כולה ! זה לא מיקרי שאת חוזרת ל"שיעור" הזה שוב ושוב.הוא יהיה שם את שתיכנעי לעצמך ותהיי מוכנה לקחת אחריות במלוא מובן המילה. בקשי עזרה והכוונה והביני: ה"הדרכה" שולחת אלינו פעמים רבות אנשים/שליחים הנכנסים אל חיינו כמענה לבקשות שלנו. זו רק בורות רוחנית שמונעת מאתנו להבין שכולם שליחים !!! כולם !!! זה לא בושה לבקש עזרה ורק הניחי לליבך לכוון אותך בבחירה של מי שמתאים והולם ונכון בעינייך להעניק לך אותה. ושוב שיהיה בהצלחה ובעצם כבר הצלחת במידה גדולה מאוד, רק מעצם החשיפה והמוכנות לשיתוף בפורומים האלו. ליל מנוחה.

קראתי את שכתבת.... מתיחסת לדברים ברצינות...

אהבתי את הניתוח שלך לגבי מקומה של האישה השמנה בחיי.. אתה לא מאמין כמה שזה נכון.... אכן הקפתי את עצמי במלא "אשיות סמכותית" בחיי... כדי לתת לעצמי תחושת בטחון ויציבות... שלא תבין לא נכון, אני אדם מאד עוצמתי וסוחף... אך הייתי זקוקה לחיזוקים שמקיפים אותי כדי להיות במקום שבו אני נמצאת.... רוב האנשים בחיי הובילו אותי למקומי.... מקום של נתינה ואהבה שבאים מתוך עוצמה... אך האישה השמנה השתלטה עלי... וזה כואב... עם זה אני לא מוכנה להסכים.... אני הולכת להראות ל"שמנה" מי הבוס... אגב, מאז ששלחתי את הדברים ליקום... היא עדיין לא העזה לצוץ... כך שנראה לי שאני בדרך הנכונה.... אני קוראת, שומעת, מקשיבה ומפנימה כל מה שנכתב.. מתחברת לדברים שמתאימים לי ומתוך עמדה זאת... עמדה של כוח... אני יוצאת למאבק... תודה לך איש יקר שהיית כאן בשבילי....
מכל ה-
ואני גמרתי עם הבולמוסים... רק
בריא....

הי מאמא

ההדרכה נותנת לנו אינפורמציה, כשאנחנו במצב שמאפשר לנו להתמודד איתה. אם ההדרכה לא ענתה על שאלה, יתכן שבשלב זה, התשובה לשאלה תהיה מטלטלת מידי. אתן דוגמא קיצונית. נניח, שבאחד הגלגולים, חס וחלילה וחס ושלום, היית במצב רעב גדול מאוד, עד כי אכלת את אחד מצאצאייך( נדמה לי, שזה קרה במצדה... אבל לא בטוחה...) מידע שכזה, עלול להיות שוק גדול.ההדרכה לא תספר לך ' היה רעב, אכלת מתוך מצוקה גדולה, הרגשת נורא תוך כדי ואחרי כן, ונוצר לך תסביך הקשור ברגשי אשמה, ובאוכל '. ההדרכה תחכה, עד שתהיי מוכנה, וכמובן, ההדרכה גם תכין אותך לאט לאט. היא תתחיל בכך, שהיא תחשוף אותך למידע ש 'יש מקרים בהם הפרעת אכילה מקורה ברעב גדול בגלגול קודם'. אחרי השלב שבו הרעיון הזה 'נשתל' במוחך כאפשרות למצבך, ההדרכה תכוון אותך עוד ועוד, אני מאמינה, שכמו שההדרכה מכוונת אותנו לדעת, ההדרכה גם מגנה עלינו, לדעת וללמוד כשאנו מוכנים לכך...

מסכימה אתך שלא תמיד ההדרכה מוכנה

למסור לנו את המידע שאנו מבקשים... ויתכן שזאת הסיבה שלא הצלחתי לקבל את התשובה בעצמי וניסיתי להעזר בחברי היקרים בפורום.... אני גם חושבת שכמו שאנחנו אנשים לא תמיד אומרים את האמת כולה... כנראה שגם ההדרכה מכירה את הטכניקה הזאת ואני מבקשת ממנה שתמסור לי רק את המידע שיכול להועיל לי ברגע זה.... בכל אופן תודה על התיחסותך.... שולחת לך
מלא
ו-

ממה יקרה-חיבוקים בחזרה

ומאחלת לך המון כוחות ותובנות, להתגבר על הקושי הפרעת אכילה זה קשה- אוכל נמצא סביבנו כל הזמן, ואי אפשר לאסור, כמו על אלכוהוליסט, לגעת בו כלל. כתבו לך כאן, ואני מסכימה עם זה, שאולי ההפרעה היא מהחיים הנוכחיים, ולא מגלגול קודם. אלא, שזו לא הסיבה ל 'הסתרה' של ההדרכה... ההדרכה מוכנה לענות גם על שאלות שקשורות לגלגול זה בלבד. הסיבה ששאלתך לא נענתה, לדעתי, איננה קשורה ל 'מתי קרה', אלא , כאמור, לכך שאין זה עיתה של התשובה. אגב, גם אם לא היית מסייגת להדרכה 'מסרי לי רק את המידע שיועיל לי ברגע זה', ההדרכה לא היתה מוסרת לך מידע שעלול להזיק... ההדרכה היא הכח שאינו יודע להרע. היא מוסרת את המידע בחמלה ותבונה רבה. הלוואי שיכולתי לעזור יותר, ממה. מחזיקה לך אצבעות. ערב נעים לכולנו.

כבר עזרת...

עצם הדבר שהעלתי את הבעיה... העברתי את הבעיה ליקום וכבר אני לא לבד בהתמודדות... וכבר הרבה יותר קל לי.... כך שכל אחד כאן היה ויהיה שותף להצלחה שלי.... והפעם אני אצליח.... שולחת לך ולכולם חיבוק על שאתם כאן בשבילי....

dddu

New member
תשובה

בהחלט יכול להיות שהפרעת האכילה נובעת מגילגול קודם, אבל לא מחייב. הפרעה זו קשורה לצ'אקרת השורש וצריך לגלות על מה היא יושבת ברמה הרגשית, המנטלית או הנפשית. תקשורת ישירה עם התת מודע האישי שלך תתן לך את התשובה ברמה שאת תוכלי להבין אותה. את צריכה לעשות ניסיון ולגשת למטפל הוליסטי שיעזור לך ביצירת הקשר עם עצמך הגבוה. אפשר לעשות זאת לבד אם יש לך את הטכניקות הנידרשות. בהצלחה דוד חזון- מורה רוחני, מתמחה בשחזור גלגולים ואימון אישי רוחני.

תשובתי אלייך...

אני לא רואה את הקשר לגילגול קודם.יתכן ויש קשר כזה, אך מוסרים לך לא להתעכב שם,אלא כאן בגילגול הזה. ולמה? היות וישנן מספיק סיבות בגילגול הזה להפרעת האכילה,והליכה אחורה כרגע אינה רלוונטית. אז יגידו לך שהיית בגילגול הקודם בשואה.אז מה? אנשים רבים מעמינו שחיים כעת פה היו בשואה.חלקם התגלגלו כילדים לאנשים שהם בעצמם ניצולי שואה. כאן ועכשיו- מראים לי קשר לבית בו גדלת.בית שהאוכל היה נושא מאוד חשוב בו.בדקי מה היה לך עם אמא בעיקר(היות ואיתה היית רוב הזמן)בנושא האוכל.וחשוב לא פחות-אילו רגשות את מדחיקה שם במסווה האוכל.חלק מהרגשות קשור אליה. אם את שואלת אותי-בקשי עזרה מלאכית לניקוי הדפוסים והאמונות המגבילות הללו, ואם תאשרי אשלח לך טיפול בשימחה. יום מבורך, לילך

ומבקשת סליחה מאלו מעליי בשירשור

אם מישהו כתב על השואה, היות ולא היה לי זמן לקרוא מה ענו לך.... כתבתי רק את מה שקיבלתי,אם מישהו כתב וחושב שזה קשור וצריך לטפל בכך....זכותו... לילך

קראתי את מה שכתבת

והתחברתי לדברים... אכן גדלתי בבית שאוכל היה נושא מאוד חשוב בו... (הורי ניצולי שואה שסבלו ממחסור) ולכן דאגו שבבית יהיה שפע... וחייבים לגמור כל מה שבצלחת... ואסור לזרוק אוכל... האם את יכולה לדעת אילו רגשות אני מדחיקה במסווה האוכל....ואיך זה קשור לאימי ז"ל.... לילך מאד אשמח לקבל את הטיפול: עזרה מלאכית לניקוי הדפוסים והאמונות המגבילות.... תודה לך על הרצון לעזור....

רותי 11

New member
ממה מיה 10 יקרה

אני מבינה שאת מתחילה ללמוד בקרוב תקשור או משהו כזה אלה תהליכים שיכולי םלעזור לך בהבנות ולשינוי באורח החיים, שמהשמעות של זה כמובן עזרה גם בבעיות של הפרעת האכילה שיש לך. אז שיהיה לך בהצלחה בכך מתוקה.

ממה מיה ,"הפרעת אכילה"

כפי שאת קוראת לה, אינה בדיוק כך.. לכולנו יש ימים שבא לנו לאכול יותר או פחות. את החלק העיקרי עשית, ירדת במשקל. מכאן את צריכה לשנות את האמונות שלך, באהבה עצמית= אהבת העצמי, בבטחון עצמי, אמון בעצמך, ועוד אמונות שצריך לבדוק על מה הן יושבות. שיטת הטתא הילינג מטפלת בשליפה ותיקון אמונות. מה שיכול להשלים את "ההפרעה "שכבר אינה קיימת..לפי הרגשתי. בהצלחה

למעלה