יש לי שאלה
יש לי ילד בן 9 תלמיד כיתה ג' כאשר הוא היה בגיל צעיר יותר בסביבות גיל 5 אם מישהו היה מדבר איתו כשהוא אוכל הוא היה זורק את האוכל שאולי נגע רוק ולציין שזה היה קורה גם אם הוא היה אוכל גלידה או כל דבר שהוא מאוד אהב. אחרי פרק זמן ארוך זה עבר לו. בגן חובה הוא ציין שהוא כאילו שומע את הגננת בראש אומרת לו לעשות פעולה מסויימת ואם הוא לא יעשה אותה יקרה משהו רע ויותר הוא לא חזר על זה, לציין שהילדון מדי פעם שקוע במחשבות ושואל אותנו הרבה שאלות. לאחרונה אנחנו רואים שהילד חרד מאוד הוא עם הרבה מחשבות ואומר שזה לא יוצא לו מהראש, מחשבות על מחלות, מחשבות שיקרה משהו, מודאג מדברים לא מציאותיים והוא הרבה פעמים יודע שזה לא מציאותי, מודאג מחיידקים למרות שלא מבצע טקסי ניקיון שואל הרבה מאוד שאלות ולא מסתפק בתשובות שואל שוב ושוב. ולציין שהוא ירד ברמת התפקוד הוא נמנע מהרבה מאוד דברים ובוכה הרבה ואומר שהמחשבות מציקות לו. האם OCD נודד ממחשבה למחשבה, יכולה להשתנות תוכן המחשבה באותו היום? למרות שרמת ההתעסקות איתה לא משתנה וזה לאורך כל היום? האם יכול להיות רגיעה מתקופה לתקופה? או שגם יכול להיות שהוא לא משתף תמיד? לציין שהוא מתבייש מהמצב וכשמדברים עם איש מקצוע הוא מנסה להכחיש למרות שהוא מבקש ללכת לקבל עזרה. לשאלות OCD יכול להיות פעיל רק במחשבות ללא טקסים? אני לא חושבת שכרגע יש לו טקסים למרות ששוב אי אפשר לדעת. בעבר הוא היה מדלג במדרכה על הצבע האדום של האבנים המשתלבות והיה כאילו עושה מזה משחק. מקווה לקבל תשובות לילי