יש לי שאלה

VIKI36

New member
יש לי שאלה

שלום יש לי שאלה לגבי ילד בן שנתיים ועשרה חודשים. תמיד לפני השינה זקוק להחזיק למישהו את היד ובצורה אובססיבית ללטף את היד של השני ורק כך הוא נרגע ולבסוף נרדם(לעיתים עושה זאת עם רגלו). הוא עושה זאת גם כשאינו רוצה לישון אלא כשסתם עייף או זקוק להרגע. הענין מטריד כי אינו תמיד נעים, להורים זה מקובל אך הוא עושה זאת גם לאחותו, שזה מאוד מציק לה ולמרות הפצרותיה שיפסיק אינו יכול להפסיק ואינו מבין מה הוא עושה רע. אנו חוששים כי הוא עושה זאת לילדים בגן וזה מטריד אותם, ומה יהיה כשיגדל?? מה ניתן לעשות??... תודה מראש... הורים מודאגים

מנסה לעזור

אומנם לא מנסיון של גיל שנתיים ו-10 חודשים, אבל אולי הוא בעצם עשה מליטוף היד מן "חפץ מעבר"? היד היא ה"ארנבי" שלו? אני מניחה שכדאי לנסות וליצור עבורו חפץ מעבר אחר, במקום היד, הליטוף והמגע. כלומר, לאט לאט ובהדרגתיות, לנסות להפחית את המגע ביד, עם מגע בחיתול בד, בובת פרווה או חפץ מעבר אחר שנראה לכם מתאים לליטוף. אגב, יכול בטח לעזור לו גם מחוץ לבית, אולי בגן או בכל מקום אחר. אולי תנסו לחפש באינטרנט חומר קצת על ליטוף/יד כחפץ מעבר והחלפתו בגורם אחר. אני זוכרת שקראתי על כך. בטח למנוסים ממני יהיו עוד תשובות.

VIKI36

New member
תודה :)

רעיון יפה והגיוני,תודה! ננסה אולי נעדכן בתוצאות... אם למישהו נוסף יש רעיון אשמח :)

למעלה