יש לי שאלה......

BABE111

New member
יש לי שאלה......

ואני מקווה שהגעתי לפורום הנכון.... אני משפצת בית.הבית נמצא בקומה ראשונה. סגרתי מרפסת בקירות גבס במקום בתריסים וחלונות,השארתי רק פתח לחלון ותריס. האם העובדה שסגרתי את המרפסת בקירות גבס ולא בתריסים וחלונות נחשב בגדר חריגת בנייה????? מהעירייה הגיעו בעקבות הלשנה[אנשים טובים כנראה שהם מעטים בעולמנו] לצערי!!! ונציג של העירייה צילם את המרפסת.אני רוצה לציין שמהתחלה המרפסת היתה סגורה עם תריסים רק שאני בחרתי לוותר על תריסים ולסגור אותה בקיר גבס חיצוני. אני לא מרגישה שעשיתי משהו שאסור לעשות..... מישהו כאן יודע מהם החוקים ?והאם יכולה להגיע תלונה מהעירייה?????? תודה!!!

מאגר

New member
אכן עברת עברה על חוק הבניה

אילו הישארת מבחוץ את התריס ולא היית משנה פני חזית לא היו מרגישים בזה למרות שזו עברה על חוקי הבניה מאחר והורדת את התריס וסגרת בגבס יאשימו אותך בהגדלת הדירה לצורך ארנונה ושינוי פני חזית או שיחיבו אותך להרוס את מה שעשית להשיב מצב לקדמותו בשל חריגה מאחוזי הבניה המותרים.

BABE111

New member
תודה על התגובה המהירה

אבל........האם עדיפה חזית מכוערת כפי שהיתה או חזית יפה לשיפור חיצוני של הבית????? האשמה לצורך ארנונה????אין לי שום בעיה לשלם יותר. להרוס את הבניה???זה הגיוני יותר לעשות????מטורף לא?????.

msvnk

New member
את מחפשת קשר בין חוק להגיון

וליתר דיוק בין ההגיון שלך לחוק. לא בטוח שתמצאי כזה בהרבה מקרים, גם עם ההגיון הפרטי שלך וגם באופן כללי.

BABE111

New member
צודק....כנראה שאין גבול לרוע...

ואל תגיד לי שזה עניין של חוק ולא של רוע,כי בננו זה ממש אבל ממש לא אמור להפריע לאנשים אם זה תריס חלון או קיר. זהו רוע לשמו!!!! ולגבי החוק.....מחזיקה אצבעות לביבי!!

msvnk

New member
זה שאנשים צרי עין זה לא קשור לחוק

אבל כל אדם נורמלי צריך לצאת מנקודת הנחה שיש נבלות כאלו ולכן תמיד יצא מנקודת הנחה שמישהו יתלונן ולכן צריך לבדוק אם מה שהוא עושה תקין. חוץ מזה שעם כל הצער וההבנה, עדיין עברת על החוק...

פיטנגו4

New member
נקודה למחשבה

יש בנין עם חזית בנין אחידה לכולם מרפסות בגודל מסויים ועם גימור מסויים. אולי זוהי לא החזית היפה בעולם, ועל התריסים הישראליים אין לי מילה אחת טובה פרט לזה שהם פרקטיים, אבל האחידות נותנת איזשהו יופי כלשהו. ואז השכנה מקומה 1 סוגרת עם גבס ומשאירה פתח לחלון בצד שמאל השכן בקומה 4 סוגר חצי עם גבס ומשאיר חצי ימני עם תריס מי שגר בקומה 5 משמאל מחליף את התריסים לצבע אדום וכו' מה קיבלנו? תגידי לי בכנות,זה יפה??? היית רוצה להיות השכנה ממול שרואה את המיש-מש הזה כל הזמן? לכן יש חוק, הגיוני ורצוי לדעתי, שדורש להגיש בקשה לשינוי חזית. ואם לא מאשרים לך, זה לא סוף העולם, רק הפסד של כמה ס"מ. את יכולה לבנות גבס בצד הפנימי שלך. כך החזית החיצונית נשארת אחידה, ולך יש קיר.

BABE111

New member
פיטנגו....

אז זהו ש..... אין שום חזית אחידה בבניין הזה. הכל מכועררר. ו....כןןןן השכנה מלמטה בקומת מרתף בנתה חדר נוסף וסגרה את כל החזיתות. השכנה בקומה למעלה בכלל יצקה תיקרה מחדש ושמה איזה תריס מצ'וקמק. הכל נראה שם זוועה.על אחידות אין מה לדבר בכלל!!!!! סוף סוף מישהי עושה שם משהו נורמאלי וזאת אני.וכרגע אני לא מדברת על עניין החוקיות שבדבר אלא על היופי החיצוני שאליו התכוונת... ולהשאיר את הקיר הפנימי ולהוסיף רק תריסים מבחוץ מותר לי???? הם לא יגיעו בטענה שבתוך הבית נשארו קירות הגבס????? ועל הדרך תודה לך פיטנגו על ההתייחסות

BABE111

New member
סיגל....

עכשיו כבר לא מדובר על מה שהיה,מה לא היו רואים. עכשיו מדברים על מצב קיים. האם אם אוסיף תריסים חיצוניים רק בשביל החוקיות אוכל להשאיר את הקירות הפנימיים?

אני חוששת שלא...

כבר גילית להם מה התכוונת לעשות.... מה שאת יכולה לעשות עכשיו, כדי להמנע ממשפט וקנסות, זה לפרק את מה שבנית בניגוד לחוק... או לחילופין, להגיש בקשה לסגירת מרפסת, במידה וזה חוקי במקום שאת מתגוררת בו.

למעלה