יש לי שאלה....

BABE111

New member
יש לי שאלה....

בני בן 14 וחצי והופיעו אצלו כאבים ונפיחות בשני השדיים,כשנוגעים במקום ניתן לחוש כמן גולה שסובבת סביב הפיטמה.היינו אצל הרופא ,הוא טען שמדובר בתופעה שכיחה של גיל ההתבגרות ונתן לנו לבצע בדיקות דם.אכן ביצענו בדיקות דם והבדיקות יצאו תקינות.עבר כבר חודש ימים והנפיחות והכאב לא חלפו. אני מפנה את השאלה לשירי מנהלת הפורום...האם יש מקום לדאגה?ומה ניתן לעשות שעוד לא עשינו? תודה!!

uri_a

New member
השתוללות ההורמונים

אכן תופעה נפוצה בגיל ההתבגרות - ההורמונים משתוללים להם קצת, וכך, אפשר לראות ניצנים קלים מאוד של סימנים מיניים נשיים אצל בנים וסימנים מיניים גבריים (כמו שיעור) אצל בנות. סימנים אלה הם קלים מאוד ונעלמים בהמשך הדרך. אצל הרבה בנים בגיל ההתבגרות מופיעים "כפתורים" מאחורי הפטמות, אלה אמנם אותם "כפתורים" שמופיעים אצל ילדות בתחילת ההתפתחות שלהן אולם אצל הבנים הם נספגים ונעלמים תוך מספר חודשים. סבלנות, לא מדובר בימים אלא בשבועות עד חודשים. מצד שני אפשר להרגע לגמרי בזה שהם לא ימשיכו להתפתח ולגדול, זה פחות או יותר יהיה גודלם הסופי עד שיתחילו להעלם.

BABE111

New member
אורי....המוןןןןןןןן תודה על ההתייחסות

כמו שכבר שמעתי בעבר כולם טוענים את אותן הסיבות לכך ואני מוכרחה לציין שהרגעת אותי מאוד.. שבת נפלאה,ושוב תודה!!

שלום BABE111

התשובה של אורי די משקפת את דעתי. מדובר בתופעה שמתעוררת ע"ר הורמונלי- חוסר איזון . לרוב חולפת תוך זמן קצר, עד מספר חודשים. הסירי דאגה מליבך ונשמח אם תחזרי בהמשך לספר לנו על מצבו של בנך. רפואה שלמה ושבת שלווה. שירי.

למעלה