עוד תשובה
הסיבה שדרישות העתודה במקרה הזה, נמוכות יותר מדרישות האוני´ היא שדרישות הקבלה משתנות ממוסד לימודים אחד לאחר, במיוחד זה מתבטא בעובדה שצה"ל אישר לעשות עתודה במכללות (שכדי להתקבל שם למדעי המחשב, מספיק פסיכו´ אפילו נמוך יותר ממה שהצבא דורש לזה). כך שהצבא קובע רף מסוים (שכמו שאמרתי, לעיתים גבוה מהרף של מוסד הלימודים, במוסדות מסוימים כמו מכללות ועוד), ומשם והלאה, ככל שתרצה ללמוד במוסד לימודים יוקרתי יותר, תצטרך רף יותר גבוה מדרישות הצבא בהתאם. לגבי הקב"א, קב"א 54 לא מוגדרת כנמוכה וניתן להתקבל איתה לטיס, חובלים, יחידות מובחרות וכו´ (הכל חוץ מתלפיות נראה לי..) וודאי שגם לעתודה. כך שאין לך מה לדאוג בקשר לזה. אם אתה רוצה דוגמא קיצונית, אז אני מכיר מישהו שבכיתה יא´ זלזל ועשה "טוטו" במבחני הצו הראשון (אין לי מושג למה..), וכשרצה להירשם ב-יב´ לעתודה אמרו לו בהתחלה שיש לו קב"א נמוכה וכו´. הוא ערער ואחרי שראו שיש לו פסיכו´ שלא מתאים לקב"א שקבעו לו (הוא הוציא 660 בערך..) אישרו לו להירשם. היום הוא עתודאי שנה א´ בהנדסת חשמל באוניברסיטה. בקיצור, תפסיק לדאוג, עם פסיכומטרי ודפ"ר כמו שלך, תתקבל לעתודה גם אם במקרה הגרוע לא תעבור את מבדקי הקצונה.. תהיה בטוח בזה... דרך אגב, קב"א לא משוקללת בציון מבדקי הקצונה, אלא מהווה פרמטר סף בשיקול האם להוציא אותך לקצונה, כאשר נדרשת קב"א 52 לפחות כדי לצאת לקורס קצינים, ואפילו קיימים מקרים חריגים שמוציאים עם פחות מזה..