יש לי שאלה

eitan007

New member
יש לי שאלה

האם יש שוני בין הדרישות שמוצגות בחוברת ההרשמה של אונ´ ת"א ומדור קד"צ ? ז"מ, אם אני ציון ההתאמה שלי מספיק בשביל מדעי המחשב (יש לי 725-730) האם אני יכול להיות סמוך ובטוח שאם אני אעבור את מבדקי הקצונה אני אתקבל לעתודה ?

yossi c

New member
תשובה

כן. סף הקבלה למדעי-המחשב מבחינת הצבא (מה שאתה קורא מדור קד"צ), משתנה משנה לשנה ונע בין 600 ל-650 פסיכו´. אם הגעת לסכם 725-730 באת"א, אני מניח שודאי יש לך פסיכומטרי של לפחות 720 אם לא יותר, מה שאומר שאת הרף הצבאי עברת (ועם סכם כזה אפשר להגיד בהחלט שגם את הרף האקדמאי, שכן את"א דורשים למדמ"ח מורחב סכם של 690 אם אני לא טועה). לכן מה שנשאר לך זה רק לעבור את מבדקי הקצונה הללו, שאין לי מושג מה הם.. אני מסיים עכשיו שנה א´ ובשנה שעברה לא היה את סוג הסינון הזה.

eitan007

New member
עוד שאלה

תודה על ההסבר, אבל לא מובן לי איך זה שהדרישות של הצבא יכולות להיות יותר נמוכות מן הדרישות של האונ´. ועוד שאלה, אם מישהו יודע את התשובה עליה, אשמח לשמוע. האם לקב"א יש חשיבות והשפעה כלשהי על הסיכוי לעבור את מבדקי הקצונה של "קינן שפי" או האם הועדה הסופית בספטמבר יכולה לדחות מישהו על סמך קב"א נמוך מדי? ותיכף אני אסביר את הרקע הכללי לשאלותיי הסיפור שלי הוא די ביזארי ותהיתי אם מישהו יוכל לשפוך מעט אור עליו. כאשר באתי להגיש את טפסי ההרשמה (באמצע יב´), הודיעו לי כי אני לא יכול אפילו להגיש מועמדות, ומאנו להבהיר לי מדוע (למרות שיש לי פסיכומטרי של 745 וציונים טובים), הגשתי ערעור, ולמזלי ראש מדור קד"צ היה שם ותפסתי אותו לשיחה, הוא היה מאוד נחמד ורק בזכותו הערעור שלי התקבל. כפי שהבנתי, לפי הפרטים המעטים שבכל זאת מסרו לי, לא התקבלתי בגלל הראיון האישי שהוריד לי את הקב"א ל-54, בגלל מוטיבציה ירודה כפי הנראה (הדפ"ר שלי מקסימלי), וזאת כנראה הייתה הסיבה הראשונית שכך שדחו אותי, אך עדיין, החברים שדיברתי עמם אמרו שאין זו סיבה מספקת לדחות מישהו. ופה הבעיה העיקרית, אני חושש שהועדה הסופית לא תאשר קבלתי בגלל אותה סיבה שלא רצו לקבל מועמדותי. אם למישהו יש הארות או הערות כלשהן, אקבלן בברכה.

yossi c

New member
עוד תשובה

הסיבה שדרישות העתודה במקרה הזה, נמוכות יותר מדרישות האוני´ היא שדרישות הקבלה משתנות ממוסד לימודים אחד לאחר, במיוחד זה מתבטא בעובדה שצה"ל אישר לעשות עתודה במכללות (שכדי להתקבל שם למדעי המחשב, מספיק פסיכו´ אפילו נמוך יותר ממה שהצבא דורש לזה). כך שהצבא קובע רף מסוים (שכמו שאמרתי, לעיתים גבוה מהרף של מוסד הלימודים, במוסדות מסוימים כמו מכללות ועוד), ומשם והלאה, ככל שתרצה ללמוד במוסד לימודים יוקרתי יותר, תצטרך רף יותר גבוה מדרישות הצבא בהתאם. לגבי הקב"א, קב"א 54 לא מוגדרת כנמוכה וניתן להתקבל איתה לטיס, חובלים, יחידות מובחרות וכו´ (הכל חוץ מתלפיות נראה לי..) וודאי שגם לעתודה. כך שאין לך מה לדאוג בקשר לזה. אם אתה רוצה דוגמא קיצונית, אז אני מכיר מישהו שבכיתה יא´ זלזל ועשה "טוטו" במבחני הצו הראשון (אין לי מושג למה..), וכשרצה להירשם ב-יב´ לעתודה אמרו לו בהתחלה שיש לו קב"א נמוכה וכו´. הוא ערער ואחרי שראו שיש לו פסיכו´ שלא מתאים לקב"א שקבעו לו (הוא הוציא 660 בערך..) אישרו לו להירשם. היום הוא עתודאי שנה א´ בהנדסת חשמל באוניברסיטה. בקיצור, תפסיק לדאוג, עם פסיכומטרי ודפ"ר כמו שלך, תתקבל לעתודה גם אם במקרה הגרוע לא תעבור את מבדקי הקצונה.. תהיה בטוח בזה... דרך אגב, קב"א לא משוקללת בציון מבדקי הקצונה, אלא מהווה פרמטר סף בשיקול האם להוציא אותך לקצונה, כאשר נדרשת קב"א 52 לפחות כדי לצאת לקורס קצינים, ואפילו קיימים מקרים חריגים שמוציאים עם פחות מזה..

eitan007

New member
תודה על התשובה

תודה רבה על תשובתך המפורטת, הבהרת לי כמה דברים. אמרת בתשובתך שאני יכול להתקבל לעתודה גם אם לא אעבור את מבדקי הקצונה, הכיצד ייתכן הדבר? לפי החומרה והדגש שנותנים למבחנים אלה, הבנתי כי מי שלא עובר אותם, מסירים מועמדתו אוטומטית. ועוד דבר, אם אתה (הכוונה ליוסי ס, ולא נראה לי שזה יוסי סיאס) או מישהו אחר יודעים, אם נרשמתי רק לאונ´ ת"א, יש סיכוי שאם אני לא אתקבל דווקא לשם,עדיין יפנו אותי למוסד לימודים אחר ? קרי, אם לא פספסתי עדיין את הרכבת ?

yossi c

New member
אז ככה...

כאשר אמרתי שתוכל להתקבל לעתודה גם אם לא תעבור את מבדקי הקצונה, התכוונתי שזה יהיה כמקרה חריג, לפנים משורת הדין, לאור הפסיכו´, הסכם, והדפ"ר הטובים שלך (קשה לי להאמין שצה"ל "יוותר" על עתודאי עם 740-750 פסיכו, ודפ"ר מקסימלי..). תתפלא כמה חריגות יש. לדבי אוני´ ת"א, אם נרשמת למוסד אחר בנוסף להם, לא צריכה להיות בעיה, לכן במידה ולא עשית זאת עד עכשיו, תתקשר למדור עתודה ותבקש להוסיף מוסד לימודים (כלומר לקנות ערכת רישום של עוד מוסד אחר, ולשלוח להם), סביר להניח שהם יאשרו. נ.ב, yossi c אכן רחוק מלהיות יוס סיאס
... זה קיצור של יוסי כהן.

eitan007

New member
האמת, חשבתי על זה...

למען האמת הצרופה ,שאלתי על המצב שמפנים אותי למוסד אחר רק בשל הסקרנות. לא נרשמתי לאף מוסד מלבד אונ´ ת"א מהסיבה שאני לא רוצה ללמוד בשום מוסד אחר. (אני תושב ת"א כל חיי ואין לי שום כוונה להעתיק עתה מגוריי...) אבל בכל מקרה תודה על המענה, אני מאוד מעריך את העובדה שאתה (יוסי) מקדיש מזמנך (ואם אתה לומד שנה א´ אז הוא בטח יקר מפז...) כדי לתרום מנסיונך ולעזור לאנשים כמוני שזקוקים למידע. תודה.

למעלה