אני מקווה שהבנתי
ישנם דברים שאתה מוכן לקבל "כי בורא עולם אמר". ישנם דברים שקשה לך איתם ואתה מעדיף לשאול "מי אמר שבורא עולם אמר"?! אני מבין אותך, כשקל, תמיד נהיה מוכנים לקבל דברים. כשהגיונית אנו מבינים, נסכים (אפילו בהכרח) לקיים את הדברים. אבל כשקשה, אני תמיד שואל "למה?"! במעמד הר סיני נכחו רבבות בני אדם, צאצאיהם עד היום הזה מספרים שאבא שלהם סיפר להם ושאבא של אבא שלהם סיפר להם.. בסיפור זה מחזיקים רבבות משפחות, מיליוני בני אדם, אנדים שבאו ממחוזות שונים מעתיקים את אותו הסיפור. והוא הומצא? מישהו המציא סיפור ושמו לא נחקק בהיסטוריה? אותה תורה שהעביר לנו משה רבינו, שהשכינה ירדה אל אוהל מועד ואמרה לנו לשמוע בקולו, שקולו של הקב"ה נמשמע לעברנו במעמד ההיסטורי היחיד בעולמנו, אותה תורה אומרת שאסור. השאלה שלך היא לא "מי אמר", השאלה שלך היא "למה". לדעתי, גם לשאלה "למה" יש תשובה. זה הגיוני. כשם שהגיוני להבין למה זקוק עולמנו למדטר, שאלמלא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו, כך מובן הגיונית שאם ישלוט ההפקר בקשר בין הנשים לגברים, אם לא נייחס משפחות למשפחות, ישלוט האנדרלמוסיה בעולם, שוויון לא ימצא בו, שום שלטון לא יחזיק מעמד.