יש לי שאלה.

דינדש

New member
יש לי שאלה.

יש לי כתמים על העור. קראתי ששמן סטלריה יעיל לפי הרפואה הסינית לטיפול בדלקות עור, פטריות וזיהומים, ואף ל"הבהרת העור". לפני שאני הולכת לקנות, הייתי רוצה קצת מידע על העניין.

דינדש

New member
תוספת לשאלה...

עכשיו אני קוראת שגם שמן שקדים ונבט-חיטה יעילים לטיפול בכתמי עור. איזה מהשמנים הנ"ל (סטלריה, שקדים, נבט חיטה) הכי יעיל לטיפול בכתמי עור ברגליים?

שלום דינדש.

שמן סטלריה למיטב ידיעתי לא קיים במטריה מדיקה של הרפואה הסינית ואינני יודעת לאמר לך, כמה נכונה השמועה שהשמן מבהיר כתמי עור. אישית מעולם לא ניסיתי. שמן שקדים משמש בד"כ כשמן בסיס טוב לעיסוי ושמן נבט החיטה, טוב להרבה מאוד דברים, אך כמו הראשון, לא ידוע לי על הצלחתם של שני אלו בטיפול בכתמי עור. צר לי. שירי.

שלום דניאל.

הייתי מציע להזהר מאוד מהמלצות ש"קראנו" באינטרט. היום כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה ללא פיקוח ממשי ובלי אחריות, והבעיה שאנשים רבים קוראים ומתייחסים אל הכתוב כמקור מהימן. (כמו אותם המיילים עם המצגות שנשלחות ונראות מאוד אמינות ואינפורמטיביות אך מסתברות כשטויות). ולענייננו. דבר די ברור הוא שאם חומר מסויים (במקרה שלך, שמן) מסוגל להועיל לבעייה מסויימת, הוא יכול גם להזיק לבעיה אחרת. אם בכוחו לעשות שינוי בגוף, הוא יכול לעשות גם שינוי לרעה בגוף אחר. קראת על מספר שמנים שמקורם בצמחים שכולם "יכולים לעזור", העניין הוא להבין איזה מהם יכול לעזור לך, איזה מהם יהיה סתם בזבוז כסף ואיזה מהם יעשה את ההפך. לכן מגיעים למטפל\ת מוסמך שלמד ויודע להתאים לך את הטיפול הנכון. בברכה, אור.

דינדש

New member
אני מסכימה

עם העניין של להיזהר מדברים כאלו, לכן באתי לכאן לשאול לפני שקניתי. ברור לי שהוא יכול גם להזיק. שוב, בשביל זה שאלתי כאן- אולי מישהו יוכל לעזור לי.
תודה בכל מקרה ולילה טוב, דניאל.

עזרה.

הדרך הכי בטוחה היא, לפנות למטפל שיכין לך פורמולה בהתאם לאבחנה שלך. אם תרצי, אוכל להפנות אותך למטפל שמתמחה ברפואת עור. לילה טוב, שירי.

למעלה