יש לי שאלה...

יש לי שאלה...

אפקט המכשפה...הוא מופיע רק בשיתוקי שינה.... ואם כבר... אם היה לי שיתוק שינה לפני כמה ימים ומאז לא היה לי... זה עלול לחזור.....?

תיקון...

אפקט המכשפה...הוא מופיע רק בשיתוקי שינה....? ואם כבר... אם היה לי שיתוק שינה לפני כמה ימים ומאז לא היה לי... זה עלול לחזור.....?

MetalSinagouge

New member
האפקט הוא שם נרדף לשיתוק לדעתי.

וכן, אם תמשיך לחשוב על זה זה עלול לחזור. בד"כ זה לא קורה סתם, אלא בעת WILD. ואם אתה רוצה חלום צלול בלי זה תמיד אפשר לעשות בדיקות מציאות שזו השיטה המומלצת למתחילים.

אני לא רוצה... אני לא רוצה בכלל חצלול...

ואל תשאלו אותי למה... ואגב... אז היה לי שיתוק אבל רגיל... בלי אפקט המכשפה...

וכתוב פה בפורום:

" ש: מתי מופיע בד"כ אפקט המכשפה? ת: בד"כ (למרות מה שאומרים) אפקט המכשפה ברוב הפעמים לא! מופיע בשיטה הנקראת WILD - הוא דווקא מופיע בהתעוררות כוזבת מיד לאחר סיוט (האמוציות השליליות עוזרות לארגן לכם סטואציה לא נעימה), לכן אני תמיד אומר - להיות רגועים, גם בחלום (או לפחות אחרי התעוררות מחלום - כי אתם לא יכולים לדעת אם זאת התעוררות אמיתית או כוזבת). " מה אתה אומר על זה...?

לקשמי

New member
התעוררות כוזבת היא חלום

זה המצב שבו נדמה לך שהתעוררת אך למעשה אתה עדיין בחלום. לי אישית היו הרבה התעוררויות כוזבות, זה דבר מאוד נפוץ אצלי אבל אף פעם לא הרגשתי שיתוק או מה שקרוי "אפקט המכשפה". זה היה פשוט חלום רגיל ותו לא.

silverhawk

New member
איפה ראית את זה?

זה לא מופיע בשאלות הנפוצות, והתשובה לא לגמרי נכונה. אפקט המכשפה הוא שם כללי שניתן לתופעה בה במהלך הווילד (לפני הכניסה לחלום הצלול) מקבלים את התחושה שיש עוד אדם בחדר, לעיתים ממש עליכם. ובתשובה לשאלה המקורית - לא, האפקט הזה בהחלט לא יקרה בכל ניסיון ווילד.

silverhawk

New member
הבנתי

טוב, מלבד הטעות הזו יש שם כמה פרטים מועילים. לא נורא.

Roy1232

New member
זו טעות

אפקט המכשפה מופיע בעת הגבול בין ערות לשינה, התעוררות כוזבת = חלום, ואפקט המכשפה לא יבוא כשאתה בתוך חלום. אפקט המכשפה לא בא גם בכל שיתוק שינה (כשמו כן הוא, סרט מפחיד שהמוח מכין לך, ולא תמיד הכניסה לשינה תהיה דווקא עם אפקטים שליליים). הוא ברוב המקרים כן מופיע בכל זמן שבו אתה מודע לתהליך ההירדמות/התעוררות שלך (בין אם ספונטנית ובין אם בWILD, אחרי השינה או לפניה). אני חושב שהגיע הזמן לריענון הטאגליינס...

התכוונת....?(/\)

שאם זה קורה לא בווילד אלא ספונטנית זה יכול להיות גם לפני השינה? וזה תמיד יהיה בסוף השינה או ש...בתוך? זותומרת... בזמן השינה פתאום לגלות שזה קורה לך?

Roy1232

New member
אתה צריך להבין את הנקרא קצת יותר טוב

כל מה ששאלת כבר מופיע בהודעה המקורית. כדי להקל עליך: ש: "שאם זה קורה לא בווילד אלא ספונטנית זה יכול להיות גם לפני השינה?" ת: "אפקט המכשפה יופיע בעת הגבול בין ערות לשינה" (הגבול הוא מן הסתם גם לפני וגם אחרי) ש: "...בזמן השינה פתאום לגלות שזה קורה לך?" ת: "אפקט המכשפה לא יבוא כשאתה בתוך חלום" ש: "וזה תמיד יהיה בסוף השינה?" ת: ראה תשובה 1

למעלה