יש לי שאלה

Deosette

New member
יש לי שאלה

זה טבעי שיוגורט עיזים 3% מעורר לי את מערכת העיכול?

Deosette

New member
אי נעימויות

מעיין תחושת קיבה עצבנית ורצון מיידי ללכת לשירותים...

.................

נשמע כמו סוג של "תגובה אלרגית" למוצר או לאחד ממרכיביו. לעיתים מזון מסויים מאיזושהי סיבה גורם לתגובה לא נעימה במערכת העיכול. זו לא תגובה שאמורה להיווצר אך ניתן לבדוק אילו מערכות בגוף מושפעות ונחלשות ממוצר המזון ואילו חומרים מופרשים בגוף וגורמים לתחושה הזו במערכת העיכול ולטפל על ידי חיזוק המערכות החלשות.

hal767

New member
זאת תגובה סבירה של מערכת העיכול

ל"מזון" לא מתאים. היוגורט מחמיץ ומתקלקל במערכת העיכול ומזהם אותה, ובמקרה המתואר היא מנסה לסלקו מהר ככל האפשר. בוודאי שתהליך זה מלוווה בתחושה לא נעימה. מוצרי חלב הינם חלב שעבר תהליכים שונים שקילקלו אותו והרחיקו אותו ממצבו הטבעי. הם הרבה יותר מזיקים מהחלב הפשוט שגם הוא לא מתאים למאכל אדם, בוודאי לא לאדם הבוגר. הטבע התכוון שהחלב היחידי שייצרך ע"י בן אנוש הוא חלב האם, וגם זאת, לתינוקות עד גיל הגמילה.

0 אור 0

New member
כן אבל נראה לי שהטבע גם לא התכוון

שנבשל קטניות או תפוחי אדמה, ובטח שהוא לא התכוון שנשתלט לו על האדמה, ועוד בכמויות כאלו

hal767

New member
בגדול זה נכון

אבל בעוד קיטניות יבשות מונבטות הם מזון טוב [בטבע אוכלים אותן כשהן טריות] ותפו"א מאודה הוא מזון אכותי וקל לעיכול לאדם, מוצרי חלב הן פסולת מחליאה ובלתי ניתנת לעיכול כלל. תפו"א הוא עדין ירק, וכך גם קטניות מונבטות, ומשפחת הירקות הם מזון ראוי לאדם באופן כללי. קטניות בצורתן היבשה והלא מונבטת, גם אם הן מבושלות, הן בעייתיות לעיכול ולהזנה, ועדיף לא לאוכלן במצבן זה. מוצרי חלב הם חלבון מהחי שעברו קילקול ושיבוש של החלב והם למעשה גורמים להרעלה בגוף האנושי. אבל באשר להערתך, זה נכון שבטבע אוכלים רק מזון שאינו דורש בישול או עיבוד אחר. בעלי החיים החיים בטבע ממחישים לנו כיצד זה עובד. האדם אינו יוצא דופן מבחינה זאת, ומזונו האידאלי הוא זה שניתן לו מוכן מהטבע-פירות, ירקות, אגוזים וכד'.

אשכר

New member
אני ממליץ לכל אחד לנסות לאכול RAW FOOD לתקופה

אני ממליץ לכל אחד לנסות לאכול RAW FOOD לתקופה מסויימת (נניח בין 4 ל-6 חודשים), בלי לחמם מזון מעבר ל-42 מעלות. כמות האפשרויות באכילת מזון כזה, בישראל שנת 2007, הינה גדולה ומגוונת הרבה יותר מאשר מה שאבותינו הכירו ברוסיה. ובידקו את איכות הצואה שלכם, את הליחה, את צע העיניים, תחושת השתן וכו' לעיתים תחופות (לא במעבדה אלא רק להריח ולחוש את מערכת העיכול עובדת). יתכן ותגיעו למסקנות תחושתיות מעניינות מאד על כל האוכל שהתרגלתם לאכול עד כה.

לקשמי

New member
RAW FOOD

כשאני מנסה לאכול RAW FOOD התוצאה היא בדר"כ כזאת: כאבי בטן עזים במקרה הטוב, בחילות והקאות במקרה הפחות טוב. צואה - יוצאת בצורת שלשול. במילים אחרות, אי אפשר להגיד באופן גורף שסוג מזון מסוים מתאים לכולם. הוא יכול להיות מעולה לאדם אחד ויכול להיות אסון לאדם אחר.

אשכר

New member
אם יש לך כאבי בטן עזים, בחילות והקאות,

אם יש לך כאבי בטן עזים, בחילות והקאות, אי אפשר להגיד באופן גורף שזה בגלל שהאוכל הוא RAW FOOD ! ואי אפשר לומר שאתה אוכל מה שמתאים לך אישית באותו רגע ובאותו אופן. גם נפט גולמי הוא RAW FOOD, ועדיין לא הייתי שותה נפט גולמי, אבל בהחלט הייתי אוכל תירס לא מבושל. ותלוי איזה תירס, ומתי הייתי אוכל אותו, ואיך, וכמה. אני מנחש בזהירות שאתה לא יודע לעשות את ההבחנות האלו בעצמך, ולכן אתה אוכל באופן שמזיק לך. או אני מנחש שאולי הגוף שלך לא רגיל לאוכל טבעי, כמו שמחבל מתאבד מאפגניסטן לא ידע לקבל חום ואהבה אם יורעפו עליו בלי אבחנה. אז צריך לבחון דברים לעומק. כל מה שאני יכול לעשות בפורום הזה, הוא להציע זוית מבט נוספת.

לקשמי

New member
קודם כל תיקון קטן, אני נקבה

דבר שני, נפט לא חשבתי לנסות לאכול או לשתות, איכשהו האינטואיציה אומרת לי שהטעם לא משהו.
מעבר לכך, ב-RAW FOOD התכוונתי לירקות טריים. שנחשבים מאוד בריאים. (באופן גורף). ואני בהחלט לא אוכלת ג'אנק פוד ובאופן כללי משתדלת לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה. המעניין הוא שהבעיות האלו התחילו אחרי שעשיתי שינוי מהפכני בתזונה שלי ואכלתי לפי תפריט מקצועי שקיבלתי. זה נכון שגם מזונות אחרים גורמים לי לבעיות בקיבה אבל בהודעה שלי כתבתי מה בעיקר גורם לי לתופעות האלו. וזה בעיקר ה-RAW FOOD. זכותך להציע זוית מבט נוספת וזכותי גם לכתוב מה שאני חושבת מתוך הניסיון שלי. אין צורך להפגע או לתקוף רק בגלל שלא אמרתי "אמן" לכל מילה שלך. מותר גם לא להסכים.

0 אור 0

New member
ואני מנחשת בזהירות רבה

שלקשמי דוקא כן קשובה לגופה מאד, נכון שתירס מאד צעיר ועדין אפשר לאכול לא מבושל, אבל יש לא מעט אנשים שתירס - מבושל או לא - עושה להם רע מאד, וכנ"ל לגבי לא מעט מזונות טריים - לחלקם זה אמנם עניין של להרגיל את הגוף בהדרגה, אבל לאחרים לא בדיוק. ולראיה אביא את המלצות התזונה של הרפואה הסינית, שלא ממש ממליצה על RAW, אלא כמעט כל דבר מגיע עם איזשהו אידוי, הקפצה או טיפול אחר.

לגבי הרפואה הסינית

RAW FOOD יכול להיות אחד הגורמים העיקריים לכאבי בטן ושלשולים.

hal767

New member
מזון חי טרי וטבעי

זהו באמת המזון הטוב ביותר. תזונה צמחונית אורגנית המבוססת על מזון כזה היא האכותית ביותר לדעתי. החשוב הוא שהיא תותאם אישית למקרה. גם למקרים של מערכת עיכול חולה/לקויה/רגישה ישנה דרך תזונתית מתאימה, וכאן באמת כדאי להתייעץ עם איש מקצוע. בנוסף יש לבדוק צדדים נוספים לבעיה שאינם קשורים לתזונה.

למעלה