יש לי שאלה.

mm130

New member
יש לי שאלה.

ש לי בבית מכשיר שבשימוש לא נכון מקצר את החשמל. מדובר בכיריים חשמליים, ובכל פעם שהם נרטבים מעט יש קצר. תיבת החשמל נמצאת בתוך ביתה של בעלת הבית, ולכן קורה שאני מקצר גם לה את החשמל, ואז יושב ומחכה עד שתחזור ותסדר את זה. אתמול אחי גרם לקצר כזה, וכשישבנו וחיכינו בחושך הוא אמר שהוא שמע על מכשיר שאמור לפתור את הבעיה: מחברים את זה לשקע, ובכל פעם שיש קצר המכשיר נכבה, אך לא מקצר את כל הבית. מישהו מכיר משהו בסגנון? היום שאלתי בחנות חשמל והם אמרו שלא שמעו על פטנט כזה. תודה רבה,

אחוול

New member
חד וחלק! : לפי מה שאתה מתאר

הבעיה שאתה מכנה בקלילות כ "מקצר את החשמל" היא למעשה זרם זליגה המפעיל את ממסר המגן להלן ממסר פחת והוא זה שמפסיק את אספקת החשמל לביתך. משום שהבעיה חמורה ביותר ובעת תקלה בממסר פחת (די נפוץ מנסיוני) מגע בגוף הצרכן (הכיריים) יכול להוביל להתחשמלות האדם הנוגע ובהעדר ממסר תקין זרם החשמל לא יופסק והאדם עלול להתחשמל למוות! מעולם לא שמעתי על מכשיר שכזה אך זה שלא שמעתי עליו לא שולל את קיומו , לדעתי שימוש במכשיר שכזה פותר את הסימפטום של הבעיה ולא את הבעיה עצמה שהיא כמובן צרכן (שוב כיריים) לא תקין . המלצתי האישית אליך לגשת עם הכיריים החשמליות לתיקון אצל חשמלאי מורשה לתיקון ציוד חשמלי לשם תיקון בעיה הבידוד של הכיריים או לחילופין רכישת כיריים חדשים תקניים במקום לשלם עבור עלות תיקון גבוהה.

למעלה