יש לי שאלה

davvid

New member
יש לי שאלה

שלום . נחשפתי לפורום הזה לא מזמן (אני זה שזרק את הבנות המעליבות מהאוטו - למי שמכיר ). ותהיתי: למה אין כאן גברים "בכיניים" ? ז"א למה אין בפורום גברים שמתלוננים על חמותם ? האם זה נובע מחוסר רגישות אצל הגברים או מרגישות יתר אצל הנשים ? את רוב הבעיות /תלונות /בכיות/תהיות בפורום הייתי פותר בדרכים שונות שהמשותף לכולן הוא "חוצפה" ז"א לא להעלב ולומר את אשר על ליבך במקום... זה פתרון גברי טיפוסי ? תהיתי...

e y a l 2 1 4

New member
שני דברים

א. יש גם גברים, זה אמנם נדיר כי בדרך הטבע חמה דווקא אוהבת את חתנה, אבל שמענו פה כבר על דברים הרבה פחות הגיוניים.. ב. פתרון באמצעות "חוצפה" אינו פתרון. כבר אמר החכם מכל אדם בספר משלי "אל תען כסיל כאוולתו פן תשווה לו גם אתה".. כלומר, איננו מתיימרים לרדת לרמה האווילית של הכסיל למרות שאין זה קושי עבורנו. גם אין זו בעיה לנפץ לנתץ ולפגוע. חכם זוכר גם בעת גאות האמוציות שיש מחר בו היצור שאתה משתלח בו משחק תפקיד של אם אשתך וסבתם של ילדיך, ועוד כמה השלכות של ריאקציות משפחתיות שעלולות להיווצר מהתפרצות לא אחראית, כל אלו ועוד יכולים לגרום ל"פתרון" הזה להיות בכיה לדורות. אינני אומר שצריך להפוך עצמך לשק חבטות ולבלוע הכל תמיד, ברור שצריך גם להציב גבולות. שם המשחק הוא אסטרטגיה ודיפלומטיות.

נומלה

New member
תשובה בשני חלקים

ראשית כדאי שתדע שהאמא היהודיה משתוקקת להשיא את בתה כדי "שמישהו ישמור עליה" גם אם ביתה היא דוקטור להנדסת חלל הרי צריך גבר גבר כדי להשגיח עליה כי ברור שהיא לא תוכל להסתדר לבד (במצב הפרשי המשכורות הממוצעות בין גברים לנשים יש בזה היגיון מסוים). לכן האמא היהודיה משתדלת להיות סופר נחמדה לחתן שלה. אותה אמא יהודיה יודעת שעוד לא נולדה הכלה שהיא יפה מספיק חכמה מספיק עשירה מספיק (אחת שהיתה מלכת היופי של ישראל + דוקטורט בהנדסת חלל + אבא סמי עופר לא פחות) וגם צריכה לטפח את הבן שלה כמו שאמא שלו עשתה. כלומר לעבוד רק כשהוא לא בבית ולחכות לו עם ארוחה חמה בהיכון ומסז מפנק כשהוא מגיע הביתה (כמובן כשכל הלדים היו ב10 חוגים מעשירים ועכשיו הם רחוצים אכולים ומשחקים משחקי העשרה (לא טלביזיה חס וחלילה) בחדרם המסודר. זאת כמובן תוך שהכלה מרוויחה משכורת של מנהל בהיי טק כי אחרת היא פרזיטית על הבן הנהדר. כמו שאתה מבין הציפיות של החמות הן מאוד שונות מהחתן ומהכלה. דבר שהוא בסיס להמון תסכולים שמתפרצים כל כמה זמן. החלק השני של התשובה נעוץ כנראה בעובדה שחלק גדול מאיתנו הנשים לוקח יותר דברים ללב. גבר יודע (בהכללה כמובן) שהביקורת לא רלונטית לגביו כי הוא משתדל וכו. אז הוא שומע, עושה כן עם הראש ושוכח. אשה שומעת , לא אומרת כלום כי היא צריכה להיות בסדר עם כולם ומתחילה להעביר סרטים בבטן. היא התכוונה ככה, היא תמיד שונאת אותי, למה היא לא רואה את החלק הזה ואת החלק ההוא. כאשר מעבירים סרטים בבטן האירוע הרבה פעמים טופח למימדים שאפילו החותנת לא יודעת מהיכן הגיעו. חפש את ההבדלים.....

קרני

New member
האמת?

גברים פשוט סובלים בשקט
<נראה אותם מוציאים מילה
>
סתאאם, כנראה שהם לא יישבו וירכלו על החמה שלהם, היא יכולה לעשות להם את המוות, אבל הם לא יקדישו לה שעה ויטחנו, וידברו, ועוד ידברו וימשיכו עוד קצת ולדבר ו... בקיצור, מספיק להם לומר "חמתי הזאת, משגעת אותי!" ובזה יסתיים העניין... לא?

האמת שלא .

גם גברים יעלבו , רק שלחמות יש נטייה לא לאהוב את כלותיהן ... ככה זה שהבן הוא "תכשיט" של אמא. תסביך אדיפוס.

mishelli

New member
דווקא אשמח לסיפורי בעלים וחמות או חמים

נשמע מאד מעניין. אני בכלל אוהבת לשמעו על מערכות יחסים בין אנשים בכלל. כבת מזל בתולה, מאד רציתי להיות עובדת סוציאלית ופסיכולוגית. לצערי לא הגשמתי את החלום הזה.

למעלה