יש לי שאלה

יש לי שאלה../images/Emo92.gif

היום היה לי ויכוח אם חברה שלי ויצאתי קצת מבולבלת בגללה. יש לי חברה אחרת שכל הזמן אומרת "עשיתי דיאטה אז בעלי צ'יפר אותי" "אין לא בעיה כשאני רוצה לקנות בגדים הוא נותן לי". וזה ממש הרגיז אותי מה זאת אומרת לבקש, צ'יפר מה אנחנו לא בבעלות עצמנו. אנחנו צריכות לבקש לקנות בגדים גם כשאנחנו רוצות. אני מבינה שלפעמים המצב הכלכלי לא טוב אבל לפעמים אנחנו צריכות בגד כי אין לנו לארוע או משהו כזה. ואז החברה שלי אמרה לי שאני חיה באלוג'ן כזה, שלא כל הבעלים מרשים לנשים שלהן לקנות מה שהן רוצות ויש כאלה שהם שתלטנים. מצב כזה פשוט מקומם אותי אני פשוט לא יכולה להאמין שיש גברים שאומרים לנשים שלהן מה לעשות. אתן מכירות את המצב הזה או שרק לי זה נראה מוזר ונורא.

לצערי במאה ה-21

כשרוב הנשים עצמאיות כלכלית עדין שומעים אמירות כאלו
אותי זה מקומם. אני עובדת ומרוויחה וזכותי להחליט יחד עם שותפי על מה יוצא הכסף. וגם אם לא הייתי עובדת מחוץ לבית אלא עובדת בעבודות הבית שלנו וטיפול בילדים שלנו, עדין היתה לי את אותה הזכות. וכמובן ברור שהוצאות גדולות מחייבות אישור של שני הצדדים. אבל לא בגד. וגם אז ההחלטה צריכה להיות בין שני צדדים שווי זכויות.

מאד מעצבן !

הכסף הוא משותף, ההכנסות, ההוצאות והבזבוזים אחרת למה חיים?? תגידי לחברה שלך שתקח את עצמה בידיים..

Miss פטל

New member
בהחלט מקומם!!../images/Emo46.gif

מרגיז לשמוע על כאלה גברים, אבל אכן יש כאלו ויש נשים שחיות בזוגיות כזאת- מה שעוד יותר עצוב. אני קונה כמה שבא לי(בגדים ושטויות בשבילי) בגבול היכולות הכלכליות. לא הייתי נותנת שיגבילו אותי ככה.. אני מכירה נשים שחיות ככה, דודה שלי למשל, כמה שכולם אמרו לה לזרוק אותו, היא נשארת. למה? זאת החלטה שלה..

lili81

New member
בזבזנות ...

אז ככה ... נישמע לי מוזר ..לא מקומם ..כן.. לפני שהתחתני היתה לי חברה נשואה פלוס שמעולם לא קנתה לעצמה כלום כששאלתי למה ..היא ענתה בעלי לא מרשה לי..?...?..!!! אז אמרתי לה שלפחות פעם בחודש היא צריכה לקנות לעצמה משהו ..איזה איפור חולצה חזיה..לא משנה מה משהו...!!! אני לפני שהיתחתנתי הייתי בזבזנית כפייתית כל כסף שהיה או לא היה הייתי מבזבזת על עצמי... לפני החתונה חידדתי לבעלי האהוב שאין מצב שאני אבקש רשות לקנות משהו.. לעצמי ...כמו נשים אחרות שאני מכירה.. למרות שכמובן שאני יתחשב במצב הכלכלי החדש ...אחזקת בית וכו, אני בהחלט מבזבזת פחות על עצמי מאז קניית הבית אבל זה מחוסר אנוכיות בלבד.. אבל אין זה אומר שאני לא קונה לעצמי מידי פעם ככה נעליים בגדים ..תכשיטים.. והכל בטעם טוב כמובן....

מיריVA

New member
אני לא מכירה מצב כזה מסביבתי -

אצלנו זה ברור שהוצאות קטנות אין צורך להתייעץ (בגדים ספרים...) ובהוצאות גדולות רק בהחלטה משותפת. אבל... אני כן יודעת שנשים מאוד אוהבות לקנות (בגדים איפור לא יודעת מה) והאמת שיש הרבה נשים שאני לא הייתי מוכנה לחיות עם הפזרנות שלהן ואת זה אני כן רואה - מוציאות הון על דברים שבעיני הם שטויות - אז צריך לדעתי גם לחשוב על זה - שיש גברים שמרויחים בעצם הרבה יותר מהאשה - אבל היא זו שמוציאה הון על דברים שלדעתו אולי מיותרים ואז יש בעיה שהיא הפוכה.

g u r a

New member
האיש שלי צריך להפגש

עם האיש שלה..ולנער אותו קצת. אני מכירה את הסיפור הזה מהבית- אמא שלי היתה נשואה לאחד כזה...(אבא שלי!)שנתן לה כסף רק לכרטיסית אוטובוס..בגדים וכל השאר היתה מקבלת יד שניה מחברות.. בדיוק בימים אלו אני אורזת לה את הבית ...אין לכם מושג מה זה גרם לאופי שלה..ערמות של בגדים, נעלים, גרביים, מהכל יש לה המון. ושום דבר לא נזרק במהלך ה-30 שנה האחרונות.!!!ועכשיו אנחנו עסוקות בלזרוק, במקום לארוז( אל דאגה אני לא ממש זורקת אלא נותנת לעמותה שמחלקת לנזקקים.) בקיצור- אם היא לא מודעת למה שקורה לה- זב"שה.ואם היא כן עליה מהר לפעול למען שינוי.גם אם היא לא עוזרת בכלכלת הבית, זכותה להתחדש מתי שבא לה, ולתקציב משלה(הכוונה לויזה או צקים שיהיו ברשותה) אצלי בבית אין כזה דבר. אני זו שקונה מה שצריך לכולם ולעצמי.למשל השבוע נכנסתי לכיתן ומצאתי מבצע מדהים ב-SPRINT כל הקולקציה ב-7O אחוז הנחה. קניתי לאיש 5 זוגות מכנסיים ב-130 שקל!! והוא מה זה התעצבן..בשביל מה ,אני לא צריך וכ"ו(לפני שספרתי לו כמה עלה.) אבל כשאני קונה לעצמי- תמיד מפרגן, תתחדשי וכאלה.

לגבי זה שנשים שואלות את הגברים

שלהן מה לקנות אז לדעתי הן פשוט נשים כנועות, כי כל גבר היה שמח להכיר אשה כנועה, שתנקה לו, תבשל לו, תחפש לו, וגם תהיה אשר קריירה שמביא משכורת יפה הביתה אבל מה לעשות אין את הפרופסור במטבח קשה למצוא דבר כזה לצערם. ויש נשים שמספקות את הרצון הזה של תמשיך ללכלך את הבית אני אנקה, לשאול כל דבר לפני מעשה וכן הלאה.... זו מסקנתי בנושא.

אולי מה שנראה בעיניך

כפזרנות נראה בעיני בנות אחרות כדברים חשובים וההפך. לדוגמה יש לי חברה שקונה הביתה ווזות ותמונות וכלים למטבח מצלוחיות ועד לסירים שבעיני זה ממש שולי ובעיני זו פזרנות, רק לפני שבוע היא הזמינה אותנו החברות שלה לארוחה כדי להשויץ בצלחות שהיא קנתה בעיני זה היה תמוהה אבל זה ההובי שלה אז שיבוסם לה. אולי לדעתה "הבזבזנות שלי" על ספרים לימודים, קורסים בפתוחה נראים לה כדברים מטופשים. לכן אסור לשפוט בן אדם. להוציא הון על שטויות כדבריך זה לא שטויות לדעתן.

מיריVA

New member
לא לא שופטת - אין לי שום שום בעיה

ולא מעבירה ביקורת על אחרים - התכוונתי רק שזה היה מפריע לי אך ורק אם זה היה אצלי בבית - אני לא נכנסת לחברים וחברות לשיקולים ולא מתיחסת להוצאות שהם עושים כבזבזנות - הנקודה שלך לגמרי נכונה - גם אני בטח מוציאה על דברים שאחרים לא היו מוציאים עליהם.

למה מציגים תמיד את הנשים כפזרניות??

אני מכירה לא מעט גברים עם תחביבים מאוד יקרים. אבל זה מכובד כי זה תחביב. ונשים הן "סתם" פזרניות...
ובכל מקרה, אם אחד מבני הזוג מבזבז מעבר להגיון סביר ומביא את התקציב המשפחתי לאסון, לגיטימי שבן הזוג יתנגד. וזה לא משנה אם הוא גבר או אישה.

מיריVA

New member
תראי בסה"כ את צודקת - רק שבסביבה

שלי (ודגש שזה לא שום מחקר שעשיתי אני רואה את זה יותר אצל נשים - אבל אולי לא היתי צריכה להכליל...

ברור לחלוטין

שכשמוציאים הון על תחביב ולא משנה מהו צריך להתייעץ לגבי זה. הנושא שאני דיברתי עליו היה לא על נשים בזבזניות אלא על נשים שמרשות לבן זוגן להשתלט עליהן או שהן מעדיפות לקבל אישור על כל הוצאה אפילו שהיא קטנה כמו להוציא על חולצה, ולהתבטא במילים כמו הוא צ'יפר אותי, קנה לי, הרשה לי, דברים כאלה מעבירים בי חלחלה....

נכון, אבל החברה שלנו נוטה להדביק

לנשים את הכותרת הזו "בזבזניות". אז לפעמים היא נכונה, לפעמים לא. אבל כך הם גם הגברים. אני ממש סולדת מהסטיגמה הזו...

saritoosh22

New member
אוי נושא כאוב,

לצערנו, יש עדיין זוגות שחיים בחוסר שיוויון הגבר מתנהג אל האישה שלצידו כאל כלב (מצ'פר, מרשה, נותן) והאשמה היא בנשים, שמוכנות לחיות במערכת יחסים מגבילה ומשפילה שכזו.

s h i r k u s h

New member
הממ...

אמא שלי בעבר לא היה לה כרטיס אשראי, ואשכרה כל שבוע הייתה מבקשת מאבא שלי תקציב, עד ששיגענו אותה מספיק ולפני כמה שנים היא באמת עשתה כרטיס אשראי.

רגע

אני הבנתי את זה לגמרי אחרת. הגיוני שאם מוצאים הרבה כשאין אז אחד מבני הזוג יעיר. מה זה יותר טוב להכנס למינוסים מטורפים ועיקולים?? אישית אני לא מתייעצת עם בין זוגי על קניות אבל מצבי הכלכלי טפו טפו טפו נורמלי אני גם לא חושבת שאני או הוא מגזימים. יכול להיות שהמצב שלהם לא הכי טוב ולמרות זאת הוא מפרגן לה לקנות מה רע?? אני לא חושבת שלמנוע אחד מהשני זה נכון אבל לי יש חברה במינוס מטורף שהלכה לקנות משקפי שמש ב 1000 ש"ח שלדעתי לכל הדעות מוגזם ואני מבינה שאם בןזוגה העיר בעדינות זה לא מרוע לב או מתוך חוסר רצון לפרגן לה לקנות.

לקנות משקפי שמש

במחיר כזה בטח ובטח הייתי מתייעצת עם בן זוגי לפני כן, מדובר בדברים קטנים כמו חולצה, חגורה דברים שאת עוברת על יד חנות יפה ובא לך לפנק את עצמך קצת כדי שתרגישי יותר טוב. לא קרה לך שהיית מצוברחת וכשקנית לעצמך משהו קטן אפילו ספר הרגשת הכי טוב עם עצמך?

ברור שכן אבל לפעמים יש מצבים

שלאנשים אין כסף אפילו לא לחולצה חדשה ואני באמת חושבת שאם יש בעיה כלכלית אפשר להעיר אחד לשני כשמגזמים. אין צרוך להגיע למצב של פשטית רגל.... אני חוזרת ואומרת שאם אין בעיה כלכלית ומשהו מפרגן לעצמו בכיף (ואני הרי כל הזמן עושה את זה בלי להתייעץ עם בן זוגי וגם לא אימא שלי ולא אחותי ולא גיסתי...)

למעלה