יש לי שאלה

נועה שלום

בנוסף לכל התשובות הנוכחיות, היו בעבר כמה דיונים מעניינים מאוד בתחום. שווה ערוך חיפוש ב"חיפוש", אם הוא עובד...

וווווווווואו גוטמן איזה אגרסיבי

אבל אתה צודק. לפני שאני כותב אני כבר מבקש שהדברים ישארו ברוח חברית ובהבנה שאנחנו אנשים שאוהבים ויודעים לקבל ביקורת. ג'סיקה אני מאוד מעריך אותך על מה שאת עושה אבל יש משהו שאת חייבת להבין. TKD הוא ספורט נהדר, גמישות, כוח מתרפץ סבולת אירובית מצויינת אבל בשורה התחתונה הוא ספורט. אני אישית,אם היית רוצה שתהיה לי ספורטאית בבית הייתי מנחה אותה לענף זה או לג'ודו אבל עם כל הכבוד לא כאלמנט של הגנה עצמית. שאלתי פעם תלמיד ב TKD לא נזכיר שמות מאמן והוא אחד התותחים, מתי לאחרונה למדתם שחרור מחניקת צוואר? חניקת אמה? תפישת שיער? הגנה ממקל? לא רק הגנה והתחמקות ממכות אגרוף או בעיטה? והוא לא ידע לענות לי או שתןלי תשובה מתחמקת. אז שוב אנא ממך סייגי את התשובות או לפחות תני רקע לדברים או לתשובות שאת נותנת כי אלה הן שמנחות אנשים ונשים לקבלת החלטה נכונה לגבי מה הם מחפשים ומה הם יקבלו זה הכי חשוב מבחינתי.

אגרסיבי? למה?

קודם כל - שרשרת למקום הלא נכון
לא דנתי כלל ב-TKD, מקומו בחברה וכו' - אלא במשהו שמבלבל אותי בהודעותיה של ג'ס... לא מבין למה בחרת לקחת את זה לשם. מה גם שבשיעורי ה TKD שאני למדתי, היו פרקים נפרדים, תחת הכותרת "הגנה עצמית", שעסקו בנושאים אילו...

Pyongwon

New member
אנחנו עשינו הגנה עצמית דווקא

לאחרונה, ועושים. היה איזה פדופיל שהסתובב ברעננה, ודיברנו ועשינו הגנה עצמית. ועושים גם כן מידי פעם. ג'ס.

amir_aikido

New member
זהירות בהכללות

כהתאמנתי אצל אורי נצר באונ' ת"א, היה אימון אחד בשבוע שחלקו שכלל התייחסות לתפיסות ושחרורים וגם לעבודה על איומים אחרים (מקל, סכין, אקדח, עבודה מול קבוצה ועבודה בקבוצות). דווקא עבורי באופן אישי זה היה יותר מדי. כמי שהגיע עם תפיסה טקטית די מגובשת והמון ידע בתחומים של שחרורים, תפיסות ומנופים, אני רציתי את הטקוואנדו בעיקר כדי לשפר את עבודת הבעיטה ועוד יותר כדי לשפר את "קריאת הבעיטה" שלי. אז
לפני שמכלילים. אמיר

amir_aikido

New member
אורי לימד טקוואנדו כהבנתו

עד כמה שאני הבנתי את אורי, הוא, מנקודת המבט שלו, לימד טקוואנדו. כמו הרבה מורים אחרים, הוא לא הגביל את נקודת המבט שלו להגדרה מסוימת או למקור מסוים, ואם כבר בשמות עסקינן, נדמה לי שהוא הפריד את הלימוד לטקוואנדו תחרותי, אימון טכני ואימון הגנה עצמית. כאשר תפיסתית, נושאי ההגנה העצמית היו חלק אינטגרלי מאימון הטקוואנדו. אני לא רומז שהמקור לחומר הלימוד הנ"ל לא הגיע ממך ומלימודי "התגוננות רחוב", קורסים נוספים של קרב מגע, ולימודים של הדרכת אמנות לחימה שאורי עבר. להיפך, אני בטוח שאורי לקח חלק מהחומר שהוא למד ממקורות נוספים מלבד הטקוואנדו המסורתי, אפילו ראיתי את התהליך. אבל מנקודת מבטי, במידה שהבנתי את אורי הוא עדיין האמין שהוא מלמד טקוואנדו. והוא העשיר את הטקוואנדו ושילב לתוכו תכנים נוספים. אמיר

מגדר ואימונים

אין ספק שהנתונים הפיזים של אישה מציבים אותה בעמדת פתיחה נמוכה יותר ומגבילים את יכולת ההתקדמות שלה בתחומים שנשענים רק על יכולת פיזית של שרירי גדולים (נניח - כוח אבסולוטי). מצד שני, בתחומים שקשורים לתיאום עצב-שריר (רכות, זריזות וכו') יש יתרון לא מבוטל לנשים. אין מה לעשות, ב"מכות" תמיד יהיה יתרון לגודל אבל זו לא רק בעיה של נשים, אלא גם של גברים נמוכים... שתי הבעיות המרכזיות אצל נשים מתאמנות, שאני ראיתי, הן התכוונות ("אני לא מסוגלת להרביץ חזק") ופער בתפיסה העצמית ("אני נראית מגוכחת, אני לא מוכנה שיפילו אותי\לעשות קרב קרקע\לעשות את הקאטה הזו"). כשעובדים מול אישה צריך להתאים את עצמך לרמה שלה, כמו שמתאימים לרמה של גבר. הם היא טובה - מתאימים פחות
. נכון, לעומת זאת, להגיד שמעטות הנשים שמבחינה נפשית מסוגלות להסכים או לרצות שיעבדו מולן בלי הנחות, קטונתי מלהסביר למה. אם מישהו מסוגלת ורוצה, אני מוכן לא לעשות הנחות.

תודה לכם../images/Emo13.gif

על הדיון המעניין שפתחתם, לצערי לא הבנתי את הכל, אך זה גרם לי לחקור את הנושא,יום טוב לכולםםם

אמילי ב

New member
טוב, לי אין את הבעיות הללו.

1- אני ארביץ חזק וכמה שאפשר חחחחח 2- מבחינתי שום דבר לא נראה מגוחך. חג שמח

הוא שאמרתי, דוגמאות יחידות

אבל את גם מדריכת אירובי (נכון?), כלומר יש לך מודעות לאופן התזוזה שלך ודימוי עצמי ברור, את מתעסקת בזה כבר זמן מה. אני חושב שזו אחת הסיבות מדוע רקדניות מצליחות הרבה יותר מבנות אחרות (ומגברים אחרים) בקליטה ראשונית של חומר בא"ל.

נראה לי שאצל רקדניות

יכולת הקליטה הטובה נובעת מקוארדינציה ברמה גבוהה יותר משל האדם הלא מאומן.

מבחינה פיזית, אולי.

מבחינה תפיסתית, לפי דעתי - לא רק. אגב, הניק שלך - זה "חמוד משועמם"? "חמוד לוח"? "חמוד בורוד"?

אמממממ

תיאוריתית לדעתי זה אפשרי... גם פגשתי נשים שהן לוחמות מעולות.......... אבל זה דבר נדיר.. ופרקטית זה לא כל כך מעשי, כי האווירה סבוכה בעיקר בין גברים בנושא.. וזה טבעי סך הכל,הכל התחיל ממסורת שלא השתתפו בה נשים.......... אבל זה אפשרי בהחלט...

orii

New member
היכולת של נשים אצלנו

היתרון של נשים לעומת גברים גם בנקודת ההתחלה וגם בקצב הלימוד - זה ממש לא פייר... אין כמעט אישה שמתחילה אצלנו שהרמה ההתחלתית שלה היא של שנתיים שלוש יותר מזו של גבר. הטאי צ'י כמו שאנו לומדים אותו הוא אומנות מאוד נשית. הוא מבוסס על תנועה מאוד עדינה שהאגן במרכזו תוך שימוש מינימאלי בכוח הרגליים והידיים. כגישה מרכזית, בבסיס של עבודת הזוגות, נמצאת יכולת ההקשבה - תכונה נשית להפליא כפי שהיא באה לידי ביטוי בתרגילים. בתרגילי הזוגות אצלנו אין הנחות לאף אחד - אין תיאום. במסגרת הגבולות של התרגיל עושים את ההתקפה ללא התחשבות בבן הזוג - בן הזוג צריך להתאים את עצמו באופן מלא לתוקף (כיוון שבשנים הראשונות התרגילים מאוד מוגבלים אין סכנה של פגיעה). ועוד ברמה של הכללות החסרון הסטטיסטי העיקרי של נשים זה שהן מתאמנות פחות בבית - הגורם שבסופו של דבר קובע את היכולת. כך שלמעשה למרות יתרונות אדירים בנקודת הפתיחה ביכולת הלימוד - רק מעט מממשות את מקצת הפוטנציאל. לסיכום, עבורי ללמוד טאי צ'י בעבודה עם נשים מהווה מקפצה רצינית. יש הרבה נשים עם איכות טאי צ'י טבעית, שגם לאחר לא מעט שנות תרגול אני נהנה ללמוד.

למעלה