יש לי שאלה

תודה רבה לך, הייתי רוצה לשמוע על

עוד אמנויות, והמלצות. חבל שצירפו את ההודעה שלי לשרשור הגדול הזה, כך שהיא קצת נסתרת.

למעשה, צירפתי את ההודעה שלך לשרשור

אחר. תאלצי לסלוח על חבלי הלידה שלי כמודרטור כאן בפורום.
יש לנו במאמרים מספר מאמרי מבוא למציאת א"ל, ניסית לקרוא אותם?

תשובה מעט ארוכה אבל בכל זאת

ראשית ולפני הכל , כשפיתחנו את התגוננות רחוב , אחד ההלמנטים החשובים שעמדו לנגד עיננו היתה היסיון לבנות שיטת מדרג אחידה לבנים ובנות כך שהן והם יתחרו/יתמודדו ע"פ אותם סטנדרטים . אם אפשר לאמר לאחר כ - 20 שנים שניתן לבצע איזה שהוא מדגם יחסי (הזמן לא מספיק ארוך ) אזיי שההנחה שהנחנו כמאמנים היתה נכונה וכיום אנו מוצאים בנים ובנות שמתחרים למשל "באותה זירה תחרותית / קרבית" ומנצחות גם בנים ע"פ אותם קריטריונים של גיל / משקל ותק וכו'... אני מאוד סבור , כי ככל שניתן הזדמנויות שוות להתפתחות כך יתפתחו הנשים באומנויות לחימה בדרך שווה . לצערי הדבר אינו מתאפשר מכמה סיבות מקצועיות/סוציולוגיות וחברתיות בעיקר מפני שלעולם הגברי משום מה "חשוב לקבע " את צורת החשיבה הזאת עמוק עמוק ויציב . כך יהיה הדבר נכון בחינוך ובאופן הלימוד בבתי הספר וכך נכון יהיה גם באימונים במועדוני אומנויות הלחימה לצערי . שנים לא מעטות היתה נורמה למשל של "נשים לפקידות/קפה " בצה"ל ואם נסקור את העשור האחרון בו נפתחו בפני הנשים/בחורות האפשרויות בצבא נראה כי לא רק שהן נמצאות כמעט בכל מקום אליו נתנה להן הזדמנות הן גם מצליחות שם מאוד ולא פחות מגברים וזאת למרות שהמדד הוא בסה"כ של פחות מעשור מאז הבג"ץ המפורסם של הבחורה שאת שמה לצערי שכחתי כרגע ( מילר ... ). כפי שמעמד האישה בחברה "נרכש " במאות ואולי אלפי שנים של קיבוע חברתי , אני סבור כי ניתן לשנות את הדבר אם נתחיל בו מהיום בכל מקום ובכל פינה בחברה . ככל שינתנו יותר הזדמנויות באימונים ( אגב כמו בכל מקום אחר ) כך תוכלנה בנות/נשים להתקדם ולעסוק בתחום בהתמודדות מול גברים במידה שווה , שוב עניין של זמן "ואפלייה מתקנת " . אימונים שווים , תנאים שווים וכו'... ( לא , לא כמו בכדורגל הנשים שמתוקצב בכמה אלפי שקלים לשנה לעמות המליונים שמושקעים בעולם הכדורגל הגברי ) . אזיי נועה ארניס , אני מאוד סבור שניתן להתייחס לנשים באימונים כשות בין שווים אבל וזה אבל גדול יודעת איפה מתחיל השינוי ? בנשים עצמן , כאשר נשים תחלטנה שהן מגיעות לא כדי לקבל הנחות אלה כדי לעבוד להשקיע להתאמץ בלי כל בסיס או חשיבה "על נחיתות " בעוד עשור שניים אולי מעט יותר נמצא "דור חדש " שהתפתח גנטית בצורה שונה חזקה וכו'.... יותר . לכך אגב יש דוגמאות לא מעטות בהיסטוריה האנושית , אורח חיים משנה גנטית את מבנה הגוף והיכולות אצל בני האדם ( אורח חיים / חשיבה שונה / ... ) בהתגוננות רחוב בנים ובנות מתחרים יחד אמרתי ? נכון עוד לא הגענו לשוויון מוחלט אבל אנחנו בדרך .

ובנוסף לדבריי אלה כמובן שאצל כל אחד

ואחד גבר כאישה , יש להבחין בין יתרונות לחסרונות ללמוד להכיר ולפעול בהתאם להבנה האישית הזאת . כמובן שמי שנולד פיסית חזק יותר ישתמש ביכולות הללו לעומת מי שנולד גנטית גמיש/מהיר / זריז וכו'... על כל אחד להשתמש ביכולות האלה שלו ולפתח אותם לשיאים .

אלישיר

New member
"חנוך לנער על פי דרכו"

בעזהי"ת א. בכללו, עולם אמנויות הלחימה נפוץ באגדות אורבניות, ורמת הלחימה של לא מעט מוטלת בספק. פער לא פשוט, נמצא בין מכון אמנויות הלחימה ובין קטטת רחוב כלשהי, בין נסיון במגרש המוכר ובין התקלות בלא נודע. גם מוכשרים ביכולתם נפלו במלכודת הפער הזה, ונותרו למעשה רק עם כוחם הפיזי + יכולת תנועה פוטנציאלית, ולב באזור האדום של הסל"ד. ב. כקביעה בסיסית להבנת האתגר שהעלת: קיים הבדל מהותי ברוח הלחימה -בין אישה ואיש. "איש דרכו לכבש, ואין אשה דרכה לכבש" (יבמות ס"ה ב'). אין טבעה בכך, אין נטייתה לכך, שלא כגברים, אצלם יצר המלחמה טבעי ומפותח. אפשר לקרוא עוד, את אשר כתב בנושא "ערכת לימוד", מנקודת מוצא אחרת. יכולת לחימה מתבססת בצורה מכרעת על יצר לחימה, על תוקפנות, וכדאמרי אינשי: "המנצח בקטטה יהיה זה שלא מפחד לראות דם על פני היריב". ג. שלשה מי יודע: לאפסות דעתי, נמצאות שם שלש גישות להיות לוחמת: -מהר יותר, גבוה יותר, חזק יותר (וגם אגו יותר): לא ניתן לקפוץ אל השמים, אבל לטפס לשם אפשר ואפשר. כוח פיזי נחות, אפשר לשנות בשנים של אימון סבלני וחכם –אימון שלוקח בחשבון סרגל מאמצים מתון וארוך טווח. גם אגרסיביות ויצר מלחמה אפשר לקנות ולסגל, ואפילו אם לא הולכים לקורס לוט"ר צה"לי. לא יום ולא יומיים, אבל ניתן לנצח את הטבע האנושי בעימות חזיתי. טיפות מים בודדות אך עקשניות יפוררו סלע כבד, לא כל שכן החלטה אמיצה (אומץ, לא רק כחוסר פחד) והתמדה עקשנית. תוכלי את, תוכלי כל אחת, לעשות ככל העולה על רוחך –לנצח כל עמדת מוצא נחותה, במגבלות בני התמותה, ובמגבלות המזל, ובלבד שתקריבי מספיק ויהא זה ראש וראשון לרצונותייך. (כמובן שבהתמודדות מול לוחם שהשקיע גם הוא את אותה כמות מאמצים, נקודת המוצא חוזרת לשחק את תפקידה). -דרך המלך, דרך החכמים, היא לכאורא דרך האמצע: להישיר עיניים אל הפסגה (על מה ולמה לטפס דווקא אליה ולא לאלפי פסגות אחרות שיש שם באופק?), ותחת לשבור את הטבע והמגבלות האנושיות, לתמרן אותן, להתפשר ולהשתמש הרבה בחכמה ויצירתיות. מועטים האנשים שיהיו מוכנים לשבור את טבעם, וכך גם הן הלוחמות, למעט יחידות סגולה. -"בינה יתירה באשה" (תלמוד בבלי, נדה מ"ה ב'): לא נתן להן הטבע לציפורים את מהירותו של הברדלס -להמלט על נפשן, אך תחת זאת ברא להן כנפיים לפרוח מטלפיו של חתול הרחוב צהוב העיניים. נכון הוא שיש לנשים נקודת מוצא נחותה, במגרש של הגברים, אבל במגרש שלהן יש להן כמה אפשרויות מסולאות בפז. כתב כעין זאת Orii, ואני ארחיק לכת הרבה יותר. אמנם פיזית נחותות הנשים מהגברים, אבל נפשית עדיפות הן בהרבה. לרוב מתאמני השיטות הפנימיות, אין את היכולת להגיע אי פעם לרמתם של העילויים המיוחדים, מוריהי אואשיבה מייסד האייקידו למשל, משום שכאן העבודה העיקרית היא של הנפש, וזאת חמקמקה מאוד לאדם המודרני. כשרונה הטבעי של האישה, בינתה היתרה, הופכות את הפסגה הזו להרבה יותר מעשית. דון חואן טוען שלנשים יש כשרון נפשי אינסופי וחוסר רצון אינסופי להשתמש בו, Orii הסתפק ב" רק מעט מממשות את מקצת הפוטנציאל", לדעתי יש מעבר לאמירה הדון חואנית גם קושי למצוא מורה שידע לנצל את הכשרונות הנשיים. (אני כותב פסגות... לעולם לא תכבוש את הפסגה. אדמונד הילארי לא כבש את השמיים שמעל האוורסט).

amir_aikido

New member
ראנדורי מול אישה מאתגר אותי יותר

בעת האחרונה, אני מנסה לשפר את הרכות והרגישות שלי, שהן תכונות חיוניות לאייקידו. ודווקא הכוח החלש יותר של הנשים בקבוצה, העדינות שלהן, והמאסה הנמוכה יותר שלהן לעומתי עושה את הראנדורי מולן למאתגר יותר ומלמד יותר. אמיר

khammel

New member
All in the eye of the beholder

או משהו כזה. נתוני הפיזיים כאישה מעולם לא הקשו עלי ולא עצרו את התקדמותי. משוביניזם לומדים להתעלם מהר (או ליישם ביעילות טכניקות מהשיעור על האדם הבעייתי). הגובה שלי אולי "מאתגר" אותי, אבל אלו דברים שמעודדים (!) התקדמות, שהרי לימוד מגיע מתוך צורך. אני חושבת שהנשים המתמידות (כלומר מתאמנות בעקביות לאורך שנים) שיצא לי להכיר, הן לרוב מיומנות הרבה יותר מחלק גדול מהגברים עמן הן מתאמנות. אם יש בעיית התקדמות היא אצל הגברים שנכנסים לבלוק כזה או אחר ורמתם יורדת באחת בעת ההתמודדות עם אישה. <אגב, זה מסוג הדברים שבעיטה לאשכים או פגיעה באגו של מתאמנים כאלו נוטה לפתור... פתאום הם מגלים שהם יודעים ויכולים לעבוד מול אישה כאילו היתה גבר> ועכשיו ברצינות -- אם במגדר עסקינן, אזי יש להגדיר מהי "אישה" באמנויות לחימה ולזה אני לא מתקרבת. בלי קשר לדת, גזע ומין -- אני לא מאמינה שיש מישהו שמתאמן בצורה חופשית עם מישהו לא מוכר. אחרי שמכירים (דרך מספר אימונים משותפים), ובהנחה שמדובר על אנשים בוגרים בנפשם ונטולי... אה... דעות קדומות, היחס הופך טבעי יותר (שוויוני יותר) ומין המתאמנ/ת הופך שולי; אפילו בלתי רלוונטי. השאלות, אני חושבת, חייבות להיות מופנות גם בכיוון ההפוך. יצא לי לפגוש נשים שמתוך תחושות נחיתות עבדו עם קולגות גברים חזק/מהר מדי וכו'. למשל, היתה לי במכון בחורה שהגברים (גם אלו עם ותק) פחדו להתאמן איתה מהשבועות הראשונים שלה במכון, כי היא היתה גדולה וגבוהה וחזקה... ועדיין אישה. השאלה "האם לדעתכם אשה יכולה להגיע לרמת לחימה כמו גבר?" מניחה שלחימה גברית היא הסטנדרט אליו יש לשאוף, ועל כן פסולה בעיני. אמנויות לחימה עוסקות בשאיפה לשיפור אישי מתמיד, להבנתי, ומתוך כך ההתמודדות הינה תמיד מול היכולת האישית מתוך רצון לשפר ולהשתפר. לנושאי מגדר פשוט אין מקום בפן הזה. האידיאל שלי מבחינת יכולת לחימה אינו נשי או גברי אלא אבסטרקטי. הייתי רוצה להאמין שאצל הקולגות היותר מנוסים שעבדתי עמם זה גם כך. אבל גם אם לא, כל עוד הם מאפשרים לי ללמוד ולהתקדם -- זה ממש לא משנה.

kung fu

New member
הי ../images/Emo24.gif

אין שום יתרון בלחימה יותר לגבר, מאשר לאישה. דווקא בדברים מסוימים יש יתרונות לנשים. למשל, הן יותר פתוחות ללמוד דברים מסוימים. באופן כללי וגס. זה לא נכון אחד לאחד כמובן. בכל אופן, אני בחורה, אני לומדת קונג-פו כבר ארבע שנים. אין יתרון לגברים במקום שבו אני לומדת בגלל היותם גברים או משהו כזה. אין בעייה להיות לוחמת עם משקל כזה או אחר, או גובה כזה או אחר. בלימודים אצלנו אין קטע שגברים מפעילים פחות כוח עם נשים.

Tonjin

New member
אחד לאחד, לא הבנתי..

"אין שום יתרון בלחימה יותר לגבר, מאשר לאישה" אם 22 קילו בממוצע יותר ו14 ס"מ גובה יותר הם לא יתרון בלחימה, אני לא יודע מה כן.. "דווקא בדברים מסוימים יש יתרונות לנשים. למשל, הן יותר פתוחות ללמוד דברים מסוימים. באופן כללי וגס. זה לא נכון אחד לאחד כמובן." דברים מסויימים כמו מה? מה הן יותר פתוחות ללמוד בלחימה מאשר גברים ? חרב? הטלות? בעיטות למפתח הלב? מצד שני, זה לא נכון לכל אחד, אז אני מניח שאין לזה משמעות... "בכל אופן, אני בחורה, אני לומדת קונג-פו כבר ארבע שנים. אין יתרון לגברים במקום שבו אני לומדת בגלל היותם גברים או משהו כזה." עם זה אני דווקא די מסכים, חוץ מהיתרונות הרגילים שבגללם מפרידים בין נשים וגברים בכל ספורט ונושא האגרסיביות שלטוב או לרע מפותח יותר בד"כ אצל גברים "אין בעייה להיות לוחמת עם משקל כזה או אחר, או גובה כזה או אחר.". אולי אין בעייה להיות "לוחמת" אבל יש בעייה להלחם.. הנתונים הפיזיים של כל אחד מציבים בפניו (או בפניה) חסרונות (וגם יתרונות) שצריך וכדאי ללמוד להתמודד איתם - לא לטאטא אותם מתחת לשטיח.. "בלימודים אצלנו אין קטע שגברים מפעילים פחות כוח עם נשים" קשה לי להאמין שיש מקום בו לא מפעילים יותר או פחות כוח לפי רמת היריב מולו אתה מתאמן, יהא זה ילד בן-7, אישה חלשה ולא מאומנות או הבת של מוחמד-עלי.. בקיצור, לא הבנתי שום דבר ממה שהתכוונת להגיד. נ.ב אם כבר תשובה, אני חותם בשתי ידיים על זו של khammel

למעלה