יש לי שאלה!

• פותח הנושא N1A
  • פורסם בתאריך

N1A

New member
יש לי שאלה! ../images/Emo58.gif

לא בקשר לספר, אלא בקשר לדעות. כל מי שחושב שסנייפ רצח את דמבי כי הוא ביקש ממנו, שיסביר לי למה. למה דמבי היה צריך לבקש ממנו? אם הוא כ"כ רצה למות, אני בטוחה שהוא יכל להסתדר לבד. ואם הוא רצה שסנייפ יחזק את המעמד שלו אצל הרעים, אז בשביל מה? הרי אף אחד לא יהיה מוכן להקשיב לסנייפ אלא אם כן הוא יוכיח שדמבי ביקש ממנו, ואת זה הוא יכול לעשות רק אם דמבלדור יחזור, ואז יש לנו סתירה! (אני מושפעת ממתמטיקה) אז בשביל מה? מכאן אנחנו מגיעים לשתי אפרויות: 1. דמבלדור מת, סנייפ רע. 2. דבמלדור חי, סנייפ טוב וזהו.

5by5

New member
אם זו הבעיה אצלך...

דמבלדור יכל להשאיר פתק/מכתב(שרק מישהו מסויים יוכל לפתוח) או להשאיר זיכרון של השיחה עם סנייפ או.........כל אפשרות שעולה על דעתך...זה עולם של קסמים אני מניחה שיש להם דרכים מקוריות להשאיר משו...וגם תמונה של דמבלדור עם כל זכרונותיו צריכה להיתלות בחדר המנהל,לא?אפשר לדבר איתה ולבדוק את העניין וכדומה...

5by5

New member
../images/Emo133.gifמעלי

אני מניחה שאפשר לקרוא לזה תאורייה למרו שזה בעצם קובץ המחשבות הראשונות שעלו לי בראש...

אולי כדי ../images/Emo58.gif

שאם וולמורט יעשה באור הכרה לסנייפ, הוא יראה את הרצח של דמבלדור וכך יסיק שסנייפ לצידו. אז 3. דמבלדור מת, סנייפ טוב אפשר עוד אופציה הזויה הרבה יותר: סנייפ אמר אבדה קדברה, אבל בפועל ביצע קללה ללא מילים שגם מאופיינת בצבע ירוק. דמבלדור הועף אחורה מהחלון ומת משבירת המפרקת.

FE PHANTOM

New member
עושה רושם שכבר שנים

וולדמורט לא מצליח לעשות באור הכרה לסנייפ, בהנחה שסנייפ טוב. ואם בבאור הכרה עסקינן- כשוולדמורט מנסה לעשות לסנייפ באור הכרה, הוא נתקל בקיר אטום או שסנייפ מפברק מחשבות בשביל לטשטש את זה שהוא מחביא את מחשבותיו האמיתיות...? כלומר- איזה תועלת יש בכך, אם וולדמורט יודע שסנייפ מחביא מחשבות?! אני לא מבינה איך זה עובד....

הממ../images/Emo58.gif../images/Emo60.gif

יש את הדיוקן שיכול להעיד מה סנייפ ביקש/לא ביקש ואם לא - אז אני מניחה שאם סנייפ ודמבי שיתפו פעולה, הם תיכננו את זה מראש, ודמבי כבר חשב על דרך מקורית ויצירתית לגרום לטובים ~כן~ להקשיב לסנייפ.

FE PHANTOM

New member
הםם הםם הםםם../images/Emo58.gif

כל ההמהומים האלה מזכירים לי את אמבריג'... העלת נקודה שממש אין לי תשובה אליה אבל אני חושבת שסנייפ טוב בכל זאת, בגלל מליון סיבות. אם סנייפ טוב וכל זאת הרג את דמבי (בהנחה שדמבי אכן מת, ושסנייפ לא ירה קללה ירוקה שוברת מפרקות ממין כזה או אחר) זה באמת עשוי להיות טיפשי לא להשאיר רמז למישהו במסדר בקשר לכך. כלומר אין סיכוי שהחברה הטובים יתייחסו יפה לסנייפ אם הוא יתקל באחד מהם בדרכו למכולת לקנות חלב)

FE PHANTOM

New member
ואם אני כבר כאן....

ואני לא מצליחה להרדם אז אני יפרט את הסיבות שבגללם סנייפ, לדעתי,הוא טוב: מלא פעמים הוא עשה דברים טובים בשביל המסדר ובית הספר,כמובן שאפשר לטעון שמה שסנייפ עשה היה כדי לשמור על הכיסוי שלו בתור מרגל של וולדי אבל היו כמה דברים שהוא עשה מבלי שהיה באמת חייב לבצעם על מנת לשמור על הכיסוי:
באבן החכמים,כשקווירל קילל את המטאטא של הארי,סנייפ היה היחידי מבין המורים שגילה את זה וניסה להציל את הארי...הוא יכל בקלות לתת להארי למות מבלי שאיש יחשוד בו שיכל למנוע זאת.
בעוף החול הוא הזהיר את חברי המסדר שהארי חושב שסריוס שבוי במשרד הקסמים, וככה כל חברי המסדר הגיעו למשרד, חמושים בדמבלדור, ושיבשו לחלוטין את תוכניתו של וולדי להשיג את הנבואה. אם סנייפ היה מרגל אפל הוא היה עושה את עצמו לא מבין את דבריו של הארי במשרד של אמבירג'וכך וולדי היה משיג את הנבואה וגם הורג את הארי, מן הסתם.
זה שהוא נשבע לבלטרקיס את השבועה בHBP זה מעשה מאוד לא סנייפי, כי הוא לא היה חייב להשבע שיעזור למאלפוי, דוקא אוכל מוות נאמן היה אומר לבלטריקס שאדון האופל אמר שזאת המשימה של מאלפוי, ושהוא- אוכל המוות הנאמן-לא מתכוון להפר פקודות מפורשות של האדון. אבל סנייפ כנראה, בתור מרגל של דמבי, נבהל מבלטריקס וחשדותיה, וכדי להוריד אותה מהגב שלו הוא נשבע והכניס את עצמו למצב בעייתי- או שהוא ימות מאי-ביצוע השבועה או שדמבי ימות, אם הוא כן יבצע את השבועה.
בסוף הספר סנייפ בורח מהוגוורטס והארי רודף אחריו, ומה שהכי מציק לסנייפ בכל הסיטואציה זה שהארי קורא לו "פחדן". סנייפ ממש מתעצבן. כלומר מה? סנייפ הוא בן חמש?! אז מה אם הארי קרא לו פחדן? (שיגיד לו פחדן בחזרה, אם הוא רוצה, ויוציא לו גם לשון באותה הזדמנות.) אבל אם סנייפ הוא טוב, וכבר שנים מסכן את חייו פי שלוש מכל חברי המסדר ביחד, ועכשיו סנייפ קיבל את חברי המסדר כאויבים בתמורה להריגת דמבלדור (כנראה לפי ציווי של דמבלדור עצמו)מה הפלא שסנייפ מתוסכל שקוראים לו פחדן?

Minerva

New member
ייתכן...../images/Emo58.gif

שדמבוס שכנע את סוורוס להרוג אותו לא מתוך שיקולים הגיוניים- שזה מה שיעזור הכי לנצחונם על אדון האופל, אלא מתוך שיקולים של... רגשות נאצלים, שדמבי התברך בהם כל כך, ייתכן שפשוט רצה להציל את סנייפ, שנשבע שימות אם לא יסייע לדראקו וישלים את משימתו, והעדיף למות בעצמו למען חברו. :-\

למעלה