יש לי שאלה

tsipi35

New member
יש לי שאלה ../images/Emo35.gif

איך אתן/ם מתמודדים עם הבעת אהבתכם לתאומים? לי לדוגמא לזה היה מאוד מאוד קשה. הרגשתי שאני צריכה להתחלק כל הזמן. ותמיד תהיתי האם האם מעניקה לאחת יותר ולשנייה פחות? למרות שבפועל זה לא היה כך, בל תמיד היו בי חרטות והרהורים

טשטושה

New member
ציפקוש - שם שקל להוסיף לו...

אז הנה תוספת הבוקר שלי.....חוץ מאשר ציפקה וציפקוש וציפקי..... אני לא חושבת שהורות לתאומים ומעלה משנה את התחושה של אמא/אבא אל מול הורים לילדים יחידאים..... חרטות והרהורים - יש לכל אם ואב באשר הם זה מה שמשאיר אותנו במגמה להיות הורים טובים יותר החכמה היא לדעת לא להשוות ל ע ו ל ם ולדעת שכל אחד מהתאומים/שלישייה/שמינייה מקבל את מה שהוא צריך....מה שעושה לו טוב.... אחד צריך את זה בחיזוקים מילוליים אחד צריך את זה בחיבוקים ומשקוקים... הרעיון הוא לקבל אותם - כמו שהם לאהוב אותם כמו שהם - במה שהם ועם זה לזרום קדימה חרטות והרהורים וייסורי מצפון - תמיד היו ותמיד יהיו..... בעייני - הם חיוביים כי הם משאירים לנו מקום לתיקונים (של פאשלות שעושים בדרך אנחנו רק אנשים - מסתבר שלפעמים - גם זה לא)..... טש

tsipi35

New member
יפה הציפקה, ציפקוש וציפקי../images/Emo45.gif

נכון טשטושה. אבל גם היום שבנותיי כבר די גדולות אני תמיד דואגת לפנות לי זמן לכל אחת מהן לבד. זה מתבטא בזה שלפחות פעם בשבוע אני ובעלי דואגים לבלות עם אחת מהן בנפרד וגם עם הקטנה. כל אחת מהן אוהבת דברים שונים ואת זה אנו דואגים לפתח. נוי מציירת בצורה מדהימה וכבר עשינו לה פעם תערוכת ציורים, חן שרה ומשחקת מדהים, ונפאל הקטנה זה דבר בפני עצמו. הן חברות מאוד מאוד טובות, יש להן חברים משותפים וגם חברים לא משותפים ובכלל דאגתי לגדל אותן לא כתאומות אלא כל אחת כאישיות נפרדת. למרות שבקטנותן כשהסתכלו במראה דיברו לבבואה כאילו היא אחותן. אבל הרבה פעמים אני מוצאת שאין לי זמן לבד לעצמי. וזה מתיש, המרדף אחרי זה שלא יחסר לאף אחת מהן כלום לא מהבחינה החומרית ולא מהבחינה הפיזית אישית

טשטושה

New member
ציפה דריפה ימ פמ פוני........חחחחח

ציפקה - הן תהייה בנות שישים ואת עוד תמשיכי להעניק ולתת כי זה עסקת חבילה שבאה עם חוזה האמהות... ואמרת משפט שהקפיץ אותי... "לא גידלתי אותן כתאומות"........... לא נעים לי....אבל אי אפשר לגדל אותן כתאומות הן תמידדדדדדדדדדדדדד לעולםםםםםםםםםםםםםם יהיה כל אחת - אישיות נפרדת בזכות עצמה למעט הורים שטעו בגדול - וזה גם ניכר בילדים ודי מיידית.... (תמיד אפשר לשאוב את הזכרון מהחמישיה המפורסמת מארה"ב - שאבא שלהן התעשר על חשבון בריאותן הנפשית או נכון יותר השפיות שלהן)...... וזמן לעצמך.... וואוו... אם תסתכלי על ההודעות בפורום תמצאי את המפלט שלי לעצמי יקירה - גם אני עובדת כמו כולנו... גונבת לי שעות קסם ומפגש עם הנשמה בלילות.... לא יכולה אחרת... קחי לך חוג - משהו - שתוכלי להיות איתך לבד... לכי בערב - סתם ברגל - זה גם מוריד היקפים וגם נותן לך להיות לבד קצת.... חוצמזה - אחלה שמות יפים... תיסלם ציפקושקה... יש לי עוד כמה ציפקושים אבל שומרת לך כהפתעות לימים קשים.... טש

קרנושה

New member
טש, כנסי רגע.....

הורות לתאומים ומעלה מול יחידאים שונה בתכלית.....הייתי רווקה , התחתנתי ואופס נעשתי אמא לשלושה ילדים.....לי היה קושי וחששות כמו שציפי אומרת....כשאת הצטרכתי ללכת מאינקובטור אחד לשני לעיתים לא ידעתי מאיפה להתחיל ואת מי לנשק אחרון.....בעלי התחבר לליאור מאוד ואני לבן שהיה במצב קשה לאורך זמן וחששתי על ליהיא.......יהההההה חשבתי לי מה עושים? אחרי כמה זמן כל תשומת הלב חולקה בין שלושתם שווה לדעתי (למרות שהבן הכי הכי...ששששש אל תקפצו עלי-אני רק אומרת את האמת שלי).....היום ליהיא מככבת אצלנו בבית...יש לזה מדרגות כאלה...ליהיא עושה הכי הרבה מבחינה התפחותית ואנו נהנים ממנה ומראים זאת, נו מה, מתלהבים...ומחר בטח ליאור תעשה משהו חדש ותשומת הלב והזרקורים תהיה עליה...אנו משתדלים לא להיתעסק ולחשוב על זה.......אך לדעתי החששות הקשים מאחורינו...

טל של 4

New member
טוב גם קצת רצינות צריך אז ככה

קודם כל ילד יחידאי עם אחים זה לא ממש שונה לדעתי ומניסיוני. אבל בענין התאומות אני תמיד "מעדיפה" את המקופחת, כלומר לפני כמה זמן עומר קיבלה מהסביבה (סבים דודים וכו´) יותר תשומת לב כי היא נורא חיכנית אז אני "פינקתי" את רוני יותר. בזמן האחרון רוני מקבלת מהסביבה יותר כי היא עומדת ויושבת וצורחת אבא וכו´...אז אני בוחרת לפנק את עומר יותר.... מזל מאזניים תמיד מחפש לאזן לא????

nonana

New member
ואו את לא יודעת כמה אני שואלת את

עצמי את השאלה הזו. בעצם קודם כל כמה אני בישבילם? ודבר נוסף למי אני נותנת יותר? למי שדורש יותר או שאני מתחלקת? ואין לי תשובה חד משמעית ועד היום אני מתלבטת בה ואף פעם לא יודעת אם אני עושה נכון. היתה שאלה בפורום חינוך לגיל הרך על מי היא אמא טובה יותר ועקב זה כתבתי להם שיר אני שולחת גם לכם אותו תהנו

nonana

New member
../images/Emo9.gif לא רציתי שתבכי אלא תשמחי ככה../images/Emo6.gif

טל של 4

New member
נונאנא, שירייך כרגיל אמיתיים ו

מרגשים להפליא.
עכשיו, כדי שכל העם יהנה צריך להוציא ספר!!!!! מי שבעד שיוסיף תגובה!!! (אני כבר מסדרת לך רשימת לקוחות ....
)

keren1

New member
בזמנו NONANA חיפשה תעסוקה

ואני הצעתי לה לערוך ספר. אפילו התנדבתי לאייר. נראה לך שיצא משהו מזה? אני בעד קבוצת לחץ מתונה על NONANA. מה את אומרת טל, שנלחץ?

קרנושה

New member
נונואנהההההההההההה

אהבתי.......הכנסתי את השיר לטאגליינס שלנו.....(למי שלא יודע טאגליינס זאת השורה הצהובה מתחת לשם הפורום שכל פעם שעושים רפרש מופיע כיתוב אחר שם).....

ענתינה

New member
לציפקה

אני חושבת שזו כמעט שאלת השאלות (לאחר האם להפריד ומתי), לפעמים יש לי הרגשה שאני מתיחסת לאחד מהם יותר. הסיבה היא שעידן נורא קשור אלי וכל הזמן רוצה שאני ארים אותו ואחבק אותו. רז בא מידי פעם לחיבוקים ונשיקות וחוזר לעניניו. בלילה עידן הרבה פעמים מתעורר ועומד מצפה שאני אקח ואחבק אותו בעוד שאת רז אסור להרים בלילה כי הוא חוטף קריז אם מזיזים אותו. גם כשאני באה לקחת אותם מהמשפחתון אני תמיד מקפידה לחבק את שניהם אבל יכולה להרים רק אחד עד האוטו.בקיצור אני כל הזמן מתחשבנת עם עצמי בקשר לתשומת לב למרות שאני בטוחה שאני מקדישה להם המון ואוהבת ב1000% את שניהם. בסה"כ גם אם הם לא היו תאומים אלא אחים הבפרש גילאים ,בטוח שההתלבטות היתה קיימת לא?

zimes

New member
הכי מהכל - אני לא אוכלת את עצמי

היחס שונה. לכל אחד יש צרכים שונים בתקופות שונות. כבר סיפרתי פה שבהתחלה קר דטולב היה בן שלי, והדס של אבא. לקח לי המון זמן ללמוד אותה (בגלל הניתוק לפגיה, ושלא יכולתי להגיע לשם, כי אסור היה להכניס לשם את דולב). בהתחלה דולב כל הזמן רצה להיות על הידיים, את שלב ה-חרדת נטישה הדס לקחה קשה יותר (ובערך אז דולב סופסוף ןיתר על מקומו שם), והרגשתי שזה פיצוי על מה שהיה קודם.

anat30g

New member
לתת לילד לפי צרכו

התאומים שלי הם מספר 3 ו-4 ברשימת הילדים... ככה שההורות שלי היתה "מקובעת" היטב לפני שהם נולדו. אין לי הרהורים וחרטות - כל אחד מקבל לפי מה שהוא צריך.... כל ילד הוא שונה והצורך שלו אחר... מה גם שאני מנסה להשוות - לא תמיד יש שיתוף פעולה מצד התאומים.... אחד בא לחיבוק והשני ממש לא מזיז לו.

טשטושה

New member
כל מילה - בונבוניירה !!!

וזו בדיוק התשובה המוחצת !!! אין תוספות טש

למעלה