יש לי שאלה...........

spidi2

New member
יש לי שאלה............./images/Emo35.gif

(מינהלת... צריך להצביע לפני שאילת שאלות
) (גם אם כן... רק הפעם תוותרי לי... בפעם הבאה... טוב... בפעם הבאה נראה בפעם הבאה.....) אז שאלה... איך מתגברים על הבדלי שפה
אומרים שלילדים יש שפה בינלאומית.. אומרים שגם לאהבה יש שפה שכזו... ובכל זאת משהו לא תקין בהעברת מידע בין המינים... איך לומדים את ה"שפה הגברית"... ולחילופין... איך מלמדים אותם את ה"שפה הנשית".... אפשרי או לאו
קיים או לאו
האם הרגשתם שאתם מדברים בצורה הכי בהירה שרק אפשר, הקיצר.... האם פעם חשבתם שאתם מדברים בעברית תקנית, אבל הסתבר שבעצם הצד השני שמע סינית (או אולי יפנית... מה יותר קשה
) ספידי בחיפוש אחר תשובות דוחקות... ואין כאלו בנמצא....

טגידי לי את

מה שתלת מצלמה אצלי בסלון??? בדיוק קוראת את הספר "אינטליגנציה נשית " מאת ג'יין אלן ועל הכריכה נכתב: "לי ויימן היא בלשנית שמלמדת גברים כיצד לשפר את יחסם לנשים באמצעות השפה, ע"י שינויים פשוטים באופן הדיבור שלהם, בחירת המילים הנכונות ותרגול הדיבור , אפילו הגברים הנוקשים והמאותגרים - מילולית ביותר נעשו רגישים ופתוחים יותר בקשר לרגשותיהם, והחשוב מכל - החיים בחברתם נעשו מעצבנים פחות " אבל אני ? מה אני אגיד לך לא יודעת ברור לחלוטין שיש שפה "נשית" ושפה "גברית" אין מה לעשות ההבדלים בנינו קיימים ובכל זאת במערכת יחסים לומדים להבין אחד את שפתו של האחר איך? פשוט מבררים

spidi2

New member
טגידי ותאמרי לי זה אותו דבר../images/Emo35.gif

רשמתי לי את שם ה
.... ואני אפילו לא אחכה לשבוע ה
... או שאולי.... יכולה לחכות...עד שהאביר (אני יודעת שאמרת שאין נסיכים... אבל אבירים יש, נכון
)... ואז אקנה לו את ה
כ
... לגבי "פשוט מבררים"... וכאילו לא אמרת דבר....
זה הרי כל כך @שוט....

תשמעי , תראי

כשמסבירים לאט בדרך כלל מבינים מהר אז אולי זה לא קולכך @שוט להסביר לאט אבל........

dganit32

New member
שפה לאהבה..

כנראה שיש דבר כזה.. כי יש אנשים שמצליחים לדבר איתה.. ויש להם אהבה.. כנראה כשמוצאים את האחד.. אז יש הרבה דברים שמגשרים על ההבדל ומצמצמים רווחים.. עד שמצליחים לגעת קרוב.. וזה ככה בניחוש.. כי אני עדיין בכיתת הלימוד.. ובסטא'ז שלא נגמר..

spidi2

New member
וזה בשבילך... סתם עלה לי....../images/Emo79.gif

מילים לאהבה ביצוע: ליאור נרקיס מילים: יוסי גיספן לחן: יוני רועה יש מיליון מילים לאהבה רק אני עוד לא מוצא מילים שמובילות אלייך אחפש, אבדוק בכל פינה עד שאגלה את המילה הנכונה אלמד שפות מילים יפות לומר: "אני אוהב אותך" בכל שפה אמצא את המילה שעד אלייך מובילה לאהבה It`s my way to say I want you Sagapo, je t`aime I love you Ti amo או פשוט, אוהב אותך It`s my way to say I want you Sagapo, je t`aime I love you Ti amo ואוהב אותך כן אני כזה רומנטיקן אחרייך מחזר כמו בסרטים של ולנטינו מבקש למצוא את המילה שתמחק לך את כל סימני השאלה אלמד שפות מילים יפות לומר: "אני אוהב אותך" בכל שפה אמצא את המילה שעד אלייך מובילה לאהבה ...It`s my way to say I want you

s h o o s h a

New member
שפת האהבה

כנראה, שכשם שיש שפות רבות (חוץ מעברית), כך יש שפות רבות לאהבה גם פנים רבות יש לה לאהבה וכל אחד/ת מוצא/ת את זו שנוח לו ללמוד אותה ואח"כ לשוח בה וככל שהלך והתפתח הדיון בנושא שפת האהבה, כך עלה והדהד בראשי יותר ויותר (למרות עייפות ומצב הרוח הלא כל כך סימפטי שלי היום) שירם של יהונתן גפן וצביקה פיק אין מדינה לאהבה אל תגידי כן ואל תגידי לא אל תחפשי את הסוף הענן בוכה אל הים שוחה יש אוניה על החוף. אוניה קטנה וארץ ישנה לנו שם באופק מחכה יש שם פרפרים ושלג בהרים פרחים יפים סגורים כמו נשיקה. אל תגידי כן ואל תגידי לא ים מדבר בלי מילים אלמוגים יפים ושלושה שחפים עפים מעל הגלים. גם אם נחפש בכל נמל קטן ובים נפליג כל השנה בתוך ים סוער רק שנינו נישאר כי לאהבה אין מדינה. ואכן, אין לה מדינה כי היא פורצת כל גבול וטוב שכך ליל מנוחה לכל אוהביי ואהוביי

ספידי

אין שפה גברית או שפה נשית. לכל אדם יש שפת גוף מיוחדת שלו. העולם בנוי משני סוגים: אנשים מופנמים=סגורים ואנשים פתוחים=תקשורתיים. הסוג הראשון בזמן דיבור והבעה, שפת הגוף שלהם מאוד נוקשה והידיים שלובות וסגורות לצידי הגוף. אלו סוג אנשים שאינם תקשורתיים. לעומת זאת התקשורתיים..מביעים הכל בידיים בהבעות פנים. אלו אנשים חברותיים יותר. יש מחקרים רבים על הנושא. תעשי חיפוש. גם בנושא האהבה: שפת הגוף של שני סוגי האנשים מדברת בעד עצמה.

spidi2

New member
את שפת הגוף קראתי נכונה....

ובכל זאת בחרתי להקשיב למילים... וכאן הייתה הטעות...

*יערית

New member
עכשיו אני מבינה..

לאן ברחו כל רעשני הבית
ההוא
אז איפה היית...
אההה
ממאדים
מנוגה... אני חושבת שאין ספר שמתרגם את השפה ואולי אף "מלביש"אותה למציאות החיים שלנו...אבל זמן..ניסיון.. הקשבה...כן כן הרבה הקשבה למין השני לפעמים עוזר בכדי לדעת למה הם מתכוונים באומרם....או למה הם מתכוונים בכלל.. אולי לפעמים צריך לתת להם מטאפורות מהעולם שלהם בכדי להעביר להם מסר....הם לא מבינים את השפה שלנו {ממליצה לראות את קושניר "להציל את איש המערות},הם פרקטים יותר ואילו אנחנו רוחניות ואף לא תמיד ישירות כמוהם, אבל זה כל היופי שבזה...ללמוד להכיר אותם ולא להבין אותם מראש, להפשיט ולהפשיט עד אשר מגלים את הגרעין..עד אשר מבינים איך ניתן להעביר מסר פשוט שישמע כפי שביקשנו. זה עבודה,זה תהליך וזה גם עיניין של רצון שו צדדי

spidi2

New member
אני רעשנית../images/Emo35.gif אני../images/Emo35.gif

אני דווקא שקטה, נאוה וסימפטית... אני רק באלגניסטית... זה משהו אחר לגמרי
ומה אני אעשה שהבאלגן אוהב רעש משלו
(זה לא אני... זה הוא... [לפחות אני כנה איתו...
]) לגבי גופו של עניין... אני תוהה.. האם אנחנו באמת לא ישירות
או שהם מעדיפים להבין מה שהם רוצים
או שאולי... כשאנחנו ישירות הם נלחצים, ובגלל הלחץ שלהם אנחנו לומדות להיות לא ישירות
(כמובן שממש לא מכלילה את כל הגברים בעסקת חבילה אחת... זה רק לשם הנוחיות...)

תימניה

New member
אני קוראת אותך.....

ומה שמתנגן לי בראש...זה השיר הזה
קצת משוגעת
ביצוע: שרית חדד מילים: איתי זילברשטין ומאיר עמר לחן: מאיר עמר ואיתי זילברשטין בחיים כמו שהם ממני אי אפשר להתעלם איך כולם תמיד חושבים מנסים לקבוע לי כללים בעולם הזה מותר לא לדעת שום דבר האיפור רק מכסה זרוק מילה ותנסה אני יודעת שכולם חושבים ש... אני קצת משוגעת אבל לא באמת איכפת לי כי רק אני יודעת לא חשוב אתמול לא חשוב מחר הכל אותו דבר לא חשוב אתמול לא חשוב מחר לא משנה לי מה אומרים לא משנה לי מה חושבים הוא יכול להביא לי זר ורדים הוא יכול לבנות לי מגדלים לא משנה לי מה אומרים לא משנה לי מה חושבים הוא רוצה רק כלב וילדים אני רוצה ללמוד את החיים אני יודעת...

spidi2

New member
עכשיו ממש נפגעתי../images/Emo88.gif

אני
אני קצת משוגעת
הרי אני משוגעת לגמרי
ואת יודעת, תימניקית... לא יכולת להחמיא לי יותר...
לך
אני
אותך

ophra

New member
ובאיזו שפה את מדברת....../images/Emo35.gif

האם את מדברת תמיד ב"שפה נשית" אוניברסלית
האם יש דבר כזה בכלל
האם כל אשה שתדברי איתה תבין אותך במדויק
האם כל אשה תבין בדיוק אותו דבר
(וכל השאלות הללו אינן מכוונות כמובן אלייך ספידי...
אלא אל כולנו... גברים ונשים כאחד) יש אנשים שאיתם התקשורת עובדת מצוין יש אנשים שאיתם התקשורת עובדת לפעמים יש אנשים שאיתם יש תקשורת מסוימת ברובד אחד, אך לא באחרים ויש אחרים שאיתם קשה לנו לתקשר בכל רובד שהוא... יש נושאים שאנחנו מתקשרים עליהם בקלות ויש נושאים שלנו בעצמינו קשה לתקשר עליהם ואפילו להבין לגמרי את עצמינו בנוגע אליהם....
אני בטוחה שגם את ספידי מוצאת לך את האנשים שהתקשורת איתם עובדת טוב אני גם בטוחה שבין האנשים האלה יש כמה גברים....
אז את הדיעה שלי בנושא העברתי בשפה מובנת....
עפ
(בימים של אופטימיות וראיה ורודה של החיים
)

spidi2

New member
בהחלט../images/Emo88.gif

את הדעה שלך העברת בצורה נפלאה
אהבתי
הזדהתי
לקחתי כמה דברים לתשומת
י
אפילו הצלחת להכניס לי כמה דברים למשבצת המתאימה
(לפחות בהודעה זו... לא חושבת שיש בעיות תקשורת.....
)

על שפות וילדים פנימיים

במובנים רבים אני מצטרפת לעפרה. נושא התקשורת הרבה יותר מורכב מ"שפה נשית" ו"שפה גברית". בחוויה שלי יש קודם את כל אלה, נשים גברים וטף, שמדברים שפה אחרת לגמרי ממני, ויש את אלה, שוב מכל המינים, שמדברים שפה מספיק דומה לשלי, גם אם הם לא יודעים מילה עברית. (מצאתי לאורך החיים, כמה צרפתים, קנדים, אמריקאים, גרמנים, והולנדים כאלה...). כל זה תקף לתקשורת כללית, וקשר חברי אנושי. כשמגיעים לקשר ממש קרוב, בין אם זוגי, ובין אם אחר, שבו נלחצים לנו כפתורים רגשיים, זה מתחיל להיות קשה... זה קרה לי (המון) עם בני זוג, אבל לא רק, לפעמים גם עם חברים קרובים, או משפחה... אני רואה קצרים בתקשורת קורים בכל מקום שבו מתחילים לעלות רגשות קשים, והאמת של צד אחד, גורמת כאב לשני. רוצים דוגמא קלסית, שכולנו חיינו אותה בוריאציה כזו או אחרת? היא: אתה כבר לא קורא לי בשמות חיבה, ואתה לא מתקשר פעמיים ביום כמו פעם... (אולי הוא כבר לא אוהב אותי?) הוא: (מה שוב עשיתי שאני אשם? למה כל הזמן יש להן טענות?) מה? (הולך לפתוח טלויזיה כדי לא להתמודד עם האשמה) היא: (הוא באמת לא אוהב אותי...) וטרח, נהייה ריב קולוסלי, מישהי גומרת חבילת טישו, ומישהו הולך לישון בסלון... קרה לכם? בעיות שפה? לא בדיוק. הסיבה האמיתית לקלשים האלה, היא הילדים שבתוכנו, הילדה שאף פעם לא בטוחה שאוהבים אותה, והילד שתמיד אמא גרמה לו להרגיש אשם במשהו...וכל הוריאציות על הנושא... נראה לי יותר להשקיע בהתידדות עם הילדים הפנימיים, מאשר במילון, אבל כמו שעפרה אומרת, זו רק דעתי... פייה (שלמרות השקעה ממושכת בהתידדות עם הילדה הפנימית, עדיין מחסלת חבילות טישו מפעם לפעם...)

spidi2

New member
פיונת......./images/Emo20.gif

יאוווו... ממש ממש דיברת אליי עם תגובתך זו. ונכון... זה לא רק קשר של בינו לבינה. אלא ככל שהקשר קרוב, לפעמים דווקא שם יש את החוסר בטחון הזה ... הלחיצה הזו על כפתורים שגורמים לנו להגיב בדרכים שונות ממה שהיינו מגיבים בד"כ. ספידי הולכת להשקיע בילדה הפנימית הזו... רק שקודם ... צריכה למצוא אותה...

ophra

New member
כמה חיפשתי אותה....

את הילדה הפנימית הזו שלי חיטטתי וחיפשתי ועוד קצת כבר כמעט חשבתי שזהו, לא אגיע אליה לעולם בסוף זה קרה..... לא היה קל אבל היה שווה כל רגע
אין לי אלא להמליץ בחום על הדרך.... עפ

מצוטטת

New member
שיוUUUUUUUU

רק אני עוט לא בירכתי
אז אחוריי סגרתי חוב נחזור לקושייה ש'לך מה זה היה, איך מדברים
אז בקיצ, אומר לך ת'פילוסופיה שלי .... והיא לא ב"גרוּש" א
ה
ב
ה
לא מדברים.....זה יפה ונחמד לקרוא אותה ב
גם לא....
.....אם כי נעים המון לה להקשיב אהבה מ ר ג י ש י ם ואם אנחנו עדיין בצומת , בה אנו מחפשים תשובות ועדיין , ועדיין שואלים שאלות ואנו עדיין לא בטוחים בנכונות השיחה... סימן שזו לא ה'

למעלה