יש לי שאלה

יש לי שאלה../images/Emo35.gif

מה דעתכן ואיזה מידע נמסר לכן בנוגע לחיסון אבעבועות רוח ? אני יודעת שהדעות מאד חלוקות בנושא ,גם בין רופאים ,אבל הייתי רוצה נקודות מבט של אימהות נוספות . בעיקרון החלטתי לא לתת לתומר(שנה ו-9) ,אבל יש לי פתאום ספקות
אנא העשירו אותי תודה ,ענת

חוה 1

New member
הגדולה שלי (8וחצי) היתה חולה

בהבעבועות רוח לפני כ 4 שנים. אני ממש לא יחסתי לענין חשיבות סברתי שזו מחלה מאד קלה. אבל היא היתה מאושפזת כ 4ימים בבית חולים והיה מאד לא נעים. לא מכירה את החיסון כי הקטן מיד נדבק ממנה . אבל אם זה מונע את המחלה אז למה לא לעזות?

יובל הייתה חולה בגיל 11 חודשים

והמחלה עברה עליה בצורה מאוד קלה, יחסית. אני לא יודעת מה אני אעשה עם מיכל. הנטיה שלי היא לא לחסן, ולתת לגוף ליצור חיסון משלו בהדבקות. נכון שהזכרון שיש לי מהמחלה הוא כל כך קל ואולי בגלל זה קל לי יחסית לחשוב על מיכל חולה מאשר נחשפת לסיכונים של החיסונים. עצם העובדה שיש מחלוקת בין רופאים גורמת לי להעדיף חיסון טבעי ע"י מעבר של המחלה ולא חיסון מלאכותי.

ימימה

New member
רק לידיעה - אבעבועות רוח לפני גיל

שנה בד"כ עוברות בקלות, אבל גם בהרבה מקרים לא יוצרות חיסון למחלה, כך שתיתכן הדבקה חוזרת בגיל מאוחר יותר. אצלנו המחלה עברה מאחות לאח, שעברו את זה ב"צורה סבירה", כלומר עם חום גבוה וגירודים, אבל בלי בי"ח. למרות זאת נשארו צלקות על הפנים לבת, שזה לא סוף העולם, אבל חבל... ואגב: הרופאה אמרה לי שיש אחוז מאד גבוה של הדבקה בתוך המשפחה, אם יש ילד אחד חולה האחרים בודאות גבוהה יחלו (משהו כמו 90%). והמחלה מתפרצת כמו שעון - בדיוק 14 יום אחרי ההדבקה. אצלנו זה עבד: ביום ו´ בבוקר הילדה התלוננה על פצעון מגרד בחזה (עוד לא ידענו שזה אבעבובות), וביום ו´ שבועיים אח"כ - מצאנו את הפצעון הראשון אצל אחיה. יחד עם זאת, אם יודעים שילד נדבק ניתן עדיין לחסן אותו בשלושת הימים הראשונים (להדבקה, לא להופעת סימני המחלה), ואז המחלה או שלא תופיע, או תופיע בצורה מאד קלה וסמלית.

טעות נפוצה. זה לא מדויק ../images/Emo70.gif

וזה מה שהסבירו לי רופא הילדים ומומחה למחלות זיהומיות : עד גיל שנה נושא הילד נוגדנים של האמא שיכולים לחולל אצלו מחלות מסוימות, אבעבועות רוח היא אחת מהן. אם הילד נדבק כה, כאילו "מעצמו", הוא לא בהכרח יהיה מחוסן, אם כי שניהם אמרו שמעולם לא פגשו אמא שהעידה שילדה היה חולה פעמיים במחלה. אבל בכל מקרה, אם ילד נדבק ממקור חיצוני, בכל גיל, גם מתחת לגיל שנה, הוא מחוסן לחלוטין. יובל נדבקה מחברה לג´ימבורי, ככה שבכל מקרה לגביה אין חשש בעניין החיסון. אגב, אני לא יודעת אם יש למחלה "עונות", אבל כל החולים ששמעתי לגביהם היו בסביבות ינואר-פברואר..

דיאנה1

New member
שון חלתה באוגוסט מיד אחרי יומולדת

שנתים שלה. היא עברה את המחלה בצורה מאד קלה. היא נדבקה מחברה שלה אז כבר ידעתי בדיוק מה לעשות מאמא של אותה חברה ולא נשאר לה אפילו סימן אחד. אני לא נדבקתי למרות שלא הייתי מחוסנת. רופא ילדים אמר פעם לאמא שלי, שהיתה מאד מודאגת מזה שאין לי מחלות ילדות, שכנראה מערכת החיסון שלי "מחסלת" את המחלות לפני שהסימפטומים מופיעים. אז כנראה שזה באמת מה שקרה כי אחרת הייתי צריכה להדבק ממנה, וזה גם מוכיח שחיסון טבעי יעיל לכל החים.

כדי לעשות בדיקה לבדוק את החיסון

אני חליתי באפריל ונאמר לי שתקופת האביב היא מאוד אפיינית לאבעבועות רוח, אך כנראה שאין לזה ממש עונות. ולגבי מבוגרים שלא חלו במחלה אני ממליצה מאוד לעשות בדיקת דם שבודקת אם יש נוגדנים בדם או לא. גם אמא שלי חשבה שחליתי בלי הסימפטומים אך הסתבר שהיא טעתה והמחלה היא הרבה יותר קשה בגיל מבוגר , הייתי בבית כמעט שלושה שבועות

דיאנה1

New member
אבל זו מחלה מאד מדבקת, אם הבת שלי

חלתה והייתי בבית וטיפלתי בה, ולא נדבקתי, זה לא אומר שאני מחוסנת? כמובן שאת צודקת בדיעבד, היה יותר חכם מצדי לבדוק אם יש לי נוגדנים לפני שהבת שלי חלתה כדי לא להסתכן.

למה בדיעבד, את עדיין יכולה לבדוק

אין לי ידע מקצועי ... אני מניחה שכמו ששומעים על מקרים של ילדים שנחשפים בגן או לאחים שלהם ולא נדבקים אז אולי יכול להיות שגם את לא נדבקת. אני לא יודעת כמה קשה לקבל מהרופא הפניה לבדיקה, אבל אם אפשר, אין לך בסך הכל מה להפסיד רק בריאות!

galig

New member
אבעבועות פעם שניה....יש דבר כזה

אז, זהו, שיש לפחות מקרה אחד כזה.... אצלנו אופק חלה בגיל 11 חודש ושוב בגיל שנתיים.... דבר שאותי הפתיע אבל הרופא שלנו אמר שלא מעט פעמים זה בדיוק כך...

רותי ע

New member
מאוד מבינה אותך

הייתי בהתלבטות חודשים על גבי חודשים. שמעתי וקראתי המון על הנושא. החלטתי לחסן וזה נדחה ונדחה.. נראה לי שבתת ההכרה קיויתי וידבק והנושא יוכרע מלמעלה.. בסופו של דבר חיסנתי אותו. כי.. הרבה פעמים המחלה עוברת קשה. יש מקרים של סיבוכים שונים ואף קשים מאוד. והמחלה יכולה לגרום למחלה חמורה יותר - הרפס זוסתר (לא בטוחה לגבי השם המדוייק) שהיא ממש נוראית. החיסון מוכח כתקף ל-15 שנה כי נתנו אותו פעם ראשונה לפני 15 שנה. יכול להיות שהוא יחזיק לכל החיים. אם לא בדיקת נוגדנים פשוטה אומרת אם צריך לחסן שוב או לא. לפני כמה ימים בגן המטפלת גילתה פריחה חשודה על אחת הילדות ואמרה לאם הילדה שכנראה יש לה אבעבועות. אותו רגע הרגשתי כזו הקלה. לפחות מזה אני לא צריכה לחשוש..

אתיר

New member
אז ככה

אצל הבנות הגדולות, היה רגיל כמו אצל כולם, אצלנו הקטנה כשהיתה בת 4 ואח"כ הדביקה את אחותה שהיתה בת 6. לא היה קטסטרופלי. עכשיו אצל התינוק, בן 1 ו-4 חודשים כנראה שאני לא אחסן. החיסון הוא חדש, ואין סטטיסטיקה מה קורה עוד כמה שנים, האם החיסון הוא לכל החיים???? לאף אחד אין תשובה. לכן אני "אתסכן" ואחכה שידבק.

שחר חוסנה

לאחר שקראנו על כמה שאפשר על הנושא ( היה קשה מאוד למצוא חומר מקצועי בנושא). לא מצאתי מידע על סיבוכים קשים או תופעות לוואי לחיסון עצמו מעבר לפריחה קלה שעלולה להופיע 6-8 שבועות מאוחר יותר. החסרון הוא שיתכן ויש צורך לחסן שוב כעבור 10 שנים כך שהחיסון הטבעי כנראה "חזק" יותר. אנחנו התחשבנו גם בשיקול נוסף - שלא כל ילד נדבק מהמחלה אפילו אם הוא נמצא במסגרת. אני למשל... וגם גיסי. ולחלות במחלה הזו כמבוגר כפי שקרה לי זה לא נעים, מאוד מאוד כואב וגם

לי הומלץ לחסן את ניב

מכל הסיבות שהוזכרו קודם, ביום שחיסנתי אותו גיליתי שילדה בגן שלו חולה ודיברתי עם הרופא שהמליץ לי. בהקשר לחיסונים היה כאן דיון לפני כמה ימים לגבי החיסון של אדמת-חזרת-חצבת ואתם לא ידעתם מה הסיבה לחיסון של האדמת, טוב אז ההסבר כמו שאני חושבת שסיפרו לי הוא ככה: ילדים עוברים את המחלה הזאת בקלות והחיסון הוא לזמן מוגבל אבל משרד הבריאות פוחד שילדים חולים באדמת ידביקו נשים הרות חסרות החיסון ושוב פעם יש כאן שיקולים של כסף פשוט פוחדים שיוולדו תינוקות מפגרים ומנסים למנוע את זה. כתבתי את זה לשם הידע שלכם בלבד ולא שתתנפלו עליי שאני ממליצה על החיסון נתתי רק את הסיבה של משרד הבריאות.

zimes

New member
במקום לוודא שמחסנים את הנשים

בגיל הפוריות... לפני שהפסקתי עם הגלולות, שאלתי את הרופא מה צריך לעשות. הוא לא אמר כלום על לוודא שאני מחוסנת נגד אדמת. נגד רופאים כאלה, מחסנים את כל הילדים... (הכעס הוא על משרד הבריאות, לא עליך, כמובן!)

iris & ben

New member
ממליצה לחסן אלא אם כן....

את מכירה מישהו שיכול להדביק את תומר... אני חיסנתי את בן בגיל נה וחצי מסכימה עם רותי לגבי למה לחסן

למעלה