יש לי שאלה....

DhoBit

New member
יש לי שאלה....../images/Emo35.gif

הי לכולם.. מה נשמע??? מישהו יכול להסביר לי איך פועל דבק.... כאילו מה יוצר את המשיכה בין שני ה"איברים"? וכאילו מה ההבדל בין סופר גלו לבין דבק פלסטי רגיל... תודה מראש לכל מי שיעזור.. גל

2_be

New member
שאלה ממש מענינת../images/Emo9.gif

מצאתי את אלה מרפרוף נראה לי שיש שם תשובה, אך אני בדרכי החוצה ויהיה לי זמן לקרוא את זה רק בלילה... אז קבלו בינתיים גם (1) ו- (2)

DhoBit

New member
אמממממ.....

בגלל שרמת האנגלית שלי היא של ילד (עכשיו בכיתה י' !!!) לא ממש הבנתי מה שכתוב שם.... אם אפשר משהו בעברית....
!!!!!! גל ובנוסף!! לגמרי בחינם....
*3 הקפצה!!!!

2_be

New member
בבקשה../images/Emo13.gif

מאמר בעברית לא מצאתי, אבל הנה תרגום של הרלוונטי... מבחינה פיסיקלית: הרבה דבקים מבוססים על ממיס, הממיס יכול להיות מים או נוזל אורגני. כאשר הממיס מתנדף או נספג נשאר קשר המחבר בין החומרים מבחינה כימית: קיים קשר בין המולקלות בין הדבק לחומר שמשנה את האופי של הדבק. לכל דבק יש מטרה משלו ומשטח אליו הוא מותאם במיוחד בגלל הרכבו הכימי.

Mapisto

New member
שניה, מלימודי הכימיה הארורים שלי

בכיתה י', נראה אם אני זוכר משהו המורה שלי אמרה שהם יוצרים גשר ונד דר ואלס, ועוד כל מיני שטיות קוולאנטיות לאטומים של אחד, ומקשרים אותם לאטומים של החומר השני

DhoBit

New member
מה הם יוצרים../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

גשר מה??? לא הבנתי כ"כ.... אם אתה יכול להסביר שוב... ממש בפשטות לא צריך משהו ברמה גבוהה....

arifell

New member
קשרי ואן דר ואלס

אני לא זוכר איזה קשרים אלו? יכול להיות שזה שם אחר לקשרים קוולנטים?

DhoBit

New member
וקשרים קוולנטים זה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

מצטער שאני קצת מציק אבל זה ממש מעניין אותי ואין לי מושג מה אתם אומרים... אני מאמין שכשאני אלמד קצת כימיה אני אדע.....

TheFinalCut

New member
Take I

אנסה להסביר לך בפשטות (ובתקווה זה יעבוד), כמו שאתה בטח יודע, רוב האטומים מורכבים מניוטרונים חסרי מטען, פרוטונים בעלי מטען חיובי (+1) ואלקטרונים בעלי מטען שלילי (-1). כימיה עוסקת באינטראקציות הקשורות לאלקטרונים. כמו שהירח סובב את כדור הארץ, אלקטרונים סובבים מסלול (באנגלית Orbit) סביב גרעין האטום (רק שבניגוד לירח, המסלול של אקלטרונים לא קבוע, אך יש אזור של סבירות גבוהה למצוא אותם, שנקרא אורביטל (Orbital)). כשאומרים שיש קשר קוולנטי בין שני אטומים, הכוונה היא שהם חולקים את האלקטרונים שלהם, ובמקום להסתובב רק סביב אטום אחד, האלקטרונים סובבים מעין מסלול משותף סביב שני האטומים. מה שמחזיק את הכל במקום זה המשיכה בין הפרוטונים לאלקטרונים ולהפך. כמו שאמרנו, אלקטרון זז כל הזמן. אם הוא נמצא בצד אחד של המולקולה, הצד הזה שלילי ואילו הצד השני חיובי יותר. או במלים אחרות, נוצרת כאן קוטביות, כמו במגנט. קוטב אחד שלילי יותר והשני חיובי יותר. עכשיו נניח שיש לנו שני אטומים כאלה, שאלקטרונים סובבים סביבם. אם ברגע נתון, האלקטרון של אטום א' יהיה בצד ימין, ולפיכך צד זה יהיה שלילי, ובאותו הרגע אלקטרון של אטום ב' יהיה בצד שמאל, ולכן צד ימין שלו יהיה חיובי. כמו שאתה כבר יודע, חיובי נמשך לשלילי, ולכן, אם שני האטומים הללו (א' וב') יהיו קרובים אחד לשני, והאלקטרונים שלהם יהיו הפוכים במיקומם כמו שאמרתי, הרי שהם ימשכו אחד לשני! לתופעה הזו קוראים אינטראקציית ואן-דר-ואלס. המצב קצת יותר סבוך מזה, ואם אתה רוצה להרחיב ולהבין אותו לעומקו, אתה מוזמן לקרוא על כך כאן: http://www.chemguide.co.uk/atoms/bondingmenu.html#top (האנגלית באתר פשוטה ולדעתי לא תסתבך איתה גם אם זו אינה שפת האם שלך)

DhoBit

New member
תודה איש...חחח ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

מכיוון שיש לי רקע אמנם קטן אבל יש בנושא (משיעורי מדעים בכיתה ח'..חחח השנה לא למדנו על זה) הבנתי עכשיו על מה מדובר... ההסבר שלך היה פשוט ומובן..... תודה...!!!
*3 גל

arifell

New member
אני מצטער על הבלבול

זו אשמתי משתי סיבות: א. אני לא יודע מספיק על הנושא כדי לענות. ב. הזכרתי את המושג קוולנטי בלי להסביר אותו.

DhoBit

New member
שאלה ל2BE

את יכולה בבקשה לעשות מהשו כדי שההודעה לא תעבור עמוד??? זה נורא מעניין ועדיין לא קיבלתי תשובה מספקת... (בלי להשמע רע..חחח
) אבל אני ממש רוצה להבין איך זה פועל ועדיין לא ענו לי... חוצמזה שזה מעניין גם את PELEGS חחח

למעלה