יש לי שאלה

LIRY1

New member
יש לי שאלה../images/Emo35.gif

אני עכשיו קוראת את הספר "איש הקוביה" של לוק ריינהרט (ספר מאד מעניין אבל קצת קשה לי לקרוא אותו, לא לגמרי מתחברת...) בכל אופן, רציתי לשאול אם אתם יודעים אם הספר הזה הוא אמיתי, שיש באמת אנשים שמאמינים בזה, והעלילה נכונה? תודה...

Boojie

New member
ככל שאני יודעת לא.

ונדמה לי שקרוב יותר לסוף תביני את זה בעצמך, לפי שינויים מסוימים בהיסטוריה שלא באמת היו. אבל יש שמועות שוינונה ריידר עוסקת בחיי קוביה, ושזה מה שעמד בבסיס הבלגן שהיה עם המשפט שלה. סביר להניח שזו סתם שמועה, כמו הרבה שמועות אחרות שמתרוצצות באינטרנט.

בלגאנים

New member
מה זה בדיוק "לעסוק בחיי קוביה"?

ודרך אגב חיפשתי את הספר הזה ולא מצאתי אותו

Boojie

New member
חפשי בחנויות משומשים.

ראיתי אותו כבר כמה פעמים. "איש הקוביה" עוסק בפסיכולוג שנמצא במשבר עמוק של חוסר עניין וחוסר כיוון בחיים, ואז נופל יום אחד על הרעיון להחליט החלטה חשובה באמצעות הטלת קוביות. מאותו רגע ואילך הוא מתחיל לפתח שיטה טיפולית ודרך חיים שמבוססות על הטלת קוביות, כשהרעיון הוא שבאדם יש הרבה מאד רצונות שלא באים לידי ביטוי, ועל ידי הטלת קוביות אפשר לתת גם ל"קבוצות המיעוט" שבו להתבטא (לא בהכרח, אגב, בהסתברויות שוות). "לעסוק בחיי קוביה" זה בדיוק זה - לחיות לפי העיקרון שמוצג בספר הזה, של החלטת החלטות לפי הטלת קוביה. ספר מעניין ומטריד מאד. מעורר מחשבה. שווה קריאה, אם כי לא בהכרח חיקוי.

tarfon

New member
ספר מומלץ ביותר

מי שהמליץ לי עליו לפני כמה שנים טען שלפחות בחלקו הסיפור אמיתי, אם כי אני מעולם לא טרחתי להתחקות אחרי השמועה הזו. בכל אופן אני מסכים עם ההגדרה הקולעת של בוג´י - מעניין ומטריד, בהחלט מעורר מחשבה, ואכן שווה ביותר. המסר העיקרי שלו לדעתי הוא שהרבה פעמים אנחנו מפסידים המון כיף בחיים בגלל פחד. נסו ותהנו...

Boojie

New member
אני די בספק.

אני לא חושבת שיש לו מסר עיקרי אחד. הוא גורם לך לחשוב, כן, אבל הוא מראה לך לא רק את הדברים החיוביים שאתה מפסיד בגלל פחד, אלא גם את השליליים. והוא מעורר הרבה מאד מחשבות לגבי הערך של לקיחת אחריות מול מסירת אחריות לכוח עליון (קוביות, במקרה זה), בחירה לעומת אקראיות וכן הלאה. אני ממש לא חושבת שהמסר העיקרי הוא שאנחנו מפסידים כיף בגלל פחד. זו אמירה הרבה יותר מדי פשטנית ביחס למורכבות של הספר הזה.

למעלה