יש לי שאלה

reshef

New member
שאלה על מקדונלד´ס

ראיתי שכתבתם פה על הג´וק מההמבורגר וראש התרנגולת מחטיפי העוף... איזה ג´וק ואיזה ראש תרנגולת? כבר שנים אני אוכל מקדונלד´ס ולא נתקלתי אף פעם בג´וקים.. ולגבי ראשי תרנגולת גם לא ממש הבנתי.. כאילו החטיפי עוף עשויים מראשי תרנגולת? אפשר הסבר? תודה.

goldyboy

New member
יש לי שאלה ../images/Emo35.gif

לפינה זו תוכלו לשרשר שאלות, בקשות, טענות, מענות וכיו"ב.

reshef

New member
מה הקשר של זה ורמת התברואה?!

מה כבר הסיכוי שתמצא ג´וקים בהמבורגר או "ראשי תרנגולות" בחטיפי העוף?! למקדונלד´ס יש עשרות\מאות אלפי סניפים ברחבי העולם, מן הסתם הגיוני שיקרו לעתים רחוקות מקרים כאלה! זה לא אומר כלום על רמת התברואה הכללית, שבחלק מהמקרים יותר גבוהה במקדונלד´ס מאשר במסעדות פרטיות! סיבות לשנוא את מקדונלד´ס יש מספיק, העובדה שאתם משתמשים במקרים האלה כדי להעיד על רמת התברואה במסעדות שלהם רק מורידה מהאמינות ומיכולת השכנוע שלכם...

goldyboy

New member
זה רק אספקט אחד מני אלף

ולא התמקדנו בזה ספציפית. הבאתי את זה כדוגמא בהתייחס לשאלתך, אך למיטב זכרוני דבר כזה עוד לא קרה באף רשת המבורגרים אחרת (בורגר ראנץ´, ברגר קינג, וונדי´ס). זה בכלל לא הגיוני שיקרה דבר כזה במקום שמעיד על עצמו שרמת התברואה בו היא הגבוהה ביותר ושכל מוצר עובר בדיקות קפדניות. זה לא אמור לקרות ואם הם באמת היו מק´פידים על רמת תברואה שכזו זה לא היה קורה. גם הנסיונות שלהם להשתיק את העניין ולהפחית מחומרתו מקוממת במיוחד. במקום להסיק מסקנות ולדאוג שדברים כאלה לא ישנו הם מתעלמים ומי שמתלונן "מפצים" אותו בצורות מגוכחות ביותר. לא פלא שמק´ בכזו ירידה בארה"ב שהם נאלצים למכור בורגר בדולר. סוף סוף האמריקאים תפסו איזה זבל מוכרים להם מק´ ושלא רק שהוא לא בריא, מבדיקות ותחקירים שנערכו בסניפי מק´ ברחבי ארה"ב מצאו שהוא גם לא טרי בהרבה מקרים. לא יודע מה אתך אבל דברים כאלה הייתי מצפה ממזנון דרכים מעופש ולא מתאגיד כמו מק´ שמוציא מיליוני דולרים בשנה על פרסום אבל לא דואג להוציא כמה דולרים על שיפור האוכל.

reshef

New member
כמו שזה קרה שם, זה יכול לקרות גם

בברגר קינג ושאר הרשתות.. ורוב הסיכויים שזה כבר קרה.. אם אני שמעתי מאנשים שהם מצאו ג´וק באוכל של איזו מסעדה אז מן הסתם יש מאות מקרים כאלה ברחבי העולם, וזה דבר שאי אפשר למנוע לחלוטין, אבל בהחלט אפשר לצמצם אותו לרמה אפסית, וזה מה שקורה בכל רשתות המזון המהיר, ולל מקדונלד´ס. הסיבה שמקדונלד´ס בירידה היא לא בגלל הג´וק שמישהו מצא בביג מק, אלא נובעת מהיסטריית אוכל-בריא-ומזין עולמית (שאני, אגב, סולד ממנה לחלוטין), מהמודעות הגבוהה יותר של אנשים לסביבה ועוד הרבה סיבות אחרות. ואגב, הייתי בארה"ב רק הקיץ ואכלתי שם הרבה פעמים במקדונלד´ס, אין שם בורגר בדולר, ארוחה עולה כמעט כמו בארץ (25 שקל) בזכות עליית הדולר. ה"בורגר בדולר" שאתה מדבר עליו הוא תפריט חדש שמקדונלד´ס הוציאה שבעצם זה מוצרים שתמיד נמכרו ברשת במחירים די נמוכים והרשת פשוט עיגלה אותם למחיר של דולר (+ מיסים, אגב). ולגבי שיפור האוכל.. הג´אנקיות של מקדונלד´ס זה המומחיות שלה, ואני אוהב את זה.. יכול מאוד להיות שבעתיד הטעם שלי ישתנה. לטובת מי שלא אוהב אוכל ג´אנקי, הרשת הוציאה בקנדה למשל תפריט שלם של אוכל בריא ומזין (
), ונראה לי שזה ממש מצליח.

goldyboy

New member
כבר כתבתי על אוכל בריא ומק´

שאלו 2 קווים נפרדים שלא ייפגשו לעולם והבאתי ציטוטים מתוך פלייר רשמי שלהם על איך שהם עובדים עלינו בעיניים עם ה"אוכל הבריא" שלהם. ועוד משהו שגורם לי להרים גבה זה: איך זה שעם כל ההצהרות שלהם על כך שארוחה במק´ היא חלק מתזונה נכונה ובצרפת מק´ יצאו בקריאה ללקוחות להגביל את מס´ הביקורים שלהם ושל ילדיהם במק´ לפעם בשבוע? (זאת במאמר פרסומי בעיתון בצרפת העוסק בהשמנת ילדים). הם אומרים: "לאסור על ילדים לאכול במק´ זה לא יעיל, אולם אין שום סיבה לאכול הרבה ג´אנק פוד ו/או ללכת למק´ יותר מפעם בשבוע". קצת סותרים את עצמם לא? מצד אחד האוכל שלהם הוא חלק מתזונה מאוזנת ומאידך הוא ג´אנק? אם הוא כל כך בריא למה להגיד לאנשים לא לאכול שם יותר מפעם בשבוע?
דובר מק´ בארה"ב אומר שמק´ העולמית לא עומדת מאחורי ההצהרה הזו (שפורסמה רק בצרפת). ההצהרה היא כחלק מצעד פרסומי שנקטה מק´ בצרפת בגלל שבצרפת לא אוהבים את מק´ (משתי סיבות: 1) בגלל הג´אנק, 2) בגלל שהצרפתים מנסים לשמור על המסורת שלהם מפני השפעות חיצוניות, שזה דבר יפה בעיניי, לא להיכנע לאמריקניזציה הדוחה הזאת הפושה בכל מקום). מביא קישור לכתבה, מההראלד טריביון

למעלה