יש לי שאלה

lmns

New member
אימי הוסיפה עוד בית לשיר עפאקי

נזלתינו ללסרדאב וטעמתינו סחן כבאב עאיינתנו וולד עלא ל כיף ורחתי חכייתי וויא באבא יוסף (המשך יבוא....)

אימרה

ל LMNS אלעזיזה! סווי מליח ................למדתי מאמי ז''ל , תמיד אמרה לי, יא אבני סווי מליח תלקה מליח , ואכן אצלי זה הוכיח את עצמו בגדול. לפעמים מרגישים כאילו פריירים וחשים כאילו ניצלו אותנו,אך נודה על האמת שההנאה מהנתינה היא לא פחות מהנה מהקבלה . יוסיסיסי

יוסי

אודטה סיפרה אצל יצפאן כי פעם היא הופיעה בערוץ 1 בתוכנית זה הסוד שלי ב תור משתתפת קבועה והרבה אנשים היו צופים אז , לפני עידן ערוץ2 והיא באה הביתה רואה איך היא נראת בטלויזיה והיא מאוד לא אהבה שהיא ראתה את עצמה לא מרגישה בנוח ואז היא אמרה לעצמה ...... אני רוצה שיראו כמה אני יפה אני רוצה שיראו כמה אני חכמה..... אני רוצה .... ואני רוצה....... ואז היא אמרה לעצמה את לא רוצה שום דבר!!!!!! את עכשיו הולכת ומחייכת אל האנשים את באה ונותנת מעצמך שיהיה לאנשים טובים והיא אומרת שהיא ממקום של הנתינה ולא מקבלה היא קיבלה את כל מה שרצתה. הערה בונה בתור אחת מהאנשים הטובים { אין הנחתם מעיד על עיסתו} תהיו טובים ואל תדעו לשים גבולות שאנשים לא ינצלו זאת. יצא לי לדבר עם ערבי משכונת התקווה שעובד במסעדה והוא אמר לי אצלהם יש משפט" סמח ני" אני מוותר לך הוא אומר יבוא יעשו לו משהו פעם 1 יסלח פעם 2 יסלח פעם 3 אין פעם 3 זה הגבול

והנה הפסוק המתאים והחכם

יותר ממה שבעל הבית עושה עם העני, העני עושה עם בעל הבית (מדרש רבה ויקרא רבה לד, י).

שלח לחמך על פני המים כי ברוב הימים

שלח לחמך על פני המים כי ברוב הימים תמצאנו (קהלת יא, א).

סועד

New member
סאווי מליח

אצלנו היו אומרים: "סאווי מליח ופור בל שאט. אולי הכוונה לפתגם עברי "שלח לחמך על פני המיים" אם מר יהודה כץ חושב כמוני אנא הסבר את דעתך. בברכה, סועד.

סועד יקרה: מה שאני מכיר בעברית

ושהוא מקביל ל-סווי מליח הוא הפסוק סור מרע ועשה טוב (תהילים לד 15). לנחמה הנדל יש (היה) שיר יפייפה המבוסס על מילים אלה.

סועד

New member
שיר מקסים מושר גם בפי שולי נתן

ביצוע מקסים של הלנה הנדל עליה השלום. וגם הביצוע של שולי נתן לא פחות מרגש. בברכה סועד.

נ ר י ז

New member
מוסיקה עיראקית תקופת הגאות והשפל

ישנם מאות שירים שנכתבו והולחנו כן בישראל ע"י אברהים עובדיה ,פלפל גורג'י ,יוסף אל עוואד ,פואד כבז ,סלח אל כוויתי ואחרים. אגב המוסיקה שנכתבה והולחנה פה היתה לאין שיעור טובה יותר ממה שקרה באותה תקופה בעיראק ,משנות ה 50 ועד שנות ה 80 . כיום אין שום מוסיקאי עיראקי בישראל בעל שיעור קומה.

למעלה