יש לי שאלה

דנהקמה

New member
יש לי שאלה ../images/Emo10.gif

אתמול רבנו. אנחנו עושים משהו משותף ומשקל ההחלטות צריך להיות 50% לכל אחד מאיתנו. יצא שעד עכשיו הוא נתן את הטון בדברים מסוימים-וזה היה בסדר מבחינתי. לפני כשבועיים עלה ענין עקרוני ואני ביקשתי שישונה. השינוי כרוך בעלות כספית והענין נשמך עד אתמול (שבת). אתמול נעשו תוספות נוספת באותו ענין מה שמייקר את השינוי (חזרה). אני נעלבתי מזה שהוא לא התייחס לבקשתי ברצינות הראויה ולא דאג לשינוי אז. התעקשתי שהשינוי יבוצע למרות התוספות. התחושה שקבלתי "אני יודע מה טוב בשבילך" "אי אפשר לבצע את השינוי" (אני יודעת שאפשר) "זה יצא מאוד יפה" (לדעתו-לא לדעתי). כל המשפטים בנוסח "אני יודעת מה טוב לי, מה יפה לדעתי ומה נכון לדעתי" נפלו על אוזניים ערלות. התוצאה: שקט תעשייתי במשך כל הערב במוצאי שבת, הליכה לישון ללא הנשיקה המסורתית יקיצה מרוחקת מצד שינינו אין נשיקה בדרך החוצה מה עושים? לריב בגלל שטות? (לכאורה). למה לכאורה? כי מדובר על משהו חומרי ואידיוטי, אבל זה שהוא לא שמע לדעתי מעיד על זה שהוא רוצה להחליט-ועוד כשהוא רואה כשמדובר על משהו עקרוני עברי, ואין המון דברים עקרוניים שאני מתעקשת עליהם. מה יהיה כשיהיו ילדים? לוותר? אז לכאורה יחזור השקט לביתנו אבל אני אצא קטנה. מה אכפת לי מהאגו? אני מוטרדת שבפעם הבאה כשיעלה משהו חשוב על הפרק יהיה לו ברור שאני מוותרת. להתעקש? מזבוב יכול לצאת פיל והריב יגדל ויגדל. מה עושים???

נופר30

New member
הייתי עונה אם הייתי יודעת מהו המשהו

המשותף גם אנחנו עכשוו בקצת ויכוחים לגבי אך יראה השיפוץ בביתנו הקט ( שאני כל הזמן עם היד על הדופק שלא נחרוג ) לדוגמא במקלחת הוא רוצה משהו מדהים שלדעתי לא פרקטי אבל מה איכפת לי יצא יפה ולא יקר בבקשה לעומת זאת משהו שרציתי לעשות והוא כל הזמן התנגד פתאום הוא בא אלי שלשום ואמר לי את יודעת מה את צודקת זה רעיון אדיר אבל אז אתמול זוג חברים שלנו הכניס לו רעיון נוסף על השינוי שהוא נדלק על זה ואני לא אוותר כי לדעתי זה מיותר חשבתי שזה לא המקום להתווכח איתו על זה ועזבתי כשיבוא היום נתווכח אם העניין נראה לך עקרוני אז תעמדי על שלך ודרך אגב לפעמים צריך להיות ממש ממש גדולים כדי לוותר ולא כמו שאת חושבת לצאת קטנים הרבה בהצלחה

יעלי2

New member
נשמע כמו גברים מנוגה - נשים ממארס

אם אישה מוותרת היא עלולה להצטייר כמתקפלת (תלוי בעיני מי מתבונן) במקום כמעשה של גדלות רוח.

יעלי2

New member
או גברים מנוגה נשים ממאדים?

זה בעצם אותו כוכב לא? וויתור: אדם גדול או אדם קטן? תלוי במערכת היחסים תלוי מי מוותר בדרך כלל תלוי אם זה דפוס חוזר או משהו נדיר נישואין ומערכת יחסים לא יכולה להתקיים ללא ויתורים. האם שאלתך היא מה קורה כשאחד הצדדים עקשן?

כל כך מבינה

בטח הלכת לעבודה היום במצב רוח כבד כזה , הרגשה זיפתית שיש עליך עול, כי לא הייתה נשיקה אתמול בלילה ולא הייתה גם בבוקר.. לדעתי את צריכה להיות מתוחכמת. גם להשלים איתו ולוותר אבל בסופו של דבר לא לוותר. אני מתכוונת, תתחנפי ותחזרי אליו, תגידי שאת אוהבת ותנשקי ואז, כתהיו יחד אוהבים ומפויסים תסבירי לו בעדינות שיש דברים שאת מבקשת לקבל יכול החלטה עליהם. תסבירי לו שבאופן כללי את סומכת עליו ונורא נוח לך שהוא מחליט ואת מקבלת אבל בכל זאת יש דברים שגם לך מותר להביע את דעתך עליהם. תנסי בצורה הזו , ספרי לי אם זה עבד.

דנהקמה

New member
........../images/Emo183.gif

העסק לא פשוט. גם לא פשוט להכיר את בעלך 6 שנים, להתחתן איתו ואז אחרי תקופה, כשמתחילים לעלות נושאים כבדי חשיבות על הפרק בחיי היום יום. לגלות שהמחלוקות לא נפתרות בקלות כמו כשלא היו מחויבויות. האם יש עוד נשואות טריות שהגיעו לשלב הזה? אגב, "זה לא שאני עושה דרמה מכל דבר" (כדברי הפרסומת), אבל זה כמו משוכה של אצן שצריך לעבור, ופתאום מישהו הגביה לו את המשוכה ב 20 ס"מ. זה לא שאי אפשר לעבור אותה (אוי ואבוי אם כך), אבל זה יותר קשה.

שמופית

New member
אני מניחה שזה לא פשוט....

יכול להיות גם שב 6 השנים האלה את השתנית ואולי בעבר נתת לו להיות זה שמחליט וקובע ויודע מה טוב ופתאום השתנית והתבגרת ורוצה גם להחליט ולו קשה לקבל את זה ? ניסית לדבר איתו ? לספר לו איך את מרגישה ולשאול אותו מה הוא חושב ואיך אפשר לפתור את הבעיה שנוצרה ? תאמרי לו שאת נפגעת מזה שהוא מזלזל בך ובכושר השיפוט שלך (ואני מאלתרת כאן כי אני לא מכירה אותו, אותך ואת נושא הריב) ושאתם צריכים לשבת ולחשוב איך לפתור את הריב מבלי שאת תפגעי עוד.

דנהקמה

New member
../images/Emo78.gif../images/Emo78.gif../images/Emo78.gif../images/Emo78.gif../images/Emo78.gif

התשובה של שמופית מסתמנת כפיתרון המתבקש. זו פעם ראשונה של ריב אמיתי עם שתיקות ממושכות. מצב ממש בלתי אפשרי (מבחינתי). הוא לא מאותת שהוא רוצה לדבר. אני משדרת כלפי חוץ "עסקים כרגיל", אבל זו הרגשה פשוט מחורXXת.

שמופית

New member
בעל עקשן.....

מקווה שתצליחי לדבר איתו ולהבהיר לו את עמדתך ודעתך בנושא
בהצלחה !

למעלה