יש לי שאלה שאני מצליח להתגבר עליה .

ELIELI22

New member
יש לי שאלה שאני מצליח להתגבר עליה .

יש לי שאלה שאני מצליח להתגבר עליה אני אשמח אם אוכל לקבל עזרה . הבעיה היא בעיה דומה לבעית תרמיל הגב , דומה subset sums אבל כאן צריך פשוט לבנות איזושהי מטריצה בינארית ? (אולי) שמחשבת את התשובה (כמה סדרות מתאימות כאלו יש), אני לא הולך לישון עד שלא אסיים , אז אשמח לעזרה . נתונה קבוצה A = {a1, a2, a3,..., an} של מספרים שלמים וחיוביים ומספר נוסף k. נסמן ב-S איזושהי תת-קבוצה של A. ברצוננו למצוא את מספר התת-קבוצות של A, שעבורן מתקיים התנאי הבא: . לדוגמה: עבורA = {7, 4, 6, 1, 2} ו- 7 k =, קיימות שלוש תת-קבוצות של A שסכומן 7: {7}, {6, 1} ו-{4, 1, 2}. א. כתבו אלגוריתם תכנון דינמי לפתרון הבעיה. הדרכה: האלגוריתם צריך לבנות טבלה בגודל (n + 1)  (k + 1), כשהתשובה המבוקשת תימצא בתא (n, k) בטבלה. ב. ציירו את הטבלה המתקבלת עבור הדוגמה לעיל.

ELIELI22

New member
הצלחתי לכתוב תוכנית בC שמריצה את מה

הצלחתי לכתוב תוכנית בC שמריצה את מה שאני רוצה . עכשיו נותרתי עם שאלה מתמטית: התוכנית שלי יודעת עבור כל סידור של הקבוצה למצוא תת קבוצה מתאימה . האם יש דרך חוץ מלתת לתוכנית ב N! להריץ את כל הסידורים של המספרים בקבוצה . למצוא מהו מספר התת קבוצות . התוכנית : #include <stdio.h> #define I 6 // the number of numbers in ower group #define J 8 #define FALSE 0 #define TRUE 1 void main() { int C[J]; int W={0,2,4,6,1,7}; int j,i,w=J-1; // the sum we are lookin for is w int a=0; int sum=0; for (i=0;i<I;i++) C[0]=TRUE; for (j=1;j<=J-1;j++) C[0][j]=FALSE; for (i=1;i<=I-1;i++) { for (j=1;j<=w;j++) { C[j]=(C[i-1][j]==TRUE)||((j-W>=0)&&(C[i-1][j-W]==TRUE)); } } for (i=0;i<I;i++)//print the matrix { for (j=0;j<=w;j++) { int temp; temp=C[j]; printf("%d\t",temp); // print number } printf("**\n"); } i=I-1; j=J-1; while(C[I-1][J-1]==FALSE) j=j-1; while ((i>0)&&(j>0)) { //printf("i=%d,j=%d \t",i,j); if (C[j]==C[i-1][j]) i=i-1; else { printf("we took %d \t",W);//numbers we took . j=j-W; i=i-1; } } scanf("%d",&a); }

Fingertip

New member
מה התנאי?

שסכום המספרים בכל קבוצה יהיה שווה ל-7? הטבלה כאמור תהיה בגודל n+1 x k+1, והתאים יהיו ממוספרים מ-0 עד k+1,n+1 בהתאמה. הערך בתא ixj, i≤n, j≤k יהיה מספר התת קבוצות של הקבוצה:
{a1, ..., ai}​
שסכום אבריהן הוא k בדיוק. אתה רואה איך אפשר להמשיך מכאן? אהד.

ELIELI22

New member
קודם כל תודה. ואני חושב שיש לי קצה

אולי מישהו יכול לעזור לי בתרגום המשפט ל-C : או לפחות להזיר לי מה V ו^ שוים אני כבר לא זוכר .

Fingertip

New member
זה צריך להיות משהו כזה

A[j] = A[i-1][j] || ((j - w >= 0) && A[i-1][j-w] )

מקווה שעזרתי, אהד.

ELIELI22

New member
האלגוריתם שלי עובד ...

עכשיו מה עושים ?? אני יודע שאלגוריתם שלי לפי הסדר של האיברים בקבוצה S ימצא תת סכום ששוה ל K . שאלה האם אני צריך לסדר את האיברים ב N! סידורים שונים (יש N איברים שונים בS) בכדי לקבל פיזית את כל הקבוצות המתאימות ?? או שאפשר להתחכם פה ? אשמח לעזרה.

ELIELI22

New member
בסך הכל אני לא צריך לדעת מה התת קבו

בסך הכל אני לא צריך לדעת מה התת קבוצות אלא כמה כאלו יש .

ELIELI22

New member
איך זה שונה מהאלגוריתם למציאת קבוצה

איך זה שונה מהאלגוריתם למציאת קבוצה אחת?

ELIELI22

New member
עליתי על הרעיון , יש !!יש !!יש !!

אני כותב תוכנית בC אני אעלה אותה לאתר למי שיהיה מעונין . יצא עשן .

למעלה