יש לי שאלה |שאלה|

ne ro

New member
יש לי שאלה |שאלה|

למה אירופה, בניגוד לאמריקה, מתקשה למצוא דברים חיוביים בישראל?

a e q u i t a s

New member
שאלה טובה וגם לי תשובה ../images/Emo3.gif

ישראל עד כמה שלא נודה בזה מאוד דומה לארה"ב. עזוב את אמיפרליזם וקפטליזם, לא על זה אני מדבר. אלא על ערכים שישראל וארה"ב גדלו ביחד, על עקרונות שהם משותפים ועל אמונות שאנו חולקים ביחד. גם החלוצים האמריקאים בנו את אמריקה מאפס, אמריקה אז היתה יבשת ריקה מאדם הלבן, האמריקאים הראשונים בנו מדינה מאפס.. חרף הקשיים, כנ"ל גם החלוצים העבריים בנו את ארץ ישראל, ייבשו ביצות והפכו את ארץ ישראל המנדטורית לאחת מדינות המפתוחות ביותר בעולם. גם הישראלים ואמריקאים ברחו ממדינות המקור שלהם בגלל רדיפות, היהודים סבלו מרדיפות הנאצים ואילו האמריקאים סבלו מרדיפות של הקתולים ובעיקר הכנסיה האנגלוססקית (איך שלא מאייתים את זה), גם אמריקאים והישראלים מאמינים עמוקות בספר התנ"ך שהיה כמקור לתעוזה וחזון לעבודתם הקשה. אני יכול להמשיך עוד ועוד, יש לפחות 4 סיבות כאלה, החל שישראל וארה"ב הם מדינות הבנויות ממהגרים וכו.. בסופו של דבר, אלא מאפיינים שאירופה לא חולקת עם ישראל... יש פה קשר עמוק יותר מסתם פוליטי.

danra

New member
../images/Emo26.gifנושא בהחלט מענין../images/Emo222.gif

דווקא יהיה נחמד אם תפרט יותר. נראה לי שזה לא מסתכם במה שכתבת אלא בענין מאוד גיאופוליטי שורשי.

OMRK1

New member
הכנסייה האנגליקנית

המתיישבים הראשונים היו פוריטנים (זרם של הפרוטסטנטיות)

a e q u i t a s

New member
נכון.. זה המילה הנכונה ../images/Emo3.gif

לא הצלחתי לאיית אותה נכון... הכנסייה האנגליקנית :)

OMRK1

New member
נכון שיש הרגשה

באוויר של לפני באג אלפיים? עם כל הקטע של אירן לאחרונה? =X

a e q u i t a s

New member
../images/Emo6.gif חחחחם מאודדד

אמרתי לאמא שלי לפני כמה דקות שעברה פה במסדרון... מחר יהיה חם, אז היא ענתה לי כמו היום לא נורא... אז אמרתי לה.. לא חם, אלא חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחםםםםם.... 5000 מעלות
מסכנה הפחדתי אותה, יש הרגשה מוזרה אולי קצת. דווקא באיראן לא נראה שיש הערכות מיוחדת.

לי יש גם תשובה - אירופה משתנה

אירופה וישראל חולקות מאפיינים תרבותיים משותפים, ישראל ואירופה מבחינה תרבותית קרובות יותר מאשר ישראל וארה"ב והדמיון הרבה יותר עמוק מאשר רק השיטה המטרית והפוליטיקה הפרלמנטרית. אבל אירופה היא כבר לא אותה אירופה כפי שהיא הייתה בעבר, והאיבה לישראל היא לא רק מפני ששתיהן חיו תחת מטריית ההגנה האמריקאית עד נפילת ברה"מ ועכשיו אירופה מנסה להיות עצמאית כאשר ישראל עדיין מתנהגת כמו מושבה אמריקנית. בוא ניקח לדוגמא רק את הולנד: ההולנדים בורחים מהולנד בגלל המוסלמים http://news.walla.co.il/?w=//679807 ב-2010 יהיה רוב מוסלמי באמסטרדם והאג הרצח עורר זעזוע עמוק ברחבי הולנד, מדינה שידועה בדרך כלל בסובלנותה, והוא מאיים עתה להצית עימותים גזעניים במדינה, שבה מיליון מכלל 16 מיליון התושבים הם מוסלמים, רובם טורקים או צפון אפריקאים. החששות מפני הקצנת העימות הדתי גברו גם בעקבות פרסומו של דו"ח רשמי של הממשלה באחרונה, המעריך שב-2010 יהיה רוב מוסלמי בערים רבות בהולנד, בהן רוטרדם, אמסטרדם והאג. http://news.walla.co.il/?w=//622224

ne ro

New member
מה הקשר?

השנאה הישראלית לאירופה החלה ב-5-6 שנים האחרונות לאור התמיכה האירופית בפלסטינים. ותאמין לי שגם אני חושב שברית נאט"ו היא כבר לא רלוונטית בימינו

ne ro

New member
ואם כבר

אם ההולנדים בורחים מהולנד בגלל הסיבות שציינת, אז אם כך אירופה אמורה להיות יותר קרובה לישראל ולתמוך בה במאבקה במוסלמים@!!!!

זה ההגיון שלהם

זה ההגיון שלהם ושל הפוליטיקאים הצרפתים שצריכים לחשוב על האלקטורט, גם בספרד אחרי הפיגוע ניצחה המפלגה שבמצעה היה פיוס המוסלמים.

ne ro

New member
שום פיוס מוסלמים

המלחמה בעיראק הייתה כישלון חרוץ חרוץ שלא עזר בשום דבר. באמת כל הכבוד לספאטרו שהוציא אתץ הכוחות הספרדיים מעיראק.

ne ro

New member
ומה לעזאזל קושר את ישראל יותר

לאירופה מאשר לארה"ב?

למעלה