יש לי שאלה קצת מוזרה

madow

New member
יש לי שאלה קצת מוזרה

היי קודם כול אני חדשה פה, ויש לי כלב בן חודשיים וחצי מגזע סמוייאד, קוראים לו מינימי. בכול אופן השאלה שלי היא כזאת: יש לו המון פרעושים והיום עשיתי לו טיפול נגד פרעושים, ריססתי אותו בפרונטליין, התרסיס הזה שבא בבקבוק לבן כחול, בכול מקרה, איך שהתחלתי עם הריסוס הוא נכנס להתקפת אמוק איומה, התחיל לרוץ במעגלים ולחרחר ולנהום כמו מוכה שיגעון. מה זה נבהלתי איך שבאתי להרגיע אותו הוא רץ למטה..אני גרה בבית עם קומות, התחבא מתחת לספה ולא נתן לאף אחד להתקרב אליו. זאת לא הפעם הראשונה שקורה לו כזה דבר, מעין התקפות שיגעון כאלו, ואני הייתי רוצה לדעת ממה זה מגיע, והאם יש סיבה לכך מהריסוס? הוא עד עכשיו לא רגוע, הוא שוכב בפינה שלו והוא רועד ומחרחר ללא הפסקה, קצת מבהיל. מה לעשות, יכול להיות שהוא נלחץ ממשהו? והאם כלבים לפעמים נכנסים למצב של stress, פשוט אני רוצה לדעת. תודה עידית

nurilu

New member
ריסוס

קודם כל אני לא בטוחה שמותר להשתמש בספרי הזה לגורים. תבדקי מה כתוב על הבקבוק. ותשימי לב אם הכלב לא מקיא או משהו כזה, כי אז יכול להיות שהוא קיבל מינון גבוה מדי של החומר הרעיל וחייבים לרוץ לוטרינר. דבר שני כלבים לא ממש אוהבים את התחושה של ריסוס ובטח לא כשיש לו את הריח של ריסוס נגד פרעושים. כך שהרבה פעמים אחרי הריסוס הם מתחילים להתמרח על הרצפה/שטיח כדי לנסות להפטר מזה וזה נראה קצת מכו התקף שגעון.

madow

New member
תודה בכול אופן

הוא עכשיו הרבה יותר רגוע, עברה ההתקפה.

bilbolim

New member
זה לא קשור לדעתי לתרסיס...

יש לי את בונבון שמת מפחד מהקול של התרסיס, הוא רואה את התרסיס ומתחיל לילל ולברוח ממני, פעם קיצרתי לו את הרצועה שלא יוכל לזוז כדי לרסס אותו, לא הייתה לו שום הגנה והוא גירגר עליי, וזה הפעם היחידה בכל 3 השנים שהוא אצלי שהוא גירגר עליי, פשוט ניתרלתי אותו מכל הגנה כי לא נתתי לו לזוז והוא מת מפחד מזה בקיצור... לדעתי זה פסיכולוגי נגד ריסוס אז עדיף להשתמש בפורמולות.

be_roo

New member
תרסיס פרונטליין בטוח לגורים

בגיל הזה זהו התכשיר היעיל ביותר שיש. צריך להבין שגור בן חודשיים וחצי לא מכיר את העולם שלנו, כמו תינוק הכל חדש לו, אבל בגלל שהוא כבר הולך ועצמאי של כמו תינוק, אנחנו נוטים לשכוח את זה. תחשבי איך תינוק היה צורח אם היו מרססים אותו בספריי קר ורטוב בעל ריח חריף. זו תחושה לא מוכרת לו, ולא פלא שהוא נבהל. לכן צריך להרגיל אותו בהדרגה. לקחת כמה חתיכות מזון שהוא אוהב. להרגיע אותו ולרסס מעט. בכל פעם שהוא נשאר רגוע, לשבח אותו ולתת לו צ'ופר מזון. בהמשך אפשר לעבור לתכשירים אחרים שכוללים חומר שמטפטפחם ישירות על העור וזה נספג, הרבה פחות מטריד מהריסוס.

מה רע בטיפות פרומטליין../images/Emo35.gif

אני מידי שנה (לקראת הקיץ) שמה לכלב שלי (שהוא גדול ולא רק בגיל) טיםות משתי קםסולות של םרוטלייו (לרטנים מספיקה קפסולה אחת). הוא לא מרגיש, בשבילו זה ליטוף + מסז ואנחנו נקיים מקרציות וםרעושים לאורך חודשים, ואםילו שהוא גר בחצר במלונה (עם גג רעפים
) אין לנו כמעט פרעושים וקרציות
אז למה באמת להבהיל אותם עם תרסיסים

be_roo

New member
אם זכור לי נכון, הטיפות מיועדות

לגורים בוגרים יותר ואינן מתאימות לגורים בני חודשיים. יתכן ואני טועה כי אני משתמשת בטיפות אחרות.

lilithmm

New member
נראה לי שאת צודקת

לגורים מתאים תרסיס פרונטליין במינון נמוך...

אירנה3

New member
אני מציעה לך מאוד

לשאול את הוטרינר בגלל שזה נראה כמו אלרגיה ( בעית נשימה הנגרמת מהחומר או משהו כזה),מצד שני זה יכול להיות גם פחד מפני רעש הריסוס או הריח, שמעתי על זה גם,למעשה אני מכירה בעלי כלב אחד שהשתמש בקול הריסוס שהפחיד את הכלב לגרום לו להפסיר ללעוס דברים בבית. בכל מקרה תבדקי.

למעלה