יש לי שאלה קטנה

yulki

New member
יש לי שאלה קטנה

ההורים שלי שילמו לבית הספר שלי 500 שקלים עבור אירועי סוף שנה כמו צילומים, ווידאו, תאורה, ספר מחזור וכו´. בגלל שאני לא מתכוונת לקחת חלק באף אחד מהאירועים אני רוצה את הכסף בחזרה אז פניתי למנהלת והיא אמרה לי שזה נכנס לחשבון ושהם כבר התחייבו על הכסף ואי אפשר להחזיר אותו. זה חוקי? ההורים שלי משלמים על שירות שלא ניתן להם..... תודה מראש גל

תשובה

אני לא בקיא בסוגיה הספציפית ואוכל להשיב באופן כללי. כאשר אדם משלם עבור שירות ואחר כך מתחרט לא כל כך צודק להחזיר לו את הכסף. ספק השירות מוכן לתת אותו ואם הצרכן התחרט זאת הבעיה שלו. כך ביחסים בין אדם לחברו. אך כאשר מדובר ברשות ציבורית הדרישה היא אחרת. לפי פסיקת בג"צ רשות ציבורית חייבת לנהוג בהגינות כלפי האזרח. זוהי נורמת התנהגות חמורה יותר בהשוואה ליחסים החוזיים בין בני אדם. אנשים פרטיים חייבים לנהוג בתום לב, היינו לא לרמות אחד את השני. רשות ציבורית חייבת להיות הוגנת ולא רק צודקת. לכן יתכן שאם התחרטת ולא עשית שום שימוש בשירותים שביה"ס התחייב לתת מן ההגינות להחזיר לך את הכסף . כל זה בתנאי שמדובר בבי"ס ציבוי ולא פרטי.

yulki

New member
אוקיי,

בעיקרון השאלה היא איזה חוקים אני צריכה לצטט להם כשהם אומרים לי שאני לא אקבל את הכסף....... תודה גל

תשובה

אין חוק אלא פסיקה של ביהמ"ש העליון שרשות ציבורית חייבת לנהוג בהגינות כלפי האזרח, וכאן מדובר במוסד חינוכי וההגינות חייבת להיות ממש מוגברת.

igalgolan

New member
תשלום

דבר ראשון פנה למשרד החינוך וברר האם התשלום חוקי. במקרה והתשלום אינו חוקי יש סיכוי רב יותר שהכסף יוחזר. יגאל גולן

למעלה