יש לי שאלה קטנה,

יש לי שאלה קטנה,

אחרי שלמדנו על בשרנו מה התרגום, מערבית, של המילים "איתיפאדה" (התקוממות), "ג´יהאד" (מלחמת קודש), "נאכבה" (אסון), "תנזים" (ארגון) ועוד מספר מילים אקטואליות מה הפירוש של המילה "מוקטעה"? לפי עדות אפו של פאוול, הפירוש הוא "לול", אבל אני משער שזה לא התרגום המילולי של המילה. יש איזשהו אתר שמאגד בתוכו את הפירוש של כל המילים האלו? תודה מראש

כאן (+הערה לנטלי)

http://www.xservicemen.com/glossary.htm נטלי: שאלת על איך מוצאים מה שמחפשים. אז ככה זה היה: 1. בחיפוש הראשון, מילות המפתח שכתבתי למנוע חיפוש היו: intifada jihad nakba tanzim קיבלתי המון אתרים שסיפרו על הסיכסוך במזה"ת, כתבות של חדשות וכו´, אבל שום דבר ממוקד על מושגים. 2. הושפתי למילות החיפוש TERMS (=מושגים), כדי שיחפש אתר שמדבר על פרוש של מושגים. זו הייתה טעות, ומצאתי המון אתרים שלא קשורים לשאלה, כי המילה TERMS פופולרית גם בהקשרים אחרים 3. החלפתי את המילה TERMS במילה יותר מתאימה - glossary (=מילון מונחים): glossary intifada jihad nakba tanzim 4. מצאתי רק אתר אחד
בדיוק מה שרציתי. הערות: - בהתחלה כתבתי NAKBAH אבל גוגל הציע לי תיקון - הוא אמר שיותר פופולרי באינטרנט NAKBA (בלי H) - ישר חיפשתי באנגלית. בעברית יש פשוט פחות אתרים, וגם, בעברית לפעמים צריך לכתוב הפוך (בלאגן, לא רוצה להכנס לזה עכשיו) אז אני לא מתעסק עם עברית, חוץ מבמקרים נדירים. - סה"כ חיפשתי 3 פעמים, כשבכל פעם עידנתי וחידדתי ותיקנתי את השאלה.

בעצם...

בעצם הייתי צריך להגיד במילים יותר ברורות מה ש-"חסר מילים" לא ידע להגיד בעצמו. ואכן, כפי שהוא מעיד על עצמו, הוא חסר מילים. אחרת הוא היה יודע ש "הפירוש של כל המילים האלו" = "מילון" אז בעצם צימצמתי את המילים הלא ברורות, והחלפתי אותם במילים יותר קצרות, ממוקדות, וגם העפתי את כל הבבלט המילווה ("אחרי שלמדנו על בשרנו לפי...") אז מה אם התשובה שלי לא עונה בדיוק למה שהוא שאל. זה זניח. התשובה שלי כ"כ טובה שהוא יסבול בשקט ויקנה מילון עברי ערבי (יש אחד מצויין בהוצאת משרד הביטחון)

מה שאתה בעצם אומר זה

שבכדי להבין על מה מדברים בחדשות, ללא הפסקה, צריך לקנות מילון ערבי-עברי של משרד הבטחון עם תשובה כזאת, בשביל מה יש את הפורום הזה? באמת תודה רבה לך

אתי@

New member
אז איזה פתרון רצית ../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif

קיבלת תשובה מצוינת...

איזו תשובה קיבלתי? חפש במילון

מה שאני חיפשתי, זה "מה זה הפירוש של "מוקטעה" ". בפורום דו קיום ענו לי, קצת ביותר פשטות, שזה "אחוזה". לשאלה קטנה, צריכה להיות תשובה קטנה. ולא הפניה למשרד הבטחון, לרכישת מילון ערבי עברי.

קישקשתא

New member
אני מצטערת

אם נפגעת מהסגנון של שמשון, אבל הוא באמת ניסה לעזור לך. במקום להגיע פגוע ולא מרוצה יכולת פשוט לחלוק איתנו שהצלחת למצוא תשובה. אין כאן הבטחה למצוא כל תשובה, רק לנסות.

נירש

New member
מקאטעה - ממילון שרוני

פרוש מילוני כללי: 1. מקור של קאטע (=נטש, עזב / החרים את / קרא קריאת ביניים) 2. החרמה, הטלת חרם, הפסקת יחסים 3. קריאת ביניים 4. מחוז, אזור (הפרוש הרלבנטי הוא "אזור", למיטב הבנתי) ולשמשון - אף פעם לא ראיתי כ"כ הרבה מילים ערביות באנגלית, ובכל זאת לא מצאתי שם את מקאטעה.

מרוב שמשון לא רואים את היער

אכן לא הבנתי את הנקרא. השאלה הקטנה היתה "מה זה מוקאטעה", ולא מה שהבנתי.

mimoon_m

New member
מוקאטעה = אחוזה.

זה הכל.. למי שמתעניין בערבית, אז כך זה נראה בערבית (מוקאטעה): مقاطعه הייתם צריכים לשאול ערבי, במקום להסתבך עם מילונים..

גלי®

New member
צודק ... ושאלה לי : מאיפה הפונטים

האלו ? מנסה לשווא ללמד את הבת שלי קריאה וכתיבה בערבית , אבל אם זה לא יהיה דרך המחשב , כנראה , שלא אצליח ...

יש אותם גם אצלך

כי אחרת לא היית רואה את זה בכלל. היום יש פונטים שכוללים בתוכם סימנים מהרבה שפות בבת אחת (ARIAL למשל) הבעיה העיקרית היא איך לכתוב ערבית מלכתכילה, ואכן, זאת בעיה. אם יש לך windows 2000 יהיה קל יחסית: control panel, regional settings להוסיף ערבית, ואח"כ control panel, input locale או אפילו בעזרת WORD. לעומת זאת, בחלונות 98 או מילניום זה קצת בעייתי. بكيف (אם אני לא טועה...
)

גלי®

New member
וואוו ! סחטיין שמשי ! ( לא טעית

באיות !
) יש לי windows 98SE וoffic 97....עדיין תופס ההסבר ?

גלי®

New member
קישה יקירתי , מצטערת ... עברתי

על כל השרשור ולא מצאתי שום רמז לפגיעה מצד שמשון ... הוא בסך הכל ניסה לעזור , הוא גם היה יכול להשאיר את השאלה ללא מענה , כמו שקורה כאן לפעמים ... כל אחד יכול למצוא כל תשובה !! כן , כן , כולל אלו שחוזרים לכאן אחרי 3 דקות ומייללים שלא ענו להם ...

למעלה