יש לי שאלה קטנה

zimes

New member
חלב אם מתאים לגורי-אדם

בדומה לחלב פרה שמתאים לעגלים, חלב עזים לגדיים וגו´

בהכל!

ראשית - ההרכב התזונתי שלו מותאם לתינוק, ומשתנה: תוך כדי ההנקה ומהנקה להנקה, בהתאם לצרכיו של התינוק. שנית, חלב האם מכיל נוגדנים, העוברים מהאם לתינוק, ועוזרים לו להתמודד עם העולם אליו הוא נולד. אני לא אפרט את כל יתרונות חלב האם, רק אציין עוד, שחלב אחר מכיל חומרים שגופו של התינוק הרך, ובעיקר מערכת העיכול הלא מפותחת שלו, מתקשה להתמודד איתם. חומרים שחודרים דרך דופן המעי ועוברים לדמו של התינוק. במקרים מסויימים אף גורמים למחלות שונות. חלב האם, מנגד, מכיל חומרים שהתינוק מסוגל לעכל ואינם מזיקים לו. בנוסף, הקולסטרום (שהוא החלב הראשוני, החל מהימים הראשונים לאחר הלידה ועד בערך חודש שלישי) מדפן את המעי (כלומר מצפה את הדפנות של המעי) ומונע בכך חדירת חומרים דרך דופן המעי לדם. אם השאלה רצינית יותר ואת/ה רוצה מידע נוסף - תכתב/י ונוסיף מידע.

El Duche

New member
השאלה רצינית

ואותי מסקרן במיוחד הפן הביולוגי/מיקרוביולוגי של העניין. לכן אני מבקש ממך לפרט יותר (אפילו לא ידעתי שיש מספר שלבים שהחלב עובר). אם חלב האם מכיל נוגדנים, איך זה שהוא לא מזיק לתינוקות עם סוג דם אחר?

El Duche

New member
תודה רבה!

הקישור הראשון באמת נחמד (גם נותן סקירה יפה וגם קישורים למקורות). זה עונה על השאלה שלי, אבל זה מעורר שאלות נוספות...

דיאנה1

New member
לא כל הנוגדנים עוברים בחלב אם אלא

רק חלקם. כמובן שהנוגדנים שתוקפים סוג דם אחר אינם עוברים. לכן תינוק יונק אינו מחוסן אוטומטית נגד כל המחלות אבל גם אם יחלה יעבור את המחלה בצורה קלה יותר יחסית לתינוק שאינו יונק.

למעלה