יש לי שאלה קטנה

vipor

New member
יש לי שאלה קטנה

איך מזהים מחזור של כלבה??..... ומה צריך לעשות במקרה כזה?? תודה רבהלכולם ושנה טובה

ייחום ראשון מופיע בסביבות גיל 8

חודשים. הכלבה מתלקקת הרבה יותר - יחסית - באיבר המין, אבל בדרך כלל, אם זה פעם ראשונה, מופיעים כתמים ורודים או כתומים על הרצפה. זה נמשך כשבועיים, ובינתיים הכתמים מתכהים ומתרבים. אפשר לזהות ברור אם מנגבים את הפות בניר טואלט. הפות הולך ותופח, אבל לא אצל כולן. הזכרים כבר מרחרחים אותה אבל היא עדיין לא מוכנה "לתת". אח"כ מתחיל מחזור ההזדווגות, אז הופכת ההפרשה לדמית ממש או, אצל כלבות אחרות, לבהירה וצלולה, בצבע קש. שיא הייחום והפוריות מגיע לאחר כשבועיים מהיום הראשון, שלא תמיד יודעים מתי זה, ויכול להימשך עוד שבוע. בימים אלה הכלבה "נותנת" לזכרים להתקרב ולעלות עליה והם מוכנים לספוג מקלות, אבנים, מים ומה לא, כדי להתקרב אליה. יש כלבות שמחזור הייחום כולו נמשך אצלן 24 ימים, שזה המון. שאלה: למה בכלל "לזהות ייחום"? למה לא לעקר ומיד? לידיעתך, כל מחזור ייחום, עלול להביא להריון לא רצוי ולגורים אומללים, לדלקת ברחם שחייבת ניתוח עיקור - ושעלולה לגרום למות הכלבה - , להריון מדומה שהשלכותיו ההורמונליות על בריאות הכלבה, שליליות ביותר. שלא להזכיר את הליכלוך הבלתי פוסק והריח בבית, ושלא לחשוב אפילו על המלחמה המרה והקשה בזכרים מיוחמים שחותרים להגיע אל הכלבה ולא משנה מה בדרכם.

vipor

New member
אני יגיד לך למה לא לעקר אותה ישר

ת´אמת אני תומך בעיקור כי מסכנים כל הגורים שנולדים ואין להם איפה ליהות אני חושב שאנשים שנותנים לכלבה שלהם ליהות "אמא" פעם אחת לפחות טועים ובגדול.....הם לא חושבים בכלל על הגורים שיצאו ,גם ככה כל האגודות מלאות. הכלבה שלי בת חמישה חודשים והווטרינר אמר שאנחנו צריכים להחליט ובסוף החודש הבא לבוא עליו ,הוא אמר שהיא צעירה מדי.

אז בהצלחה עם הכלבה והעיקור ואם ידוע

לך בוודאות מה הגיל של הכלבה, רצוי לעקר בגיל 7 חודשים ופלוס. הכלבה שלי התיחמה בגיל 8 חודשים וקצת פחות, ופיספסנו את האפשרות הראשונה, ואז דחיתי את הענין בגלל דברים דחופים יותר, והייחום השני שלה התחיל אחרי חמישה חודשים ולא חצי שנה. שזה כמובן היה סיוט. כך שכדאי לעקר מוקדם אבל לא מוקדם מדי.

דוגי

New member
הכלבה שלי התיחמה לראשונה בגיל 10 חו

בגיל 10 חודשים. והגיל הוא באמת סביב 8-12 חודשים (לפי מה שהבנתי מהוטרינר). הוטרינר שלנו המליץ לעקר אותה לפני היחום הראשון (חבל שלא הקשבתי לו...), לפני שמתפתחים אצלה כל ההורמונים וכו´ כי כך הן מסתגלות טוב יותר למצבן החדש, פחות סיכוי להשמנה וכדומה.

למעלה