יש לי שאלה קטנה

mandy

New member
יש לי שאלה קטנה

אולי זה ישמע קצת לא מקורי אבל ...מה הדרך הכי "פשוטה" ושלא לוקחת הרבה זמן לעשות מדיטציה באמצע היום? ככה אחרי בית ספר, כדי לאזן את המחשבות...כדי לא להלחץ מכל דבר...U got the point

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אהלן מנדי

הדרך הכי פשוטה להתחיל בכל הנושא של מדיטציה זה לשים לב לנשימה. אלא שמייד תשימי לב שכשאת מעבירה את המודעות לנשימה - הנשימה משתנה. הרעיון הוא לשים לב לנשימה מבלי שהיא תשתנה ותהפוך למאולצת. כדי לעשות זאת פשוט התחילי לחשוב על הנשימה והמודעות תעבור אליה באופן טבעי. כדוגמה לתרגיל כזה את יכולה להתחיל לומר לעצמך במחשבה: "הנשימה נעימה, הנשימה מלאה אושר, הנשימה נעימה..." אחרי כמה זמן תשימי לב שאת מודעת לנשימה שלך מבלי לאמץ או לשנות אותה, אז כשחלוקת הקשב הפנימית שלך תהיה מאוזנת תוכלי להפסיק "לדבר" עם עצמך בראש , ולהקשיב לנשימה בלבד. זהו תרגיל עוצמתי מאוד והאמת שהוא מדיטציה בפני עצמה. תעשי אותו כמה שבא לך - אבל מבלי להתאמץ. ואם את זה אתה, איתך הסליחה :) אבל התרגיל אותו התרגיל בכל מקרה ;)

mandy

New member
../images/Emo39.gifהיי אינקה

אני בת, לא טעית, ותודה על התגובה. יש לי עוד שאלה: יש איזושהי ישיבה מסוימת שאני צריכה לשבת? מה תהיה תנוחת הגוף כדי להגיע לרגיעה מוחלטת? תודה..
MANDY

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מה שנוח לך

הדגש הוא על נעימות וספונטאניות. מיצאי תנוחה נוחה ובלתי מאמצת, כזו שהגוף ירגיש בה מאוזן ונוח. בדרך כלל זו תנוחה סימטרית שמאפשרת לגוף לנוח ולעמוד השידרה להתיישר מעצמו. ישיבה או שכיבה נינוחות הן בסדר גמור ואין צורך בהוראות מסויימות. במשך הזמן גם תתגבר רגישותך לעצמך ותשימי לב לבד להשפעות של התנוחות השונות של הגוף והאיברים השונים, והתחושות הנובעות מהם במצבים שונים. בקיצור, תזרמי עם זה בכיף לאן שזה לוקח אותך, זו כל התורה על רגל אחת

tevagil

New member
תנסי את זה

מדיטציה זאת חשיבה. המדיטציה הומצאה על ידי קרישנה כדי שאנשים יחשבו עליו. קרישנה אינו שונה משמו, והוא שוכן בתמונה שלו. אם תקחי את התמונה לבית הספר, אז קרישנה יהיה איתך בבית הספר ויעזור לך בלימודים. את לא צריכה להראות לחברות או חברים אם את חוששת. בהדרגה תפתחי חברות עם קרישנה, תרצי לראות אותו ולקרוא עליו. מיהו, האם הוא יפה או מכוער, מה הקשר שלי איתו ? צירפתי תמונה של קרישנה שאת יכולה להדפיס ולקחת איתך. יש תמונות רבות באינטרנט. את יכולה לבחור כל תמונה שלו. חלק מהתמונות הן של ילד או תינוק, חלק נראה כמו בחורה, חלק כמו בחור חזק. תבחרי מה שבא לך.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הרה-קרישנה, גיל ../images/Emo8.gif

אני מבין את ההתלהבות שלך מקרישנה ואת הרצון שלך לחלק את השימחה שלך עם אחרים. אבל מדיטציה בשום אופן אינה חשיבה - אלא חוויה, ומדיטציה אינה סגידה/פולחן - אלא הקשבה. מה שאתה אומר כאן למנדי דומה יותר להנחייה דתית: קחי את הפסלון/תמונה/ספר תהילים/סידור איתך, תתידדי איתו, תקראי בו, תתחברי איתו... כל זה יכול להיות טוב ויפה אך אינו מדיטציה ואינו קשור אליה. לפחות לא באופן ישיר, שכן המדיטציה מתעלה מעל הגדרה זו או אחרת של אלוהות ובמקום לתת לו שם וצורה מנסה להגיע אל ה"אמת" מבפנים, דרך חווית ההתחברות עצמה. בטח שלא דרך אמונה במשהו שאנשים אחרים יודעים/אומרים/ממליצים.
מה עם פורום "הרה-קרישנה" שרצית להקים? מתקדם משהו?

mandy

New member
לגיל ואינקה...

גיל- אני מבינה שניסית לעזור ובאמת
אבל אני לא מתחברת כל כך לקרישנה, אני לא יודעת עליו הרבה ואני מעדיפה כמה שפחות להתלות בגורמים חיצוניים כדי להגיע לעצמי. בעצם אינקה ניסחה את זה הכי טוב שאפשר. אינקה- תודה גם לך על העזרה, אבל לא הצלחתי להכנס למדיטציה כשעקבתי אחרי "ההוראות". אני לא יודעת מה עשיתי לא בסדר אבל משום מה, הנשימות רק הכבידו עלי והרגשתי שכל נשימה זה "מבצע"...את יודעת למה אני מתכוונת? אז מה את מציעה?...ושוב
...
MANDY

mandy

New member
תיקון קל ...

אינקה...סלח לי על שחשבתי שאתה בת...
MANDY

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מה שעשית הוא שגוי ומצויין

העניין הוא בכך שהנשימה שייכת למערכת העצבית האוטונומית (ויש האומרים לאלוהים). ז"א שהיא פועלת ללא מודעות ישירה, אחרת היינו "שוכחים" לנשום כמו הבלונדינית מהבדיחה. כאשר מנסים להיות מודעים לנשימה באופן ישיר אנחנו "מתערבים" בפעילות שלה והיא יוצאת מאומצת ולא טבעית. מצד אחד מה שעשית אינו "נכון", מצד שני עכשיו את כבר יודעת איך זה לא צריך להתרחש, וזה מצויין.
מה שאת צריכה לעשות זה לא לשים לב לנשימה בכלל. רק לחשוב עליה באופן שכלי. נכון שהפיתוי להתייחס אליה באופן ישיר הוא גדול, אבל כאן את זקוקה לבשלות מסויימת. אחרי כמה זמן שתחשבי על הנשימה באופן שכלי בלבד ("הנשימה נעימה..." וכו´) העברת המודעות לנשימה תעשה מעצמה, ללא התערבות "שלך", ובאופן הרמוני ונעים. חשוב מאוד - אל תצפי בשלב זה להכנס ל"מדיטציה" או לאילו שהם שינויים בתודעה. אין כאן שום השגים להשיג. תיהני מהנשימה שלך, תזרמי עם זה בכייף והכל יבוא בזמן הנכון. אין לאן למהר... :) תצליחי
אינקה

KEiN

New member
יש לי בעיה בנושא הזה!!!!!

בעיה, בו נקרא לבעיה ´מח דווקא´!!! אתם בטח שואלים למה ´מח דווקא´, אז זה כי המח שלי אוהב מאד לעשות לי דווקא- כל הזמן, אני כבר וויתרתי על הרעיון של לייסר את עצמי בגלל זה. אם אני סוף סוף מצליח לחשוב על הנשימה באופן מעולה- והיא רגועה והאוויר עומד לי בריאות מרוב איטיות, פתאום איזה אסוציאציה מעצבנת מזכירה לי את הנשימה והיא הופכת למאולצת, זה קורה לי גם בחלומות צלולים, נגיד שאני הולך להיכנס לחלום צלול, אבל בגלל איזה באג, לא משנה כמה אני רוצה- אני מתעורר, !! די!! יא חתיכת ´מח דווקא´ שכמוני!
מישהו יודע לפתור את הבעיה שלי?

דונלד

New member
אולי קיין...

אולי אתה מאוד רוצה להצליח. ואתה מחזיק עקב כך, רמה מסויימת של מתח ! הסוד הוא הרפייה. להרפות מהמתח, מדעות, מאני... להרפות מהציפיה לתוצאה. כוונה היא טובה. היא נותנת כיוון ולא יוצרת מתח. כמובן שיכול להיות שפשוט צריך לתרגל עוד, והתופעות יעלמו מאליהן. דונלד

שששלום

New member
שלום מנדי

למה מדיטציה ? אחרי בי"ס אולי שינה קצרה או משחקי מחשב או פעילות גופנית. למצוא פעילות שתמנע מהמחשבות להתרוצץ. בגיל צעיר עשיית מדיטציה לאו דוקא תורמת. הרעיון הוא להרגיע את המחשבות בכל דרך חביבה שאת מכירה ועם הזמן לנסות להאריך מצב רוגע זה להמשך היום. כשעושים כך אין צורך במדיטציה. פשוט להנות ולהרפות כל עוד אפשר בגיל צעיר.
נעים או כל דבר אחר. אולי

mandy

New member
../images/Emo142.gifלאינקה ו"שששלום"....

אינקה- אני חושבת שעכשיו באמת באמת הבנתי. שששלום- אחלה כינוי- למה מדיטציה? כי אמנם אני רק בתיכון אבל לאחרונה אני מרגישה חרדה בקשר להרבה דברים ואני נורא רוצה להרגיע את המערכת. אני חושבת שמדיטציה זה לא רק להרגע. זו דרך לתקשר עם עצמנו, עם הנפש ולהגיע למצב מאוזן שייתן לי כוח ובטחון לעסוק בפעילות היומיום ללא חרדה. אינקה? קלעתי למטרה?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif זה בסדר

מדיטציה אכן תחבר אותך לעצמך ותרגיע אותך, זאת אם תעשי אותך ללא מאמץ, מתוך הקשבה לעצמך ובכייף. אחר כך אולי גם תמצאי בה איכויות נוספות, רוחניות... אבל בל נקדים את המאוחר. במילא כל שצריך הוא פשוט למדוט וליהנות כדי להגיע אליהן.

שששלום

New member
תודה על המחמאה

מדיטציה כדרך חיים דורשת הרבה. את רוצה להגיע לרוגע. המדיטציה ללא הדרכת מורה זקוקה לזמן רב כדי להשפיע וגם אז דבר לא מובטח. לעומת זאת אם נלמד לחיות באופן רגוע נוכל להתקדם ללא עזרת מדיטציה. אז יש "טריקים" כמו מודעות לנשימה אבל מכאן ועד הסרת פחדים ארוכה הדרך. ולכם את בגיל שאפשר להשתטות, אפשר לנוח ולבצע הרבה או לא לבצע פעולות ללא מחשבה. להיות חופשיים מדברים. לבטל תלויות וכל זה בלי לדעת תרגיל 1 במדיטציה. מדיטציה היא כלי למי שטעה בראשית חייו ונתן למחשבות לשלוט על חייו. הליכה ללא מטרה, משחקי מחשב וציור ישיגו מטרות אלה של אי חשיבה בהצלחה רבה יותר. בכל מקרה אם תחליטי לתרגל מדיטציה קודם כל מודעות לנשימה ללא עשיית דבר, טיולים באויר הצח ללא מטרהולא לתת לאחרים לשלוט על חייך. דרך צלחה.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif לא הייתי פוסל התנסות במדיטציה

בגיל תיכון. מדיטציה הרי אינה מתאימה "רק" לאנשים מסויימים ולאחרים לא. הכוונה כמובן למדיטציה ב"הקשבה" לעצמך, ולא למדיטציה דינמית או מנטרה. כמו כן המדיטציה בשום אופן אינה "כלי" אלא מצב תודעה. ככזה הוא אינו מוגבל לאנשים שחושבים יותר מידי וכו´. מי שאינו מגיע למצב זה באופן ספונטאני מומלץ לו לתרגל מדיטציה ללא הגבלה, כל עוד הדבר נעשה בניחותא ובכייף. אני בהחלט מסכים איתך שיש עוד הרבה דברים אחרים שאפשר וצריך לעשות כדי להתפתח בגיל הזה, אבל צריך להתחיל מאיפשהו ולהתקדם משם. שים לב שהיא לא ביקשה מדיטציה כדרך חיים אלא כטכניקה להכיר את עצמה. בכך היא לא חוטאת לאמת. ואם היא ביקשה מדיטציה... מי אנחנו שנחליט מה טוב בשבילה ונסרב? מי יודע מה ההשלכות של הדבר?

שששלום

New member
התייחס לכפור שמח

הרי כטכניקה יש רבות אחרות ממדיטציה. השאלה מה היא מדיטציה אח"כ מה היא עושה. עדיף להתייחס בשרשור חדש. למרות כל פניותיך אלי יתכן ואם יהיה דיון מובנה נצא מהמילים וניגע במהות העניין שעד היום לא הבנתי ממך. אולי.

KEiN

New member
אוי,

כשקראתי את ההודעה היה לי זמזום כזה מעצבן בראש
. מאנדי מיסטר מותק, מדיטציה (לפי דעתי) זו אינה גלולה למינה השונים, זוהי דרך חיים, אל תכפי אותה על עצמך, זרמי איתה, געי בנקודת הרוגע הזאת בשביל עצמך, לא בשביל המבחן. את לא רוצה להילחץ מכל דבר?, קודם כל את מזכירה לי שתיי טיפות מים אותי כאשר נכנסתי לעסק (לפניי 3 חודשים שנראים לי כמו כל חיי)... העובדה שתשבי בשילוב רגלים ותספרי נשימות לא תרגיע אותך, וזה לא מה שהרגיע אותי, צריך ללמוד להרפות מחשיבות הדברים וחיים, כן הדברים שלימדו אותנו שהם כלכך חשובים, הם בעצם אוויר שנכנס דרך בית החזה ויוצא מהגב, פשוט חולף דרכך- חסר משמעות לגמרה... תפנימי את הרעיון המוזכר לעיל, והמדיטציה תבוא מעצמה-, הרפי מחשיבות החיים....

mandy

New member
לכל המגיבים...

קודם כל אני משום מה הכי מתקשרת למה שאינקה אומר...אני אפילו לא יודעת למה.אבל אני הכי מתחברת לדרך החשיבה שלו.(תודה אינקה
) KEIN- (מיסטר מותק?) לא נסיתי לכפות על עצמי את המדיטציה, פשוט הייתי נחושה ונלהבת לקבל דרך שתסייע לי לא לקחת קשה את הלחץ והחרדה שאני חשה ביומיום. בכל זאת לא הבנתי מה הרעיון אותו אני צריכה להפנים לפי דעתך. ומה אתה אומר בעצם? להוריד מערך החיים? להכנס לאדישות מסוימת כדי להדחיק את הרגשות שלנו? זה מה שאתה בעצם אומר?
לשששלום- אני לא חשבתי לרגע שכל פחדיי והחרדות שלי יסורו בכזאת מהירות באמצעות מדיטציה עצמית. ביקשתי כמה טיפים וקצת הכוונה למשהו שיעזור לי להגיע לעצמי ואניכבר עם עצמי אפתור את החרדות האלה.ואני חושבת שאתה עושה הכללות מידי.כל התיכוניסטים נועדו לעשות כיף חיים ולא להרגע לשניה עד אחרי התיכון? יש כאלה (כמוני) שלא נמשכים לאורח החיים המשוגע של מסיבות וכד´...אתה צודק כנראה. מחשבות בהחלט השתלטו על חיי. משהו רע בזה? אני בן אדם סך הכל...
אבל תודה בכל מקרה, על הטיפים בסוף. לקחתי לתשומת ליבי
ואינקה-שוב
MANDY

שששלום

New member
שלום מנדי

צר לי אם דבריי התפרשו כהכללה גם אם במכוון. הכל מותר בחיים מחשבות רגשות ומעשים. השאלה אם יש גבולות לכך ושוב בהכללה מה ההבדל בין לחשוב על הריגת אדם שהכעיס אותי לבין ביצוע המעשה ? פחד מעונש או מוסר ? אז השאלה מהי מדיטציה ואח"כ מה נשיג מהשימוש בה. (פתחתי שרשור ע"כ יום כפור שמח). מן הסתם בשלב זה או אחר אם תהיה שם התייסות תהיה תשובה בנוסח להשתחרר ממחשבות. אין בהם רע. מצד שני את צעירה ויש לך המון כוח לעשות דברים בחייך. חבל לבזבז כוח זה על מחשבות ריקות מתוכן שלא יתרמו דבר. לכיוון זה אני מכוון. בכל מקרה עלי והצליחי ובהחלט מוזמנת לכתוב חוויות. אולי.

למעלה