wa ו-ga
הם particles (אין לי מושג איך בעברית). כאשר אתה אומר watashi kagi aru, אתה תמיד את המשמעות רק מהגיון והנחה, ובעצם ה-particles, הם ששמים את התפקידים, כדי שתדע בדיוק מהו מה, כלומר watashi wa אומר ש"אני" זה הנושא העיקרי של המשפט, kagi ga אומר שזהו הנושא הפנימי של המשפט (כדי להבין את זה יותר טוב, תבדוק שרשור אחד מתחתיך המתחיל ב"שבת שלום! שאלונת בדקדוק". שם זה די מוסבר). עכשיו, ניגש חזרה ל-watashi kagi aru, כאן כמו שאמרתי, אתה יכול להבין מתוך הגיון, כי לא הגיוני שהמשמעות תהיה "למפתח יש אותי", אבל אם נשים משפט כמו watashi yossi miru (הפועל miru משמעותו לראות), כאן איך אתה תדע פשוט ככה אם זה "אני רואה את יוסי" או "יוסי רואה אותי"? בגלל זה אתה צריך את הפרטיקלים שיאמרו לך בדיוק את התפקידים כדי להקל עלייך, כלומר אם זה watashi wa yossi wo miru (ה-wo מסמל מושא ישיר), המשמעות היא "אני רואה את יוסי", אבל אם אני אחליף את הפרטיקלים, ואומר watashi wo yossi wa miru, (על אף שזה לא הכי מדויק לומר ככה, אבל רק בשביל הדוגמא), המשמעות תהיה "אותי יוסי רואה", בגלל שפרטיקל המושא הישיר הוא נמצא אחרי "אני", כלומר "אני" זה מושא ישיר. באותה מידע אם אני בכלל אשחק עם הפרטיקלים ואומר watashi wa yossi ni miri (כש-ni זה פרטיקל של מושא עקיף ועוד כמה תפקידים), המשמעות תהיה "אני רואה ליוסי" (לא נשמע משהו, אבל גם רק בשביל הדוגמא)