יש לי שאלה על שכל

emiliysky

New member
יש לי שאלה על שכל

לא יודעת אם זה הפורום המתאים לשאול אבל אנסה. אני חושבת לעצמי שאם הייתי מחזירה את הגלגל אחורה לגיל 6 הייתי עושה דברים אחרים ונמנעת מאנשים מסוימים ומהמון דברים אחרים בימקום זה הייתי מתרכזת בדברים שעכשיו אני מתעניינת בהם. ואני חושבת לעצמי שעשיתי הרבה טעויות בחיים כי פעם הייתי טיפשה לעומת עכשיו . איך קוראים ל"שכל" הזה שאדם מקבל עם השנים מלקחים ומהניסיון של שנים רבות ? אני יודעת שאי אפשר לנבות עתיד וכל זה אבל הם יש אפשרות לשפר את האינטלגנציה הזאת ? ואיזה גבולות יש ל"שכל", כשאני אומרת גבולות אז למשל הגבולות של IQ זה פיגור מלמטה , וגאונות מלמעלה . אז איזה גבולות יש לשכל שאני מתעניינת בו, איך קוראים לגבולות האלה במונחים פתולוגיים ? והאם שכל נותן לחזות דברים ?

שריד

New member
אין לי תשובה אבל יש לי סיפור קטן

תכנסי לקישור הזה ואני מקווה שמשהו יוכל לענות לך חג שמח שריד

emiliysky

New member
אני לא מחפשת תשובות מוחלטות

הקישור מוביל לסיפור הזה: " תלמיד לאומנויות הלחימה ניגש אל מורו ושאל ברצינות, "אני מקדיש את עצמי כדי ללמוד את האומנות שלך. כמה זמן ייקח לי להגיע לדרגת מאסטר?" המורה השיב בפשטות, "עשר שנים." התלמיד ענה בקוצר רוח, "אך אני רוצה להגיע לדרגת מאסטר מהר יותר. אעבוד קשה, אתאמן בכל יום, עשר או יותר שעות בכל יום, אם אצטרך. כמה זמן זה ייקח אז?" המורה חשב לרגע וענה, "עשרים שנה." " אבל זה לא עונה לי על השאלות. האם מישהו יוכל ענות לי ? ואיזה גבולות יש ל"שכל", כשאני אומרת גבולות אז למשל הגבולות של IQ זה פיגור מלמטה , וגאונות מלמעלה . אז איזה גבולות יש לשכל שאני מתעניינת בו, איך קוראים לגבולות האלה במונחים פתולוגיים ? בבקשה, אני מאוד סקרנית. תנסו אני לא מחפשת תשובות מוחלטות, אפילו השערות זה טוב.

שאלת הגבולות האנושיים

היא שאלה שמעסיקה מדענים רבים ועדיין אין עליה תשובה. לא רק בעניינים הקשורים למוח אלא גם לגבי גבולות פיזיים. כל הספורט התחרותי נשען על הסקרנות שבגילוי הגבול האנושי, לא? מכיוון שלא יודעים את הגבולות - גם אין להם שם. למה כן יש שמות? לתופעות שונות, לכישורים מסויימים וגם למחלות. הציונים במבחני IQ נותנים תשובה סטטיסטית לגבי מנת המשכל של האוכלוסייה, ולא תשובה של גבול אמיתי לכושרו של המוח האנושי. למה הכוונה? הכוונה היא שכשלוקחים אוכלוסיית אנשים ומעבירים להם את מבחני ה-IQ רואים שרובם מצליחים להשיג ציון של 100... ואז נקבע הציון 100 כ-IQ ממוצע. אני מקווה שזה קצת יותר ברור

jessi4

New member
לדעתי אמילי

מתכוונת למשהו יותר פשוט, היא מתכוונת לגבולות אולי כמו גיל, חוסר ניסיון בחיים, מצבים בהם נמחק הזיכרון שאגר את המסקנות שהאדם הגיע אליהם מהשימוש בניסיון שלו כמו אחרי חבלות ראש מסוימות ואירועים מוחיים. או חוסר גרייה מוחית וחשיפה באמצע החיים שמונע קומינקציה עם הסביבה שכרוך בשימוש בניסיון. אבל אני לא יודעת לענות. אחרים בפורום ידעו לענות .

ליכולת השכלית אין גבולות

לדעתם של המטפלים הקוגניטביים דינאמיים ובראשם פרופ' פוירשטיין ולפניו ויגוצקי הרוסי לשכל אין גבולות . באם ניתן לו את התנאים הנכונים להתפתח הוא יתפתח כל הזמן, לא ברור באיזה קצב ולא ברור כמה אבל כל עוד תנאי הלמידה המתאימים ינתנו לו השכל יתפתח. שכלו של האדם בהשקפה זו הוא דינמי ומתפתח כמו כן המערכת האנושית היא מערכת פתוחה המושפעת מהסביבה. גישה זו היא גישה אופטימית מאוד לשכלו של האדם ורבים הם אלה שנבהלו מכך ומבקרים אותה על כך. כשמדברים על התנאים שמאפשרים לשכל להתפתח מדברים על שני מרכיבים מרכזיים: על התיווך ועל סביבות מתאימות....

למעלה